Ga naar inhoud

Apple dicht groot lek in OS X


Asus

Aanbevolen berichten

Apple heeft een nieuwe versie van MacOS X uitgebracht, waarin een groot lek wordt gedicht. Beveiliger Kaspersky Labs spreekt in dit geval zelfs van een monster-update.

 

Het gaat om de nieuwe versie 10.10.5, waarmee een aantal lekken tegelijk werd gedicht. Het gevaarlijkste lek maakte het mogelijk dat een hacker van buitenaf een programma op administrator-niveau kon laten draaien op een Mac. Zo'n programma zou allerlei andere gaten in de beveiliging kunnen laten vallen en gegevens naar buiten kunnen sturen.

 

De kwetsbaarheid in kwestie was al DYLD genoemd en beveiligers claimen dat zij het misbruik van dit lek in de echte wereld l hadden waargenomen. De eerste ontdekking van DYLD dateert van anderhalve maand geleden. Begin juli werd er voor het eerst melding van gemaakt door security researcher Stefan Esser.

 

Bron: automatiseringgids.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.