Ga naar inhoud

Thuisnetwerk kabelvrij aanleggen doormiddel van powerlines etc...


Darcena
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste ,

Aangezien mijn kennis als het om netwerken gaat niet echt hoog is kan ik wat raad gebruiken.

Bij mij thuis hebben we 1 desktop-computer , 1 telenet-digicorder en 1 playstation 3 op het gelijkvloers,

Boven op mijn kamer heb ik 2 desktop-computers en 1 telenet digicorder.

Elk toestel hier vernoemd is met het internet verbonden en werkt perfect maar de internet kabels die hier door de woning lopen is niet om aan te zien. Daarom dat ik graag zou werken met hulp van powerline adapters.

De modem bevind zich beneden => met daarop de router verbonden => dan op de router is een switch verbonden => op de switch is de desktop-computer die beneden staat verbonden , de telenet-digicorder die beneden staat verbonden en ook de playstation3 verbonden.

Nu terug naar de router , daar is ook nog een internetkabel verbonden die naar boven loopt met daarop een andere switch die op mijn slaapkomer staat , op die switch zijn de 2 desktop-computers verbonden en de digicorder , ook daarop heb ik een router verbonden maar die gebruik ik alleen voor draadloos internet te kunnen hebben boven (dhcp staat uit)

Dus jullie kunnen jezelf wel inbeelden dat deze setup niet het het meest comfortabele is , graag zou ik er iets aan doen met behulp van powerline-adapters , ook zou ik graag de router boven hebben staan..

Dus ik had gedacht beneden aan de modem een netwerk-kabel naar een powerline-adapter te verbinden , boven nog een powerline-adapter te plaatsen waar uit een netwerk-kabel loopt naar de router die nu boven zou staan , op die router de 2 desktop-computers te verbinden , en de digicorder op een powerline-adapter aan te sluiten aangezien die aan de andere kant van de kamer staat.

Beneden zou ik dan ook de desktop-computer , playstation 3 en digicorder aan powerline-adapters verbinden, ook zou ik graag beneden een sterk draadloos netwerk bereik willlen hebben. (zowel boven of beneden)

Ik vrees een beeje dat deze setup wat ik in gedachten heb niet zal werken dus daarom dat ik jullie raad goed zal kunnen gebruiken , mijn doel is om zo weinig mogelijk last van netwerkkabels te hebben , zowel boven als beneden wifi te hebben , en de router boven op mijn kamer te hebben.

Sorry dat ik alles zo ingewikkeld maak maar ik wou alles perfect beschrijven omdat mijn kennis hierin niet echt optimaal is.

Hopelijk kunnen jullie mij stap voor stap helpen

Mvg Diego

aangepast door Darcena
Link naar reactie
Delen op andere sites
Hallo Darcena,

In principe zou je project zoals je het uitlegt moeten werken. Een "homeplug" netwerk is eigenlijk transparant voor de applicaties die het gebruiken, dus in feite krijg je hetzelfde effect als wanneer je twee switchen met een UTP kabel zou verbinden.

Er zijn wel een paar addertjes onder het gras, maar normaal zullen die in jou geval weinig of geen problemen geven.

Een eerste vereiste is dat alle adapters op een elektrisch circuit zitten dat op dezelfde phase van het elektriciteitsnet zitten. In gewoon nederlands wil dat in de meeste gevallen zeggen dat alle adapters op stopcontacten zitten die op dezelfde elektriciteitsmeter zitten.

Sommige spanning beveiliging apparaten of contactpunten kunnen soms problemen geven, net zoals UPS toestellen.

Verder zie ik jou geval weinig problemen, zorg wel dat je adapters allemaal van hetzelfde merk/type zijn, maar dat zal wel normaal genomen.

De meeste hedendaagse adapters zijn sneller dan de oorspronkelijke en gebruiken een eigen beveiligings systeem, dat de communicatie tussen de adapters onderling versleutelt, en dus beschermd tegen "luistervinken".

Aangezien het hier om netwerk protocols van klasse 1 gaat, "transport layer" met een duur woord, zullen je applictaties er normaal niets van merken. Hou er wel rekening mee dat sommige adapters alleen windows ondersteunen, dat kan een rol spelen voor je digibox, maar telenet gebruikt zelf homeplug installaties dus in de meeste gevallen lukt het wel.

Als je nog vragen hebt post je maar terug.

Succes

aangepast door ProMind
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey promind,

alvast bedankt voor jou reactie.

Ik was net een nieuwe post aan het schrijven om alles nog een beetje duidelijker te maken voor jou ,

omdat mijn eerste post een beetje onduidelijk was en weinig informatie bevatte,

dan ben je waarschijnlijk met de informatie wat hier onder staat meer en weet je beter waar ik naar toe wil.

