Ga naar inhoud

Bureaubladpictogrammen springen steeds naar links


Bengi

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb Windows 10 met succes kunnen installeren op mijn pc.

Op mijn bureaublad heb ik een aantal pictogrammen aangemaakt en gerangschikt naar mijn wens, maar die pictogrammen springen na opnieuw opstarten helemaal naar links in en heel andere volgorde.

Ik heb automatisch rangschikken uitgeschakeld en bij thema's heb ik de optie uitgeschakeld.

Niets schijnt te helpen ...  iemand een idee ?

 

Gr,
Bengi

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 20
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Werk je met een merk-PC / laptop of met een samengestelde PC ? ... indien je met een merk-PC / laptop vermeld mag je het merk en de volledige type-aanduiding posten.

 

Bijkomend aan de antwoorden op deze vragen mag je ook het onderstaande uitvoeren en de gevraagde link (GEEN tekstbestand dus ! ...) hier in je topic posten:

 

Download en installeer Speccy

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. 

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. 

525a111b37ea3-Speccy.PNG 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. 
Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". 

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. 

Meer info over deze procedure lees je 
HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bureaubladpictogrammen die een eigen leven leiden in Windows 10: het lijkt alvast een veelvoorkomend fenomeen te zijn, maar die wetenschap lost natuurlijk jouw probleem nog niet op.

 

Binnen Windows 10 zelf is er op dit moment helaas nog nergens een oplossing voorhanden, ook niet bij Microsoft zelf ... daarom ben ik op zoek gegaan naar software die het probleem kan oplossen door het "fixeren" van de bureaubladpictogrammen en die zoektocht bracht me bij DesktopOK.

 

De mogelijkheden van deze software zien er veelbelovend uit, het is freeware en het programma werd door de ontwikkelaar ervan werkend bevonden onder Windows 10 ... doordat ik het probleem niet kan reconstrueren heb ik het programma niet zelf kunnen testen.

 

Neem de helpfile, de screenshots en de faq's op de website eens grondig door ... na het aanmaken van een herstelpunt kan je dan de software installeren.

 

Ik heb het bestand DesktopOK_x64.zip preventief geupload naar VirusTotal en het nog een extra gecontroleerd met Avast en MBAM: er werden geen bedreigingen aangetroffen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt een mooi programma, maar als ik op 'Opslaan' klik verspringen de pictogrammen weer hardnekkig naar de links, steeds in dezelfde volgorde als voorheen.

" De pictogrammen willekeurig plaatsen"  werkt wel !

 

https://www.dropbox.com/s/ndj33ljw2bmudru/screen%20%201.jpg?dl=0​

 

https://www.dropbox.com/s/d3miaqaoiledxx0/screen%20%202.jpg?dl=0​

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.