Ga naar inhoud

reclames


Aanbevolen berichten

Hallo, sinds december heb ik een laptop met Windows 7. Waar ik me bijzonder aan erger is dat wanneer ik op internet zit, overal woordjes zie die een andere kleur hebben en onderstreept zijn. Je hoeft daar alleen maar met je muis over heen te gaan en je krijgt een irritante reclame van meestal IPad. Weet iemand hoe ik dit eruit kan halen? Bij de Windows XP-computer heb ik dit niet. Bij voorbaat dank, Will van Buul:dong:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Will van Buul,

welkom op PCH.

1. Download HijackThis. (klik er op)

Klik op HijackThis.msi en de download start automatisch na 5 seconden.

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere pc en het bestand met een usb stick overbrengen

Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable (HijackThis.exe) downloaden.

Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map.

De logjes kan je dan ook in die map terugvinden.


2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!)

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier)


3. Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert (Kape of Kweezie Wabbit) nagekeken en begeleidt hij jou verder door het ganse proces.

Tip!

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Plaats de gevraagde logjes eens in een volgende bericht. Dan kunnen we eens bekijken hoe de actuele toestand is en wat er mogelijk aan te verhelpen is. Zonder deze info kunnen we niet verder.

Nou, hier gaat ie dan:

Sinds december heb ik een laptop met Windows 7. Waar ik me bijzonder aan erger is dat wanneer ik op internet zit, overal woordjes zie die een andere kleur hebben en onderstreept zijn. Je hoeft daar alleen maar met je muis over heen te gaan en je krijgt een irritante reclame van meestal I-Pad. Weet iemand hoe ik dit eruit kan halen? Bij de Windows XP-computer heb ik dit niet. Bij voorbaat dank, Will van Buul

Het idee, dat ik kreeg was het volgende:

Download HijackThis. (klik er op)

Klik op HijackThis.msi en de download start automatisch na 5 seconden.

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

aangepast door Will van Buul
het laatste vergeten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Plaats de gevraagde logjes eens in een volgende bericht.

Ik kom terug op bericht 2 om de uitvoering van het gevraagde te verduidelijken.

De instructie is opgebouwd uit 3 delen...in elk deel vind je een link waarop je kan klikken: er zal zich een nieuwe pagina openen waar je meer info zal vinden.

In deel 1 staat link naar de downloadlocatie van het programma HijackThis...in deel 2 staat een link naar een afbeelding: deze afbeelding verduidelijkt de instructie die er net boven staat, namelijk hoe je het programma kan uitvoeren als administrator.

Tenslotte vind je in deel 3 de link naar de volledige handleiding...in deze handleiding kan je stap voor stap alle instructies bekijken: het downloaden en installeren van het programma, hoe je een logje produceert en hoe je het hier in je topic kan posten.

Ik hoop dat deze toelichting wat licht in de duisternis heeft gebracht ?... ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.