---------------------------------------------

Beste hieronder een foto van de modem die ik heb:

The Motorola SurfBoard S5101 Cable Modem:

142550-Motorola-S5101_b.jpg

---

Hier een foto van de 2 switches die ik gebruik (1 beneden , 1 boven)

(op beide switches zijn de digicorders op aangesloten en werken, films op vragen lukt)

D-Link 10/100 fast ethernet switch (DES-1005d):

4445d1270900460-internet-probleem-d-link_switch_des-1005d.jpg

Zou graag de digicorder op de powerlines interacief verbonden hebben.

---

Hier een foto van de router die beneden staat en ik graag boven zou hebben

D-Link DGL-4100 4-Port GamerLounge Broadband Gigabit Gaming Router:

31WQ%2BhPBeFL._SX300_.jpg

---

Hier een foto van een oude router die ik gebruik voor draadloos internet te krijgen boven.

(dhpc staat uit en is verbonden aan de switch boven)

Topcom Wireless Webr@cer 1104 PSTN & USR SureConnect ADSL Wireless Gateway:

040315_topcom.jpg

---

Deze router zou ik graag aankopen daarmee dat ik hem graag boven zou hebben waar ik zit =>

WD My Net N900 Central 2 TB - Routercenter.be

---

En tenslotte zou ik graag boven en beneden perfect draadloos internet willen voor de laptops en smartphones die ik niet heb vermeld.

Mijn doel is zo weinig mogelijk bekabeling meer te hebbem maar toch geen snelheid te verliezen op gebrek van surfen en downloaden , had gedacht aan powerlines voor de playstaytion en digicorders en een vaste kabel naar de computers , maar hoe begin ik hier aan , ik ben niet ervaren genoeg om te weten wat aan wat ik moet verbinden daarom dat ik hulp kan gebruiken , indien nodig ben ik ook bereid om nieuwe switch aan te kopen. (switches die wifi kunnen geven ofzo?)

Alvast bedankt!

Om nog een snel te overlopen hoe alles nu verbonden is:

Modem (beneden) => Router (beneden) => 2 switchen (1 beneden , 1 boven)

Op switch beneden: Computer (beneden) , Digicorder (beneden) en Playstation 3 (beneden)

Op switch boven: 2 Computers (boven) , Digicorder boven en Router met dhcp uit om wifi te hebben.

Mvg Diego

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vrees dat je toch een keuze zal moeten maken tussen performantie en bekabeling. Hoewel de huidige "Homeplug" adapters wel performanter zijn dan de vroegere, is een UTP verbinding toch noch sneller en ook minder storingsgevoeling.

Verder moet je even bekijken hoeveel bandbreedte de aangesloten toestellen verbruiken, zowel intern (op je eigen netwerk dus) en extern (naar het internet toe). Voor de externe communicatie naar en van het internet zal het weinig uitmaken welke bekabeling je gebruikt, aangezien je interne netwerk toch altijd sneller is dan een snelle interverbinding.

Een digicorder gebruikt het netwerk alleen om de interactieve sturing van sommige functies de doen, het beeld komt nog altijd via de coax kabel, dus dat is geen zware toepassing. Wat een spelconsole vraagt weet ik eigenlijk niet :hmmmm:.

De zwaarste belasting (intern) wordt gewoonlijk gemaakt door externe opslag (harddisks, NAS) en in sommige gevallen door een erg actieve printer.

Verder zou ik trachten zo weinig mogelijk netwerktoestellen te gebruiken. Een router, zelfs als hij niet actief is, is ook een switch, dus als je een toestel kan uitsparen door de poorten van router te gebruiken is dat meegenomen.

Om Wifi te doen kan je ook een access punt gebruiken in plaats van een (non-actieve) router. Het vervelende is dat acces punten in het algemeen duurder zijn dan routers (er worden er gewoon minder van verkocht).

Er bestaan ook WiFi versterkers ook wel repeaters genoemd, die het bereik van je wireless netwerk kunnen vergroten, maar deze vertragen het netwerk wel behoorlijk ook de andere aangesloten toestellen.

Het blijft dus kiezen wat je het belanrijkste vindt, of welke mogelijkheden je hebt.

Groeten,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste,

Ik heb ook niet stilgezeten en dingen opgezocht , uiteindelijk een schema gemaakt ,

zou dit mogelijk zijn op deze manier?

k9tw1.jpg

Ook ben ik mischien van plan om over te schakelen naar fibernet dan word er zon modem + router in 1 geplaatst , zal dit niet voor conflicten zorgen in dit schema?

Mvg Diego

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...