Ga naar inhoud

Grafische kaart start niet correct op.


 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb pasgeleden een nieuwe grafische kaart aangeschaft omdat mijn oude grafische kaart verouderd was.

Ik heb eerst de oude drivers gegehaald en de nieuwe kaart in mijn systeem geplaatst.

Deze startte niet op en ik moest mijn computer meerdere malen opnieuw opstarten voordat de kaart gezien werd.

Hij doet het prima nadat mijn moederbord de kaart heeft gezien.

Maar het begint wel irritant te worden om iedere keer eerst mijn computer 3-5x te rebooten voordat ik beeld krijg.

Als de kaart het niet doet dan hoor ik dat door de Bios Beep Code die uit 1 lange en 3 korte tonen bestaad.

Neem aan dat de kaart correct functioneerd, ik heb al eens eerder een kaart van dezelfde soort teruggstuurd waardoor ik nu deze heb, het lijkt me sterk dat de ze mij 2x een defecte kaart sturen aangezien de vorige exact hetzelfde probleem toont. Dus het ligt hoogstwaarschijnlijk aan mijn hardware/software.

Ik heb al een Bios update gedaan, ook heb ik de correcte drivers geinstalleerd.

Alvast bedankt.

Voeding: 750W

Mijn oude videokaart : Nvidea Geforce 9500 GT

Nieuwe Videokaart : XFX Radeon HD 6870 met dual-fan koeling

Moederbord : Asus P6T

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 24
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Bios Beep Code die uit 1 lange en 3 korte tonen betekend dat er een probleem is met de videokaart.

De voeding zou normaal gezien meer dan voldoende zijn maar het kan zijn dat de voeding niet goed werkt.

Maar het kan net zo goed zijn dat de moederbord niet goed werkt.

Indien je in de mogelijkheid bent dan zou ik de videokaart op een ander pc testen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had het idee dat dit het probleem was aangezien ik toen ik de batterij er even uit haalde, (en dus de BIOS resette) hij wel de eerste keer op startte. Maar nu geeft hij gewoon weer het opstart probleem, zelfs als ik eerst even de batterij eruit haal.

Edit: Ik heb vanmorgen de batterij er weer even uit gehaald voordat ik mijn systeem boote. De kaart startte zonder probleem. Krijg nu sterk het vermoeden dat de batterij het probleem is. Kan deze leeg zijn en moet ik deze dus vervangen?

aangepast door CyrielZeilstra
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je eens de pc is opgestart eens even onderstaande uitvoeren?

Download en installeer Speccy.

Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

speccy.png

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.

Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert nagekeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.