Ga naar inhoud

USB poorten werken niet meer


Aanbevolen berichten

  • Reacties 23
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Download en installeer Speccy

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. 

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. 

525a111b37ea3-Speccy.PNG 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. 
Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". 

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. 

Meer info over deze procedure lees je 
HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verwijder ALLE usb apparaten.

Ga eens via een RE muisklik op START naar apparaatbeheer.

Ga naar Universal Serial Bus-Controllers en vouw deze open indien dat nog niet zo is.

Wellicht staat er bij minstens één controller een geel waarschuwingsteken op het icoontje. Zo ja, klik er met de RE muisknop op en kies "Installatie ongedaan maken". Bevestig je actie indien er om gevraagd wordt.

Herstart de computer. De verwijderde driver(s) zal(zullen) opnieuw automatisch geïnstalleerd worden bij het opstarten van je pc. Wacht geduldig tot je de melding krijgt dat de installatie voltooid is. Indien je een foutmelding krijgt, noteer ze of maak er een screenshot van en plaats het in je volgende antwoord.

 

 

PS

Je D- partitie zit bomvol !!! Los dit zo snel mogelijk op hé.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie in je Speccy logje dat deze installatie van Windows 10 zeer recent is, namelijk van 21-05-2016.
Aanvankelijk zal bij aankoop Windows 7 op deze pc gestaan hebben. Op zich geen probleem ware het niet dat bij nazicht blijkt dat Asus voor uw laptop geen Windows 10 compatibele drivers ter beschikking stelt.
De oplossing zal dus moeten komen van Windows update of via een alternatief kanaal.
Microsoft is (nog) niet in staat om alle drivers voor de wat oudere apparatuur aan te bieden. Met een beetje geluk hebben ze voor u toch nog wat in de schuif liggen. Volg de instructies die op deze pagina gegeven worden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-10/update-drivers-in-windows-10

Indien Microsoft je niet kan helpen dan is er nog dit alternatief kanaal: http://ivanrf.com/en/latest-asus-drivers-for-windows-10/
Helemaal onderaan op deze pagina bij “Other drivers” staat een AsMedia USB3.0 driver die naar hun zeggen Windows 10 compatibel zou zijn.
Hier de rechtstreekse downloadlink: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin10/USB3/USB3_AsMedia_Win10_64_VER116291.zip
Het is een Zip bestand dat je na downloaden even moet uitpakken in een mapje. Voer de setup uit nadat je eerst een systeemherstelpunt gemaakt hebt.
Dus zeker niet vergeten dat systeemherstelpunt te maken. Ik sluit zelfs niet uit dat systeemherstel sinds de installatie van Windows 10 nog helemaal niet ingesteld is. Je kunt systeemherstel echter enkel instellen voor je C partitie. De D partitie komt niet in aanmerking omdat deze daarvoor niet de nodige vrije ruimte ter beschikking heeft.
Als systeemherstel is ingesteld voor je C partitie dan volstaat dat hoor.


 

hallo 
 
maar wat u bedoeld met het D gedeelde zou ik echt niet weten hoe ik dit moet ;-) 
 
grts


De partitie met de schijfletter D is voor 99% volzet. Zeg maar... VOLLEDIG volzet. Wellicht staat aar data op en meer dan waarschijnlijk zelfs backups.

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.