Ga naar inhoud

Status: 0xc0000225


Bos1985

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik heb sinds vandaag een tweede hands laptop (Samsung NP300E5A S01NL) gekocht met hierop Windows 7.

 

Als ik de laptop probeer op te starten krijg ik het "Windows Boot Manager" menu met de volgende status: 0xc0000225 en de info: "The boot selection failed because a required device inaccessible" (zie bijgevoegde foto).

 

Ik heb windows 7 op mijn vaste pc maar kan de Windows installation disc nergens meer vinden. 

 

Kan iemand mij helpen dit probleem op te lossen?

 

Alvast bedankt voor jullie tijd!

 

Groetjes,

 

Angela

post-30426-0-48442500-1426953263_thumb.j

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier is het probleem beschreven met drie mogelijke oplossingen, omdat de oorzaak in drie 'hoeken' te vinden kan zijn.: http://www.optimizemswindows.com/fix-boot-error-0xc0000225-in-windows-7/

 

Je hebt er wel dus de installatie CD voor nodig - en die heb je dus niet.

 

Ken je niemand in je kennissenkring die nog zo'n CD heeft om die even te lenen /kopieren? het gebruik van een andere install-cd is niet illegaal zolang je maar de bijbehorende key niet gebruikt - maar dit is in jouw geval dus niet vereist en dus is het geen probleem zo'n cd te lenen en even te gebruiken.

 

Eventueel kan je die cd ook als iso hier downloaden - maar je moet dus wel de geldige key hebben in dat geval: http://www.howtogeek.com/186775/how-to-download-windows-7-8-and-8.1-installation-media-legally/

Link naar reactie
Delen op andere sites

je moet dus wel de geldige key hebben in dat geval

 

Het zou moeten lukken om die ISO binnen te halen via Microsoft met de licentie van je andere PC op voorwaarde dat dit geen OEM-licentie is (zoals die van je laptop) maar een retail versie, m.a.w.: als die andere PC van je geen merk-PC is ... als dit zo is én de gebruikte Windowsversie op de laptop en de PC dezelfde is, dan is dit alvast een stap vooruit.

 

Er zijn dus voorwaarden verbonden aan die "geldige key".

 

Anderzijds heb je die laptop vandaag aangekocht: hoe reageert de verkoper op deze problematiek ? ... heb je geen garantie op deze aankoop ?

aangepast door Asus
Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien er geen reactie meer komt op dit topic, besluit ik dat het probleem opgelost is en wordt het topic afgesloten ... mocht je het topic willen heropenen, stuur dan eventjes een privébericht naar mij of naar één van de andere teamleden.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.