Ga naar inhoud

Bij opstarten bijna altijd BSOD, probleem oplosser zegt dat er teveel programma's teg


brm
 Delen

Aanbevolen berichten

Bij PC van half jaar oud krijg ik te vaak windows niet opgestart. Krijg een BSOD, of een melding dat windows niet kan worden opgestart, hij komt dan terecht in opstartherstel.

Als ik zoek in probleemoplossen, krijg ik de melding dat er teveel programma's tegelijk bij het opstarten worden ingeschakeld.

Ik kom dan op een lijst met programma's die ik aan of uit kan vinken.

Dit zijn: Catalyst control center/ RAID event monitor/ turbo V remote/ turbo V evo/ Q fan help/ CPU level help/ en T probe.

Welke kan ik uitvinken zonder dat ik in de problemen kom ?

Nog een vraag, zijn die blue screens schadelijk voor je PC ?

Met vr gr Brm:-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste BRM,

Blue screens zijn ontwikkeld om te voorkomen dat uw computer schade oploopt, dus daarmee wordt uw laatste vraag beantwoord: NEE.

Dan even kijken naar de programma's die u opstart: Hiervoor kunt u in Windows een eenvoudig tooltje gebruiken: open uw startmenu, klik op [uitvoeren] (of [Run]) en type in 'msconfig'. Kijk onder alle tabbladen.

In het venster dat zich nu opent, kunt u precies zien wat er geopent wordt bij het opstarten van uw windows. Schakel hier alles uit dat u niet wilt gebruiken. Als u het niet zeker weet, maak dan een schermafdrukje van de vensters en post deze in dit topic, dan kan een expert u verder helpen.

Daarnaast zijn er op internet meerdere (gratis) opstartmanagers te vinden, kijk eens of hier een leuke optie voor u bij zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, ik heb soluto gedownload, volgens dit programma kan ik één programma op pauzestand zetten (catalyst control centre) tijdens het opstarten. Vervolgens vertelt hij dat de afgelopen crashes door verschillende redenen zijn veroorzaakt.

Ik ga een aantal keren opnieuw opstarten en kijken wat er gebeurt.

Tot zover bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soluto komt in het begin niet echt makkelijk over...er is veel nieuw te ontdekken qua instellingen en mogelijkheden.

Wanneer je naar het topic van Soluto (link in post 3) gaat, vind je daar in post 8 een workshop (YouTube) die al aardig wat verduidelijking zal brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat Soluto voor mij de solution was. Heb nog geen opstartproblemen of blue screens weer gezien.

Ik zet de post bij opgelost en mocht het fout gaan, kom ik hier weer terug.

Iedereen bedankt voor de hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.