Ga naar inhoud

Firefox need to update immediately! [Urausy] - "Ukash politievirus"


 Delen

Aanbevolen berichten

Momenteel worden via valse websites, die je doen geloven dat je een update voor je browser (Mozilla Firefox) dient te installeren, malware verspreid. Na enig onderzoek blijkt dit om de verspreiding van de bekende (Urausy) malware te gaan, deze malware - ook bekend als (trojan.ransom) en in de volksmond als het "Ukash-politievirus" - gijzelt als het ware je computer en tegen betaling van losgeld zou deze dan weer vrijgegeven worden, maar niets is natuurlijk minder waar.

Wanneer je een melding krijgt te zien zoals "Firefox need to updated immediately! Your version of Firefox (18.0) is vulnerable and needs to be updated". negeer deze dan direct en klik nooit op de knop "Start update process" want hiermee zal je jouw computer zelf infecteren met malware.

Onderstaand zie je een voorbeeld van zo'n scherm, dat specifiek gericht is op Mozilla Firefox-gebruikers. Wanneer zo'n website wordt bezocht met een andere browser (zoals Internet Explorer of Google Chrome) zal er alleen een blanco pagina verschijnen.

Firefox need to update immediately!

FF-Update_zpsa46f093b.png

Wanneer je toch op de knop "Start update process" hebt geklikt, controleer dan direct je computer op de aanwezigheid van malware, Op het forum kunnen wij je dan verder helpen bij het verwijderen van de malware en het controleren van uw computer. Plaats - indien gewenst - een logje van HijackThis hier ter controle.

Bron: Maxstar - PC Web Plus.

aangepast door kape
Link naar reactie
Delen op andere sites


zal helemaal geen firefox meer gebruiken :D

heb het een hele tijd gebruikt

zal mensen waarschuwen die firefox gebruiken

Dit alles maakt van Firefox nog geen onveilige browser: als je Firefox reeds een hele tijd gebruikt dan weet je ook meteen dat de bewuste melding niet de standaardmelding is die je ontvangt wanneer er een update voor je browser is...op dat moment zou er reeds een lichtje moeten gaan branden !

Zoals eerder en elders aangehaald kan verstandig computergebruik heel veel ellende voorkomen en dit om de eenvoudige reden dat de grootste bedreiging voor een PC is nog altijd de persoon die zich tussen het scherm en de rugleuning bevindt...bezint eer ge klikt !... ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...