Ga naar inhoud

Wifi signaal uitbreiden naar de tuin


Gio1981
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo forumleden,

Ik zit met een probleem. Ik heb me een seneye aangeschaft voor de vijver. Dit is zo'n toestelletje dat in het water drijft die konstant de waarden zoals pH, ammoniak, zuurstof enz... meet. Die toestelletje bestaat gewoon uit het meetinstrument met een usb kabel van 2m. Dit toestel meet 24/24, stuurt de gegevens door naar de website van Seneye waardoor ik ze kan aflezen wanneer ik wil. Ook krijg ik meldingen via sms en mail als mn waarden niet goed zijn of als mn waterniveau zakt door een lek bv. Maar daarvoor moet dit toestelletje op internet zitten natuurlijk.

Ik zit met een modem van fibernet (telenet) die in mn woonkamer hangt. Maar de vijver ligt daar zo'n 30m vandaan. Natuurlijk heb ik daar geen wifi signaal meer.

Nu is mn vraag wat ik zou nodig hebben om mn toestel aan te sluiten aan de vijver zodat deze zn metingen kwijt kan? Ik dacht aan iets wat mn signaal van de fibernetmodem draadloos ontvangt en verder zendt. Ik weet dat ik in de garage wel nog bereik heb. Dat zit ik toch al zo'n 13m dichter. En vandaar dus draadloos naar een apparaatje waar mn toestel met usb is aangesloten.

Op de site seneye - Aquarium water Testing | Fish Tank water sensor - seneye aquarium water testing devices sluiten ze het toestel aan op één of andere belkin. Dit zijn redelijk prijzige toestellen. Als dit zou werken heb ik er geen probleem mee. Maar dit weet ik niet zeker natuurlijk.

In de winkel zouden ze me 30m kabel laten leggen. Dit zie ik niet zitten. Ik wil indien mogelijk alles draadloos.

Ik heb nu op de fibernetmodem nog een D-Link staan omdat de oude pc de beveiliging van de fibernetmodem niet herkent. Dus ik moet zorgen dat de vrouw haar pc nog op internet blijft natuurlijk, anders.... :thumpdown:

Alvast bedankt!!

Mvg,

Gio

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dank u wel kweezie voor de snelle reactie.

Na wat verder opzoekwerk op de site van het apparaat zou ik blijkbaar toch een pc/laptop nodig hebben die konstant draait om de gegevens te kunnen doorsturen. Ik denk nu om een Eee pc te kopen hiervoor. Deze zou ik in mn tuinhuis zetten waar het meettoestel aangesloten is met de usb. Kan ik dan bv in mn garage iets zetten die mn wifi signaal ontvangt en dit versterkt tot in mn tuinhuis? Maar ik zou dit in de garage willen zonder utp en ethernet kabel. Kan ik dit draadloos ontvangen en verder zenden?

Alvast bedankt!

Mvg,

Gio

Link naar reactie
Delen op andere sites


In dat geval kan je opteren voor een repeater, ook wel range extender genoemd

Het wifi signaal verzwakt met de afstand.

Een repeater pikt het wifi signaal op, versterkt het en stuurt het weer uit.

Ik ben geen specialist op dat vlak maar in de betere pc winkel kunnen ze zeker verder helpen als je om een repearter of een range extender vraagt.

Of je kan eens kijken op Alles over wifi repeaters, op deze informatie pagina vertellen wij u over wifi versterkers en repeaters.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...