Ga naar inhoud

IBM Thinkpad. Iets kapot maar wat???


amazone
 Delen

Aanbevolen berichten

Dit is een oud toestel dat ik maar af en toe gebruik of aan vrienden uitleen als ze in de penarie zitten met hun pc/laptop.

Ik wil er geen zware kosten meer aan doen maar anderzijds het was een prima toestel en als ik het kan oplossen met een onderdeel zou ik dat wel graag doen.

Het toestel stond aan maar omdat ik slecht overweg kan met de touch pad wilde ik mijn muis aansluiten. Daarbij stak ik de USB plug omgekeerd. Normaal gaat die er dan niet in maar er moet al aan de USB ingang gemorreld zijn want nu ging hij er wel in en de Thinkpad gaf de geest.

De batterij werkte al lang niet meer.

Iemand heeft de uitgang van de voeding gemeten en daar zit wel stroom. Dus de voeding lijkt niet kapot.

Er brandt echter geen enkel lichtje als ik Thinkpad via voeding in de stroom steek.

SStartknop indrukken doet uiteraard niets.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben niet echt een hardware specialist, maar ik vrees dat de thinkpad toch wel wat schade kan opgelopen hebben. Op een USB aansluiting zit op pin 1-4 normaal een 5 volt gelijkstroom aansluiting. Als je hem dus ondersteboven aansluit krijg je mogelijk een polariteits probleem, en daar kan electronica heel slecht tegen ... .

Aangezien je als op het zwakstroom gedeelte van het circuit zit ligt het probleem waarschijnlijk verder. Ik hoop dat ik te pessimistisch ben maar ik vrees dat er niet zo direct een simpele oplossing zal zijn.

Maar misschien weten mijn collega's meer raad ....

Groeten,

Link naar reactie
Delen op andere sitesGast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...