Ga naar inhoud

HijackThis alternatief?


Aanbevolen berichten

Vraagje,

Wat is het beste alternatief om bvb. het ecops virus veilig te verwijderen, zonder daarbij gebruik te maken van HijackThis?

(Waarom vraag ik dit:

Een (anderstalige en daarom niet bij machte om dit forum te raadplegen) collega had het ecops probleem vorige week. Hij had het systeem gescand met Mbam, en daarna het register opgekuist met ccleaner.

Resultaat: Hierdoor werd een registersleutel verwijderd, waardoor de pc niet meer wou opstarten.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee bedenkingen :

1. HijackThis moet ook voor anderstaligen perfect bruikbaar zijn. Downloaden en een logje plaatsen moeten we ook wel in een andere taal kunnen uitleggen.

2. Malwarebytes verwijdert wel de besmette bestanden van Ecops, maar lijkt me niet meteen een programma dat domme dingen doet en daarbij foute zaken opdelft én delete ? Met CCleaner (nog zo'n betrouwbaar ding) een fout onderdeel verwijderen, is ook weinig voorkomend. Enig idee over welke sleutel het dan wel ging ? Heb sterke twijfels of die combinatie wel tot het opstartprobleem kan leiden ?

Zie je geen kans om de collega (in begrijpelijke taal) toch HijackThis aan te raden ? Kunnen we eens kijken of er - naast Ecops- niets anders aan de hand is ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi kape,

Dit is een probleem dat toen is opgelost dmv Windows eens te herinstalleren. (was toch is nodig ;-))

Ik weet niet welke besmette sleutel het was, maar zou het niet goed kunnen dat dit er eentje was die Windows blijkbaar absoluut nodig had om te kunnen werken?

Maar dit terzijde, wat ik me afvroeg was of dat er een evengoed alternatief bestond zonder Hijackthis?

Ik kan me moeilijk voorstellen dat elke pc gebruiker een specialist op een forum moet zoeken om dat virusje te verwijderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

HijackThis lost het probleem niet op, dat geeft enkel een beeld van de toestand van de PC. In het geval van de ECops-Bundespolizei-FCCU e.a. zou Malwarebytes moeten volstaan. Een logje met Malwarebytes zou al veel duidelijk gemaakt hebben ... maar niet alles !

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het log van HijackThis zitten - afhankelijk van de situatie - items die mee gefixed kunnen worden (niet alleen van dit soort besmetting, maar ook nog van eventuele overbodige of gevaarlijke progjes, malware of toolbars).

De grootste hap wordt - in dit specifieke geval - nu wel weggenomen door Malwarebytes ... maar dat is dus niet altijd alles ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.