Ga naar inhoud

Western Digital Elements Play --> afgebroken usb


Voegelkes

Aanbevolen berichten

Hoi

Ik heb een probleem met mijn mediaplayer (met ingebouwde harde schijf) Western Digital Elements Play (foto : http://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2010/08/Western-Digital-Elements-Play.jpg).

Onlangs is de micro usb afgebroken van de printplaat en in de case gevallen. Ik kan dus de mediaplayer niet meer connecteren met mijn computer. De mediaplayer zelf werkt nog perfect, ik kan nog steeds mijn bestanden afspelen op mijn televisie. De garantie is al voorbij.

Ik heb al enkele computerwinkels in mijn buurt gebeld en gemaild en niemand kan dit oplossen. Ze sturen me door naar Western Digital zelf, maar dit probleem lijkt me oplosbaar om zelf op te lossen of door een handige harry.

Iemand een idee wat ik kan doen? De micro usb terug te solderen op de printplaat? Een nieuwe printplaat/case kopen?

Bedankt voor de hulp :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor het antwoord, maar er is geen probleem met een usb kabel. Mijn probleem is eigenlijk zoals in dit filmpje:

De usb is afgebroken van de printplaat zoals op het filmpje en zou tijdelijk een klem kunnen gebruiken, maar ik zoek een goeie oplossing of handige tips. Ik heb al gezocht naar een nieuwe controller board, maar ik vind geen voor een Western Digital Elements Play (heeft een board met o.a. power supply, usb en HDMI)

aangepast door Voegelkes
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die klem is inderdaad een tijdelijke oplossing ... als definitieve oplossingen zie ik enkel het vervangen van de controller of het solderen, wat een zeer specifiek werkje is omdat je rekening dient te houden met de opwarming die deze handeling veroorzaakt ... lijkt me meteen ook de reden waarom er niemand echt happig is om hieraan te beginnen.

Misschien je licht eens opsteken bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in datarecovery ?

Hou er rekening mee dat het kostenplaatje van een degelijke herstelling vrij hoog kan zijn en dat het daardoor wel het overwegen waard is om de mediaplayer te vervangen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.