Ga naar inhoud

laptop valt uit bij spelen van bepaalde games (overhitting?)


RoMuLaN
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb een laptop van een goede 3 jaar oud en dat ding geeft de laatste twee jaar regelmatig problemen bij het spelen van enkele games. Zodra het spel een tijdje bezig is warmt de laptop linksonderaan en linksbovenaan op, en na een tijd valt de laptop uit. Als ik 'm dan terug aanzet, laadt Windows en kan ik weer verder op het punt waar hij uitviel. Ik heb lapmiddeltjes uitgeprobeerd zoals een kleine ventilator in een usb-poort plaatsen en richten op het deel linksboven (en wonder bij wonder, dat werkt) maar zo'n dingen kosten 9 euro en na enkele weken geeft zo'n ventilatortje bij intensief gebruik natuurlijk de geest :thumpdown:.

Ook weinig problemen wanneer de kamertemperatuur 20 - 21° graden bedraagt; maar zodra er een hittegolf van een week aanbreekt, neemt het toestel ook al snel verlof op (enkel bij het gamen dus).

Bij de aankoop van de laptop heb ik er één gekozen die performant genoeg was om spellen te spelen, en dat ook vlotjes presteerde (vb. Total War Napoleon met veel detail ingeschakeld), dus daaraan ligt het zeker niet.

Ik heb hier op het forum wel al gelezen over een mogelijk probleem van stof, maar ik denk eerder dat het iets te maken moet hebben met een zwakke koeling.

Geen flauw idee hoe ik dat moet oplossen, en mijn lapmiddel is wel fijn gevonden, maar ik zou graag een definitieve oplossing vinden. Bedankt voor jullie reacties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ontstoffing kan de temperaturen positief beinvloeden.

Een laptopkoeler kan ook een oplossing bieden voor je probleem.

Ja, dat was ik er vergeten aan toe te voegen: zo'n laptopkoeler heb ik ook al eens gehaald en me de kostprijs betreurd. Zo'n ding is verschrikkelijk onhandig. Probeer maar eens te typen met je laptop 3 cm boven je polsen die op het bureau rusten. Verder koelen die ondingen alleen de onderkant van het toestel, en dat leverde geen beter resultaat.

Het is echt zo dat de opwarming zich voordoet linksonder het klavier en linksbovenaan (dus niet onderaan het toestel). Al de rest blijft op gewone temperatuur. Ik weet niet wat daar zit (waarschijnlijk is linksonder de koeling zelf) en durf niet goed zelf computerdokter te spelen. Zou kunnen uitdraaien op een totaal fiasco.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je eens een linkje naar een Speccy-logje plaatsen, produceer dit liefst als je de laptop intensief gebruikt:

Download en installeer Speccy.

Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

speccy.png

Als je niet wil dat Google Chrome op je pc als standaard webbrowser wordt geïnstalleerd, moet je de 2 vinkjes wegdoen !!!

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.

Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

Neem zeker ook deze info eens door.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hieronder even een status.

Mijn eerste meting was er eentje toen de pc net opgestart was (zonder enige externe koeling). De processor creëerde toen een warmte (hitte) van 90°C, wat in het donkerrood aangeduid stond.

Nadat de de externe koeling opstond (dus gewoon een usb-fan die gericht is op het deel linksboven het klavier) daalde dit geleidelijk aan tot 79°.

Ik wou de resultaten van speccy opladen maar het formaat was niet toegestaan en ik slaag er niet in de extensie van de screenshots te veranderen.

Ik heb ook geprobeerd om een screenshot te maken tijdens het gamen maar ik kon niet switchen tussen het spel en de Speccy-toepassing, dus kon ik ook geen meting daarvan maken.

Wat mij eigenlijk nog het meest verbaast in dit alles is dat een koeling buiten de pc (dus gericht op de buitenkant van de laptop) een betere koeling verschaft dan de interne.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Te hoge temperaturen van een PC / laptop worden meestal veroorzaakt door een te hoog stofgehalte.

Om dit op een veilige manier te verwijderen verwijzen we graag naar deze zeer duidelijke uitleg.

Neem de tips grondig door en doe het nodige om je systeem stofvrij te (laten) maken…nadien kan je ons dan de nieuwe resultaten van Speccy bezorgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi RoMuLaN,

Als je binnen dit topic verder geen vragen of problemen meer hebt, mag je dit onderwerp afsluiten door een klik op de knop +Markeer als opgelost die je links onderaan kan terugvinden…zo blijft het voor iedereen overzichtelijk.

Uiteraard kan je in geval van nieuwe/andere problemen steeds weer een nieuw topic openen…:top:

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.