Ga naar inhoud

Geen Internetverbinding meer


rotterdammer

Aanbevolen berichten

  • Reacties 22
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Hallo,

Het spijt me, maar het lukt niet. In het mapje Windows zit geen install.exe, wel AsusSetup.exe en Setup.exe. Deze laatste echter, loopt vast op ca. 80% van de installatie.

In het mapje VCT zit overigens een submapje drivers met daarin SetupVCTwin.exe. Hier heb ik nog niets mee gedaan. Verder zijn er geen .exe bestanden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

probeer eens: configuratiescherm-systeem-hardware-apparaatbeheer, rechtsklik op de adapter en kies stuurprogramma wijzigen.

zorg dat je zelf kan kiezen welke bestanden het betreft, en blader dan naar het mapje ris\xp-2003\v8.56.6.3.

- - - Updated - - -

en overigens: het gaat toch wel om de netwerkaansluiting diie rechtsstreeks op het moederbord zit, en geen insteekkaartje??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo falstring,

Om met je laatste vraag te beginnen: het is een desktop computer die bedraad verbonden is met de router van Telfort. Van een insteekkaartje weet ik niets, dus ik vermoed dat dat niet het geval is. Bij netwerkverbindingen staat alleen 1394-verbinding terwijl hier voorheen ook een LAN-verbinding vermeld stond.

Als ik doe wat jij nu vraagt, zie ik in die lijst onder Netwerkadapters weer alleen de 1394-netwerkkaart. Een rechterklik geeft dan o.a. Stuurprogramma bijwerken... Daarna kom ik in een Wizard voor Updates voor hardware.

Moet ik hier doorgaan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee, als het ding daar niet wordt gezien, kan je zoveel drivers installeren als je wilt, maar het zal geen ene moer helpen.

ik denk dat je moet concluderen dat de netwerkkaart van het moederbord kaduuk is. dat gebeurt wel vaker (heb hier een mobo (staat 16 uur/dag aan) uit dezelfde serie waarvan geluidschip al jaren kaduuk is)

er zijn dan twee oplossingen: je koopt een insteek-netwerkkaartje en bouwt dat in in de pc. dás op zich geen grote kunst, maar houd wel exact de handleiding aan (de ene wil eerst de software en daarna inbouwen, de andere precies andersom).

en twee: je koopt een usb-dingetje en gaat draadloos verder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo stegisoft,

Fijn dat jij ook mee wll denken. Ik zie alleen struurprogramma bijwerken. Echter, deze wil verbinding maken met internet om het stuurprogramma bij te werken en dat is nou net het probleem. Ik heb geen internetverbinding meer. Via de post van clarkie heb ik wel de map "lan_8056_GigabitEthernet_V101573/8056" op de pc kunnen zetten. In de diverse submappen bevinden zich de volgende INF-bestanden:

oemsetup.inf (in NDIS2)

yk50x86.inf (in RIS\2k)

yk51x64.inf (in RIS|64bit\v8.56.6.3)

yk51x86.inf (in RIS\XP_2003\v8.56.6.3)

welke moet ik aanklikken?

Alvast hartelijk dank voor je hulp.

Rotterdammer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.