Ga naar inhoud

Processor niet meer werkend bij Games na onderhoud bij computerzaak.


AsusN56VZBram
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Een aantal dagen geleden heb ik mijn Asus N56VZ laptop bij de lokale computerzaak af gegeven voor onderhoud. Mijn laptop kreeg namelijk sinds kort "The Blue Screen of Death" eenmaal per dag ongeveer. Nu is het zo dat ik hem vandaag terug gekregen heb en het scherm zich niet meer laat zien, maar is er een ander probleem opgetreden.

Ik startte Fifa 15 op en merkte dat hij zowel op het menu als in-game nogal wat lagg had. Het voelde precies zoals eerst, erg traag en weinig warmte van de laptop. Voorheen had ik dit gefixed door naar het GeForce configuratiescherm te gaan en mijn 3D instellingen voor Fifa 15 naar "Krachtige Processor" te zetten. Ik dacht dat hetzelfde probleem was opgetreden, maar helaas was dat dus niet zo. Ik zag dat hij nog gewoon goed stond en er dus niets aan de hand zou moeten zijn. De Nvidia processor is helemaal Up-To-Date en beschikt dus ook over de nieuwste driver.

Voordat ik hem naar de computerzaak bracht en Fifa 15 opstartte hoorde ik al gauw dat de processor in werking ging en blies hij luid wat licht-warme lucht uitl, hij liep super smooth en op maximale settings (ook geoptimaliseerd voor de game zelf). Echter is dat nu helemaal niet meer zo, hij maakt geen geluidsverandering en word maar heel ietsjes warm wat in mijn ogen dus inhoud dat de Nvidia processor zijn werk niet meer doet.

Specs van mijn laptop:

Intel core i7

Nvidia GeForce GT 650M 2GB

Windows 7 premium

120MB Internet, aangesloten van router met LAN-kabel op laptop. Maximaal haalbare kwaliteit dus.

Iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?? Ik vind het namelijk erg rot dat ik niet meer kan spelen zonder deze lagg.

Alvast super bedankt en nog een goede Zondag gewenst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Download en installeer Speccy.

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlandskan selecteren.

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.

525a111b37ea3-Speccy.PNG

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.

Meer info over deze procedure lees je HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Te hoge temperaturen van een PC / laptop worden meestal veroorzaakt door een te hoog stofgehalte. Om dit op een veilige manier te verwijderen verwijzen we graag naar deze zeer duidelijke uitleg.

Neem de tips grondig door en doe het nodige om je systeem stofvrij te (laten) maken…nadien kan je ons dan de nieuwe resultaten van Speccy bezorgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties. Klopt het dat het spel dus ook minder goed loopt doordat de processor te warm word? Mocht dit niet zo zijn vind ik het wel erg appart dat hij Fifa 15 eerst super goed liet lopen en hij dat na de reparatie ineens niet meer deed.. Aangezien ik 3 maanden garantie op mijn reparatie had ga ik morgen terug en heb ik in overleg met een winkelmedewerker besloten hem daar te laten voor een grondiger onderzoek. Zij zullen het stof verwijderen en onderzoeken wat nou het probleem van de lagg veroorzaakt (verwijderde driver oid). Dit gelukkig als service, geen kosten aan verbonden dus.

Morgenochtend lever ik hem daar af en zal ik dus a.s. vrijdag of maandag een nieuwe post met nieuwe informatie kunnen plaatsen.

Voor nu bedankt en graag nog antwoorden op mijn gestelde vragen.

Fijne week gewenst

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.