Ga naar inhoud

Vreemd gedrag netwerkverbinding via LAN-powerline/Wifi


jpblocken
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik ben een telenetgebruiker en gebruiker van een wifi modem geleverd en geplaatst door telenet.

Omdat het wifi signaal nogal eens fluctueert heb ik een bijkomende powerline adapter geplaatst naast de bestaande twee (dienend voor het digitale "voer" voor de TV).

Ik gebruik twee verschillende laptops: Medion (I3 processor) en Dell (I5 processor) die onder windows 7 draaien. De powerline-adapters zijn 3x TLink AV 500 Nano (hebben net de oude Topcom 200 85MBitps vervangen)

De Medion werkt zowel draadloos (wifi) als via de LAN-powerline perfect met de chrome-browser.

De Dell werkt draadloos minder goed en geeft het volgende probleem met de LAN via dezelfde LAN-powerline.

De homepage google.be werkt perfect en ook het zoeken verloopt vlot. Maar... als je dan verder wil naar het gezochte item, dan vindt chrome de site niet. Ook bij andere sites, al dan niet uit de favorieten of manueel ingevoerd lukt het niet. Merkwaardig toch, dat de Dell (XPS13) het via wifi wel doet (alhoewel de ontvangst merkelijk minder is dan op de Medion) maar via LAN niet. Ik heb met de verbonden LAN de wifi adapter op de laptop uitgeschakeld om te vermijden dat die invloed zou uitoefenen op het LAN-signaal. Ik gebruik de Dell als BYOD voor mijn werk en heb de gelegenheid af en toe telewerk uit te voeren. Vervelend wel, als men van je verwacht dat je online bent. Ik moet wel toegeven dat ik nog geen andere browser geprobeerd heb, dat moet ik ook nog eens uittesten. Maar desalniettemin zou ik toch graag via Chrome willen blijven browsen.

Is dit een gekend probleem? Iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor eventuele reacties!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat dit probleem ontstaat omdat google in de cache van de browser is opgeslagen omdat deze zo vaak gebruikt wordt. Op het moment dat je dan geen verbinding hebt, zal deze pagina wel werken, maar kun je verder niets.

Ik vermoed dat je via de LAN-adapter op de laptop gewoon geen verbinding hebt. Zou je in een command prompt venster eens het volgende commando willen uitvoeren?

Het commando gelieve alleen uit te voeren als de WIFI is uitgeschakeld​.

ipconfig >> C:\ipconfig.txt

In de C:\ schijf (Deze computer -> C:\) staat nu een text-bestandje genaamd: "ipconfig.txt". Zou je in je volgende bericht de inhoud hiervan eens willen plaatsen? (of uploaden als bijlage)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...