Ga naar inhoud

Bepalen van de huidige boekwaarde en het afschrijvingsbedrag


advantoor

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben een afschrijvingstabel aan het maken in Excel, ik loop hierin echter nog tegen twee problemen aan waar ik niet uitkom.

In de hulpmiddelenlijst kan elke willekeurige lijst aan hulpmiddelen worden ingevoerd. Op basis van deze ingevoerde lijst wordt er in de afschrijvingstabel een overzicht gemaakt van welke hulpmiddelen er hoe vaak voorkomen. Het overzicht in de afschrijvingstabel is dus afhankelijk van de ingevoerde hulpmiddelenlijst.

 

Ik wil de totale huidige boekwaarde per hulpmiddelencategorie berekenen in de afschrijvingstabel. Uit de afschrijvingstabel, kan de gemiddelde aanschafprijs, het aantal jaren waarin het hulpmiddel wordt afgeschreven en de restwaarde gehaald worden. Uit de hulpmiddelenlijst moet vervolgens het bouwjaar per hulpmiddel worden gehaald, zodat dan in combinatie met het huidige jaartal de boekwaarde kan worden bepaald.

Ook wil ik het jaarlijkse afschrijvingsbedrag berekenen op basis van het bouwjaar, huidige jaartal, de gemiddelde aanschafprijs, restwaarde en het aantal jaren waarin een hulpmiddel wordt afgeschreven. Hierin moet een hulpmiddel niet meer worden meegeteld als deze inmiddels al volledig is afgeschreven.

 

In het excel-bestand staan nog twee opmerkingen met mijn problemen toegelicht.

 

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.  Alvast bedankt.

Concept afschrijvingstabel.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het valt op dat je je vraag op meerdere fora post, lees er even onze forumregels op na om te weten waarom we op PCH geen voorstander zijn van het gelijktijdig posten van vragen op meerdere fora.

Nu is het uiteraard onze grootste bezorgdheid dat jij zo snel mogelijk tot een oplossing komt, daarom gaat dit topic "on hold" zodat jij je ten volle kan concentreren op de vragen / tips op het andere forum.

 

Succes !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.