Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
Gast LauwereysM

Beste Gratische Virusscanner

  Aanbevolen berichten

  Gast LauwereysM

  Weet er iemand soms wat de beste gratische virusscanner is, ik zou nammelijk mijn computer er eens volledig met willen scannen.

  MVG

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  AVG ;)

  avast is ook goed, maar brengt extra's met zich mee, je moet je registeren vooraleer je de gratis versie kan gebruiken :)

  ik installeer op elke pc die ik heb AVG (tenzij ik over goede betalende beschik :))

  maar voor gratis twijfel ik niet AVG FTW !!! :D

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  kijk hier eens naar:

  Als je liever niet betaalt voor een virusscanner, ben je aangewezen op een beperkt aantal geschikte programma's. Avira breidt die korte lijst uit met zijn AntiVir Personal-pakket.

  Gratis wil niet zeggen dat je uitermate goed beschermd bent. Zoals onlangs bleek uit de grote test van AV-Test zijn AVG en Avast niet de beste scanners voor je pc. Het onlangs geüpdatete Avira AntiVir daarentegen komt beter uit de bus dan de meeste commerciële pakketten en is ook gratis te krijgen.

  Toch moeten we meteen een kanttekening plaatsen bij de gratis Avira AntiVir Personal-versie. Wie niets betaalt, krijgt alleen een actieve virusmonitor, rootkitscanner en de mogelijkheid om vanuit de Verkenner of via de scanner zelf de hele harde schijf te scannen. Dat is al één stap beter dan de AVG-scanner, die zonder extra installatie niet op rootkits controleert, maar een stapje minder dan Avast. Aan de positieve kant krijgen we van Avira de dekking die een moderne pc nodig heeft, wat Avast niet kan claimen.

  Wat is dan de kanttekening? We krijgen geen bescherming tegen spyware. Als we dat willen, moeten we twintig euro betalen voor de eenvoudigste betaalde versie van AntiVir; nog steeds een zeer schappelijk bedrag overigens.

  Aangezien spyware een zeer belangrijk aandeel heeft in de dreigingen, maakt dit de gratis versie van Avira te kreupel om je dagelijkse computergebruik waterdicht te maken. Maar wie op zoek is naar een testversie om de software beter te leren kennen, kan via AntiVir Personal met Avira kennismaken. Een Nederlandstalige versie van dit verrassend krachtige programma is niet te vinden.

  Windows 2000/XP/Vista

  De meeste gebruikers van gratis antivirussoftware geven de voorkeur aan AVG of Avast. De vernieuwde versie van Avira's gratis AntiVir Personal-pakket haalt beide scanners in en is even gratis.

  download: Avira AntiVir Personal - FREE Antivirus

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  ABSOLUUT GEEN HITMAN PRO GEBRUIKEN

  zo, dat moest er even uit ^^

  u kunt beter de programma's die hitman pro gebruikt los installeren.

  hitman pro installeert namenlijk ook wat bagger met zich mee..

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  En als ik ook even iets mag zeggen:

  Zou ik ook geen hitman pro installeren.

  En AVG free edetion verwijderd geen trojans:

  Ik zou dus voor Avira of voor Avast!.

  Mijn voorkeur gaat naar Kaspersky maar dat is natuurlijk niet gratis.

  Grtz

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Als het voor een eenmalige scan is, zou ik eerst eens het rijtje van on-line scanners aflopen : Kaspersky, Panda, Trendmicro, Bitdefender, enz. Dan krijg je al een goed (en gratis) overzicht van wat er fout zit op je PC.

  Maar betekent deze vraag dat je over geen actieve en permanente virusscanner op je PC beschikt ??? Dan zou ik daar toch - zo snel als kan - een einde aan breien en een (gratis) virusscanner installeren. Ook ik zou AVG Free als eerste aanbevelen (maar ook Antivir of Avast is een perfecte keuze).

  En wat HitmanPro betreft : daar zit wel een virusscanner in (NOD32), maar dit is een trialversie die snel verloopt. En dit programma is sowieso al niet echt aan te bevelen (al worden de negatieve commentaren hierover wel eens overdreven). Maar er zijn voldoende redenen om er toch van af te blijven, zeker als je op zoek bent naar virussen. Maar dat is hiervoor al uitvoerig aan bod gekomen :)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Panda Titanium, en Kaspersky. AVG gebruik ik zelf, maar enkel omdat het licht is, niet omdat het alomvattend is.

  Ben zelf tégen Norton in al zijn vormen. Deze zijn eigenlijk plakantivirus, ze blijven lang genoeg in je systeem hangen ookal zou je een trialversion gebruiken.

  edit : excuus Panta Titanium is geen gratis scanner. Deze wordt tegen betaling aangeschaft.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×