Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
Hensyr

PC Crashes, oorzaken

  Aanbevolen berichten

  =youtube_share;F9Om-dma2-o]  Wat zijn zoal de meest voorkomende oorzaken van systeemcrashes of BSOD (Blue Screen Of Death)

  post-42696-1417705799,4087_thumb.jpg

  Mogelijke oorzaken voor een BSOD zijn:


  [*=1]Defect geheugen. (Memtest86+)

  Met Memtest86+ kun je idd een defect geheugenlatje of een defect geheugenslot ontdekken. Door het onderling wisselen van de geheugenlatjes in de verschillende sloten kan men dan uit het resultaat opmaken of een geheugenlatje, slot of beide defect zijn.

  Het is bij het testen met Memtest86+ belangrijk om de test overnacht te laten lopen, daar het ook gebeurt dat een defect pas zichtbaar wordt bij het toenemen van de temperatuur van het geheugen alhoewel dit minder voorkomt.
  Een goede handleiding voor het gebruik van de memtest+86 kunt u hier terug vinden: Memtest86+ geheugencontrole


  [*=1]Geheugenconfiguratie - Vaak moeilijk te achterhalen maar door uitproberen met wisselen van geheugen kom je een heel eind. Dit is niet te testen met Memtest86+ daar hier meestal de geheugencontroller in de fout gaat.

  Vaak zie je dat mensen geheugen bijsteken, hetzelfde geheugen niet kunnen vinden en dan van een andere leverancier en/of grootte bijplaatsen. Dit zie je helaas ook vaak terug in nieuwe systemen van de meeste OEM-producenten zoals HP, Dell, Packard Bell, enz, enz ... . Dit wil wel eens problemen geven die vaak moeilijk te achterhalen zijn daar hier de geheugencontroller problemen heeft met zo een geheugenconfiguratie en je dit meestal niet kunt ontdekken door Memtest86+ uit te voeren. Het geheugen is perfect in orde en als de controller problemen geeft wordt dit niet gezien door Memtest. Meestal vraag ik dan om het geheugenlatje met de kleinste capaciteit eens te verwijderen om te kijken wat dit als effect heeft.


  [*=1]Te hoge temperaturen van systeem onderdelen, CPU, GPU moederbord, HD's enz.....

  post-42696-1417705807,2808_thumb.jpg

  Te hoge temperaturen van een PC / laptop worden meestal veroorzaakt door een te hoog stofgehalte. Om dit op een veilige manier te verwijderen verwijzen we graag naar deze zeer duidelijke uitleg.

  Hier kan Speccy goed voor gebruikt worden, mocht een sensor niet worden ondersteund door Speccy of bestaat er twijfel zijn er voldoende alternatieven.

   


   

  Een goede handleiding om Speccy te downloaden en te gebruiken kunt u hier terug vinden: Speccy - Handleiding


  [*=1]Defecte hardware.

  Dat hangt af van de hardware, een HD en geheugen is makkelijker te testen dan b.v een moederbord of grafische kaart.
  Uitwisselen van hardware indien mogelijk kan dan makkelijk zijn om onderdelen te kunnen uitsluiten.


  [*=1]Defecte of te zwakke voeding.

  I.v.m een voeding verwijs ik graag naar dit topic, is ze defect of te zwak kan een voeding doormeten opheldering verschaffen onder belasting.
  Plots uitvallen van een PC zonder verdere foutmelding al dan niet bij een grote belasting als de temps in orde zijn kan wijzen op een defecte voeding.
  Een defecte voeding kan wel eens voor de gekste dingen zorgen, die je niet gelijk in verband brengt met een defecte voeding.


  [*=1]Corrupte drivers of andere software conflicten

  In apparaatbeheer kan altijd gekeken worden naar de status van hardware en hun drivers met een eventuele foutmelding.
  Ook Windows logboeken kunnen je wel eens op de goede weg helpen en niet te vergeten "Blue Screen View" als er BSOD's zijn.
  Ook het gebruik van sommige software zoals Virtualbox kan roet in het eten gooien.


  [*=1]Malware.

  Kan men hier op het forum best achterhalen met RSIT, een programma dat onze malwarespecialisten gebruiken om hardnekkige virussen te verwijderen.

   

  Met dank aan: Dasle, iEscape, Asus, Kweezie Wabbit en Kape voor de gegeven informatie

  aangepast door Hensyr
  foto toevoegen

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    38.932
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   laurens offringa
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door Thomas Pertry
    Hallo
     
    Hoe kan je in word een woord automatisch laten herhalen, zoals de = fucntie in excell.  Als je bronveld dan veranderd, dan veranderd ook het gekopieerd veld.
     
    Bijvoorbeeld: ik maak een standaardbrief voor mijn klanten waar ik enkel de inhoud verander, maar kop en voettekst hetzelfde blijft.
    Bovenaan vermeld ik onze referenatie bvb TEPE/103/2019/234
     
    Ik wil de brief afsluiten met volgende zin: Gelieve bij al uw communicatie uw referentie TEPE/103/2019/234 te vermelden.  Uiteraard is onderaan de referentie gelijk aan die van bovenaan.  Maar hoe ik word deze altijd standaard laten kopiëren.  En als ik dus voor mijn volgende klant een nieuwe referentie maak bovenaan bvb TEPE/103/2019/235, dan moet hij dit onderaan automatisch veranderen.  
     
    Functie kan natuurlijk ook gebruikt worden voor de familienaam die bovenaan in de hoofding staat bij adresgegevens en deze dan te kopiëren naar de aanspreektitel.
     
    mvg
    thomas 
   • Door emryss
    wanneer ik met een nieuwe opgave wil beginnen en de a. invoer, springt de a. naar de tweede tab positie
    zoals in bovenstaande afbeelding te zien is, nu zijn er meerdere manieren die ik ken om hem terug te zetten naar de eerste positie, maar dan gebeurt er het volgende:
    de nummering gaat verder vanaf een ander punt, i.p.v. dat deze opnieuw begint
    Zou iemand mij alstublieftx kunnen uitleggen waardoor dit gebeurt en hoe ik het zou kunnen oplossen?
   • Door evc
    Wanneer ik Word (office 2016) wil openen, krijg ik steeds een foutmelding.
    Het lukt niet meer om in Word te werken.
    Hoe kan ik dit oplossen?
     
     

   • Door Wordvraag
    Goedemorgen,
     
    Allereerst hoop ik dat dit topic hier goed staat. Ik heb een vraag en ben onbekend hier. Als meisje heb ik niet zoveel verstand van computers, dus misschien kan iemand mij helpen. 
     
    Sinds enige tijd heb ik een nieuwe laptop, namelijk de Acer Swift. De laptop is super snel en bevalt goed, alleen Word loopt telkens vast. Zodra ik twee bestanden tegelijkertijd wil openen loopt hij vast, als ik een voorpagina wil toevoegen en als ik een plaatje wil plakken geeft hij iets aan met een ole-actie en dan doet hij het ook niet. Ik heb Word al opnieuw geïnstalleerd, maar dit mocht niet helpen. Kan iemand mij helpen?
     
    Alvast bedankt! 
     
    Groeten,
     
   • Door Ludo Van den Nouweland
    Ik kan samenvoegen met Word naar standaardbrieven. Nu heb ik een bestand waarbij elke persoon meerdere lijnen kan hebben met extra informatie.
    Ik zou willen samenvoegen waarbij er per klant één brief gemaakt wordt voor de adresgegevens en daaronder een tabel met de andere informatie.
    Voor de duidelijkheid: de personen hebben een uniek nummer.
    Heeft hier iemand ervaring mee?
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.