Ga naar inhoud

DVI - HDMI verschil


ruud
 Delen

Aanbevolen berichten

Heb net even mijn scherm P2470HD en pc HP ENVY PHOENIX 810 van DVI naar HDMI gezet om te testen wat het beeld dan geeft, dit is verschrikkelijk slecht hoe komt dit, bedoel serie op pc speelt niet mooi af, ook geen geluid en de schermen op de pc die nu juist en goed zijn zijn uit proportie en slecht?

Waarom vraag ik dat, ik overweeg sterk om een nieuw scherm te kopen V27F390FEW van Samsung, doch voor dit scherm geeft men aan een HDMI-kabel of een HDMI-naar-DVI-kabel of een D-subkabel gebruiken, nu weet ik even niet of ik er goed aan doe in dit scherm te investeren, kijk veel films op pc en wil toch genieten van de FHD natuurlijk.

 

Gaat dit probleem er ook zijn met een HDMI naar DVI-kabel?

 

Bedankt alvast voor de feedback, hoop dat ik duidelijk was.

aangepast door ruud
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mag ik aannemen dat je hierbij al gebruik maakt van een HDMI kabel?  En als zowel beeldscherm als videokaart over een HDMI poort beschikken, waarvoor zou je dan die verloopstekker nog willen gebruiken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel het klopt dat op de videokaart een HDMI poort is en op het nieuwe en huidige scherm ook, doch het huidige scherm draait op de pc met een DVI poort en kabel, toen ik daarstraks de DVI kabel loskoppelde en dan de HDMI om is te proberen of dat werkte, (die normaal dient voor de telenet digicorder) aansloot had ik heel slecht beeld en geen geluid.

 

Daarmee vrees ik dat als ik het nieuwe scherm aankoop ik ook slecht beeld zal hebben via HDMI en hoopte met een verloopstekker / of kabel HDMI to DVI dit op te lossen, ben der nogal leek in daarmee, en omdat nieuwe scherm toch aardige cent kost...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben niet direct specialist ter zake, maar uit ervaring heb ik gemerkt:

 

Storingen in het beeld kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde HDMI-kabel: Een standaard kabel ondersteunt resoluties tot 1080i. Voor 1080p Full HD heb je een HDMI High Speed kabel nodig ( zie_hier ) . Je kan eens proberen de resolutie van je videokaart te verlagen en kijken of het beeld dan redelijk weergegeven wordt (zonder schokken of blokjes...).

 

Als je geen geluid hebt, moet je in windows de audio-uitgang omschakelen van speakers naar HDMI (rechtsklikken op het speaker-icoontje in de taakbalk, klikken op afspeelapparaten en dan HDMI kiezen).

 

Tot slot: HDMI geeft beeld én geluid door. Een DVI-verbinding geeft enkel beeld, voor het geluid dien je nog een extra audiokabel te gebruiken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel ondertussen de kabels binnen, doch als ik via de HDMI aansluiting ga die ik nu op scherm en PC heb, blijft beeld minder goed dan wat ik nu heb met de DVI aansluiting....

 

De videokaart is een NVIDIA Geforce GTX770, geen idee wat deze aankan of niet maar blijf twijfelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je videokaart kan dit zeker aan (max resolutie = 4096x2160).

 

Ik heb nog wat op het internet zitten rondkijken en dit probleem wordt in veel fora aangekaart voor dit type monitor (Google eens op "P2470HD native resolution"): Perfect beeld via DVI, belabberd via HDMI. De reacties spreken elkaar soms tegen, maar dikwijls wordt als oplossing aangegeven om bij de HDMI-broningang de naam op PC te zetten.

Dit wordt ook door_Samsung_aangegeven . (Misschien ziet het menu er bij jouw monitor anders uit).

 

De optimale resolutie bij deze monitor is 1920 x 1080 (60 Hz). Stel Windows dan ook hierop in, mocht dit nog niet gebeurd zijn.

 

Indien je tevreden bent over de beeldkwaliteit via DVI, zou ik niet twijfelen om die nieuwe monitor aan te schaffen (en via DVI aan te sluiten), want tussen DVI en HDMI is er eigenlijk weinig verschil (op de audio-verbinding na dan). Lees_hier meer over diverse video-aansluitingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Gast sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.