Ga naar inhoud

Skech TRAX Case (iPhone, iPhone 4S)


superjona

Aanbevolen berichten

Inleiding

post-7905-1417704886,7403_thumb.jpg

Skech stuurde ons enkele exemplaren van haar TRAX-cases. De TRAX is een opvallende beschermhoes voor zowel iPhone en iPhone 4S. Skech werd in 2003 opgericht en staat bekend voor hun kwaliteitsvolle producten. Maar kan ook de TRAX de verwachtingen waarmaken?

Verpakking en inhoud

577de4adff85a93a5b77beb2758adfbeSU1HXzAyMDIuanBn.jpg

De TRAX wordt netjes verpakt in een milieuvriendelijke doos met voldoende bescherming. Je vindt enkel de case zelf in de verpakking, extraatjes zoals een screenprotector worden helaas niet meegeleverd. Achteraan de doos vinden we wat meer info over de hoes zelf en ook enkele foto’s.

In gebruik

De case is gemakkelijk in gebruik. Zoals eerder vermeld is deze hoes eentje van het flip-top type. Je kan dus het hoesje openen – en sluiten – dankzij de magneten aan de bovenkant van de TRAX. Installatie van de iPhone is vrij gemakkelijk, gewoon het toestel schuiven in de beschermhoes en je bent klaar.

66874ab5e5f74f2c320759b33d97fba6UDEwMjAyMTguanBn.jpg

De TRAX is redelijk licht, maar je merkt uiteraard wel dat het dunne gevoel van de iPhone wat verloren gaat. De combinatie van de case met de iPhone voelt in het algemeen heel wat steviger aan dan een iPhone zonder bescherming. Binnenin het hoesje vind je het plastic gedeelte waar je de iPhone moet in schuiven, gelukkig voelt het plastic helemaal niet goedkoop aan, zelfs redelijk robuust.

c2414112b88676c97dd608ca4f7fa03cUDEwMjAyMTkgKDE5MjAgeCAxNDQwKS5qcGc=.jpg

Het opmerkelijkste van deze behuizing is het gebruikte materiaal. Dat de TRAX gemaakt is uit leder heb je wellicht al opgemerkt, het leder is eigenlijk afkomstig van gerecycleerde fietsbanden. Vandaar ook de naamgeving “TRAX” wat sporen betekent. Door het gebruik van deze fietsbanden is elke TRAX case uniek. De case is opvallend eco-vriendelijk.

02fb56c5ef69c1854b85e20dfa19ff1aUDEwMjAyMjAgKDE5MjAgeCAxNDQwKS5qcGc=.jpg

Het is vanzelfsprekend dat deze case niet ‘dockbaar’ is. Gelukkig is de de-installatie van de case vrij gemakkelijk en zeer snel, dus hier zien we niet echt een probleem in. Aangezien de hoes redelijk ‘open’ is langs de zijkanten hoopt er weinig vuil en stof op in de case, zeker een pluspunt. Het plastic gedeelte houdt je toestel stevig vast. De magneet bovenaan zorgt voor extra stevigheid.

1220bd3c9e84ff831cc6ab0a5e62d47aUDEwMjAyMTMuanBn.jpg

Zoals je kan zien op de foto’s heb je mogelijkheid om enkele kaarten te steken in de TRAX – case. Hoewel twee vakjes vaak niet voldoende zijn om een portefeuille te vervangen, is het een zeer handige functie. Het interieur is vervaardigd uit zeemleer (vilt). Tijdens het bellen voelt de case bijzonder goed aan.

Compabiliteit

d7dea5ce072e135a953e3d3ee6f64634UDEwMjAyMDIuanBn.jpg

Alle knoppen van de iPhone zijn volledig bereikbaar, zelfs wanneer de case gesloten is (met uitzondering van de Home-knop uiteraard). Aan de achterkant van de TRAX vinden we een uitsparing voor zowel de camera als de LED-flitser. Aan de linkerkant zijn ruime uitsparingen voorzien voor zowel de volumeknoppen als de mute-knop. Aan de bovenkant is de sleep/wakebutton volledig bereikbaar en is er een ruime plaats voorzien voor de hoofdtelefoonaansluiting.

013d5def10343075911d21e01c53ebdcUDEwMjAxOTguanBn.jpg

Dat is wat ons betreft een groot pluspunt, aangezien er heel wat cases op de markt zijn waarvan de uitsparing voor de hoofdtelefoonpoort te klein is met als gevolg dat niet alle hoofdtelefoons passen. Zelfs met grote aansluitingen ga je geen problemen ondervinden met de TRAX-case. De kwaliteit van de foto’s wordt niet beïnvloed door de beschermhoes, net als de antenneontvangst.

Eindwoord

post-7905-1417704886,8061_thumb.jpg

De TRAX is duidelijk een eco-vriendelijke beschermhoes voor je iPhone. Het meest opvallende is uiteraard het materiaal, gerecycleerde fietsbanden geeft toch een uniek effect aan de case. Verder werkt het flipsysteem uitstekend en het zorgt voor voldoende bescherming. De plaats voor enkele kaarten is een leuke extra. De TRAX is een zeer indrukwekkende case, en zeker een aanrader. De TRAX is verkrijgbaar in een rode, groene of blauwe variant.

De TRAX is verkrijgbaar bij Amazon voor een adviesprijs van ongeveer 30 euro.

2012 © Jonathan Maes

Hartelijk dank aan het Skech Team om deze review mogelijk te maken.

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.