Ga naar inhoud

Videokaart laptop wordt niet herkend!


jeroen2604

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Heb afgelopen week mijn laptop draaiend gekregen met windows 8

zeer leuk besturingssysteem en werkt tot nu toe heel goed.

Ben alleen ten einde raad wat betrefd de videokaart!

Ik heb echt alles geprobeerd maar onder geen enkele omstandigheden kan ik de driver van de videokaart installeren. Het beeld is nu namelijk een beetje wazig en heeft niet de juiste resolutie.

Mijn laptop

Asus A6000 series

Type: A6M

Nvidia GeForce GO 6100 videokaart

2,5 Gb werkgeheugen

Besturingssysteem: Windows 8

Wanneer ik de driver met de installatie cd van asus wil installeren krijg ik een melding dat er geen geschikte hardware is aangetroffen die de driver kan ondersteunen, de setup wordt dan automatisch afgesloten.

Verder wanneer ik via Nvidia de driver probeer te installeren krijg ik dezelfde melding. En wanneer ik via de Nvidia site mijn videokaart probeer te zoeken kan hij ook niks vinden!

Als ik probeer de videokaart handmatig te updaten via apparaatbeheer/ display adapters dan zie ik daar ook alleen microsoft basic display adapter staan. Als ik deze wil updaten zegt de pc het juiste stuurprogramma al te hebben geinstalleerd.

Ik heb ook gelezen dat ik kan proberen in de bios de onboard videokaart uit te schakelen, maar in de bios kan ik alleen de hoeveelheid geheugen kiezen dat de standaard VGA videokaart mag gebruiken. Een andere optie heb ik daar dus ook niet.

Ik weet echt niet meer wat ik hierbuiten nog kan proberen en ik hoop dat iemand mij hulp kan bieden.

Ik hoor het graag,

MvG Jeroen Jansen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit was helaas niet het antwoord waar ik op hoopte haha, maar het gaat om de developer preview en die is gewoon via microsoft te downloaden.
Maar dit was wel het antwoord dat wij dienden te kennen om te weten of we - al dan niet - met dit topic verder aan de slag konden ;-)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk besturingssysteem stond er origineel op de laptop ?...en : werd de videokaart toen wél herkend ?...:hmmmm:

Origineel stond er Windows XP op de laptop, toen werd de videokaart wel herkend en toen kon ik in het stuurprogramma ook van alles aanpassen.

Ik heb al wel andere drivers geinstalleerd, bijv. Realtek HD audio driver. Deze versie was eigenlijk bedoeld voor win 7 en vista, maar deze installeerde hij wel zonder problemen??

Zou het kunnen zijn dat de driver voor de Nvidia GeForce GO 6100 voor windows 7 wel draait?

Deze heb ik echter nog niet kunnen vinden!

Bedankt voor de reacties tot nu toe!

@ kape: Ik bedoelde het ook totaal niet verkeerd ;)!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Indien we het over een 32-bitversie hebben : hier vind je de driver voor Windows 7, is idem als de Vista driver.

Je kan ook hier, bij Asus zelf, terecht voor drivers...werd de chipset geïnstalleerd ?...

Bedankt voor de links, ik heb inderdaad een 32 bit systseem ja.

Maar volgens mij heb ik die driver ook al een keer geprobeerd waarbij ik dat dezelfde melding krijg dat er geen geschikte hardware aanwezig is..

Bij asus support kan ik alleen kiezen voor vista besturingssysteem, niet voor windows 7. Ik zal de vga driver voor vista en de bovenste voor windows 7 van Nvidia nog even proberen en dan laat ik nog wel weten hoe het ermee staat.

Ik denk dat het probleem is dat de videokaart helemaal niet herkend wordt. Ik zie bij de eigenschappen van de display driver ( de windows standard VGA adapter) ook geen type of hoeveelheid geheugen staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hou ons maar op de hoogte van de evolutie...:top:

Nog steeds niet! De driver van Nvidia voor windows 7 wil niet installeren. De setup geeft aan: This graphics driver could not find compatible graphics hardware, setup will now exit. Nu die van asus support maar is proberen, ben bang dat die hetzelfde gaat doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.