Ga naar inhoud

gsm traceren


alainke

Aanbevolen berichten

Specifieke software is hier dacht ik niet voor.

 

De meest voor de hand liggende oplossing: bel met een ander toestel naar de zoekgeraakte GSM ... eens je hem gevonden hebt hang je hem aan een lanyard, op die manier heeft je moeder hem altijd bij.

 

Spreek tevens een vaste plaats af waar ze het toestel kan leggen wanneer ze hem niet gebruikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ alainke,

Alu het IMEI-nummer bekend is, kan dat gsm getraceerd worden.

 

Het imei-nummer (international mobile equipment identity) is het vijtiencijferige serienummer van uw telefoon. Met dit nummer kan de politie uw telefoon opnemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes. Ook is met behulp van het imei-nummer een sms-bombardement mogelijk. De politie bestookt uw mobiel dan met de melding 'Deze telefoon is gestolen, ga naar de politie'. Doorverkoop is daarmee niet langer interessant.

Providers kunnen met het imei-nummer voorkomen dat een nieuw abonnement op de telefoon wordt afgesloten. Volledig afsluiten kan nog niet. Daarvoor moet eerst de Telecomwet worden aangepast. Het imei-nummer staat op de doos van uw toestel. Het is ook te achterhalen door *#06# in te toetsen. Noteer het en bewaar het in uw administratie.

Bron.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.