Ga naar inhoud

FCCU heeft computer (zogezegd) gehackt


kiara
 Delen

Aanbevolen berichten

Dag iedereen,

ik zit met een probleem dat hier al herhaaldelijk is aangehaald. Wanneer ik mijn computer opstart, verschijnt er een pop-up met de mededeling dat FCCU computer geblokkeerd heeft tenzij ik 100 EUR zou betalen.

Ik heb de site al geraadpleegd, en heb begrepen dat ik via de beveiligde modus een scan moet laten uitvoeren op PC om te zien wat er geïnfecteerd is. Ik geraak echter niet in de veilige modus van mijn PC (ben echte nerd op dat vlak). Is Dell-computer met Windows Xp op.

Weet iemand hoe ik hier verder kan?

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 21
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic


ik heb enkel F2 voor setup menu (maar daar staat veilige modus niet tussen), en F11 voor boot-menu, maar ook daar geen veilige modus tussen te vinden...

---------- Post toegevoegd om 21:41 ---------- Vorige post was om 21:37 ----------

Overigens ben ik nu per toeval op de optie 'veilige modus' aanbeland, maar als ik daarop klik, start hij toch niet in veilige modus op. Hij registreert die keuze, en start dan gewoon opnieuw op (maar in normale modus). Kan dat een vernieuwde versie van het virus zijn? Wellicht best toch naar een computerwinkel mee gaan? (I hate it)

Link naar reactie
Delen op andere sites


neen, ik heb al alle variaties van de veilige modus geprobeerd. Ik zie een fractie van een seconde een scherm met allerlei kleuren (groen en rood - d.i. de veilige modus neem ik aan), maar daarna start de pc opnieuw op...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Groene en rode kleuren? Dat hoort niet bij veilige modus. Steekt de videokaart goed in? Steken de schermkabels goed in? Probeer nog eens F8. Dus kort nadat de pc is opgestart, druk je als een gek op F8 en dit vele malen achter elkaar. Je komt dan in Veilige modus. En dan lukt "Veilige modus" of "Veilige modus met opdrachtprompt" dus niet?

Mogelijk is het masterbootrecord beschadigd (fixmbr). Wacht op reactie van de specialisten op dit forum.

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

als ik de optie 'veilige modus met opdrachtprompt' kies, moet ik vervolgens het besturingssysteem kiezen dat ik wil starten. Daar heb ik als enige optie 'Microsoft Windows XP Professional'. Als ik daarop duw komt er eerst (kort) een scherm met allerlei tekst, en vervolgens sluit het scherm opnieuw af (er komt dan op het scherm: geen input), en start hij opnieuw op, in de gewone modus alweer, waarna hij blokkeert.

Het probleem is dus niet meer dat ik niet vind hoe ik de veilige modus moet aanzetten, maar wel dat die niet wil opstarten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...