Ga naar inhoud

blokkeren van laptop


Aanbevolen berichten

Enkele keren werd mijn laptop geblokkeerd door een site "Police Nationale de Belgique" -waarom weet ik niet -en moest ik 100 euro op een rekening overschrijven om de laptop trerug open te krijgen. Ik heb al 3 maal 50 euro betaald aan een pc handel om de laptop te deblokkeren. Want ik weet niet hoe ik dat moet doen. Als die pc handel dat kan doen,dan moet ik dat ook kunnen doen.- Wie kan mij helpen ?

Dank.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voorlopig NIETS MEER BETALEN - want ik heb zo het idee dat je in de maling bent genomen en dat men je geld afgetroggeld heeft. In computertaal: je zit wellicht met een virus of met mal- of spyware.

even wachten tot de kenners van dit terrein je vraag opgemerkt hebben en zij zullen je wel vertellen wat je moet doen.

ps: welkom op PCH (=PC-helpforum)

Link naar reactie
Delen op andere sites

1. Download HijackThis. (klik er op)

De download start automatisch na 5 seconden.

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere PC en het bestand met een USB-stick overbrengen

Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable (HijackThis.exe) downloaden. Dit kan je HIER doen.

Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map. De logjes kan je dan ook in die map terugvinden.


2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!)

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\\Program Files\\Trend Micro\\HiJackThis of C:\\Program Files (x86)\\Trend Micro\\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier)


3. Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert nagekeken en hij begeleidt jou verder door het ganse proces.

Tip!

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

aan kape bericht van 27/8 18.13 u

Ik heb met aandacht uw bericht gelezen.

Vooreerst wil ik U melden dat de pc-zaak de laptop heeft gedeblokkeerd en een Norton programma er bij heeft ingevoerd(alles tegen betaling)

Vermits ik in deze materie niet zozeer onder de knie heb,waag ik het niet de download zoals door U aangegeven,zelf in te voeren.

Misschien is er als alternatief een kans dat U mij behulpzaam zou kunnen zijn.Ik kan mij altijd naar Kapellen ( Belgie)verplaatsen.

Mijn locatie is 2100 Deurne en mijn e-mail XXX

Dank voor uw aandacht.

aangepast door kape
mail verwijderd
Link naar reactie
Delen op andere sites

Om misbruik door professionele spammers te vermijden, heb ik uw mailadres verwijderd uit uw bericht.

U hoeft zich helemaal geen zorgen te maken dat u deze procedure niet zelf zou kunnen uitvoeren, honderdduizenden zijn u al voorgegaan. Druk de procedure misschien eerst af, leg ze bij uw PC en je kan het punt-na-punt afwerken. Dat levert u op het eind ongetwijfeld een logje van HijackThis (en veel persoonlijke voldoening) op. En als u dat in een volgende bericht plaatst, kijken we graag na wat er (eventueel) nog moet gebeuren. Al zou na uw bezoek aan de PC-zaak eigenlijk ook uw probleem moeten opgelost zijn. Anders hebben ze daar hun werk niet goed gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.