Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
  • Aantal items

   601
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over nokiaprox

  • Titel
   Vaste Bezoeker

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Man
  • Land
   België

  PC Specificaties

  • Besturingssysteem
   Windows 10

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  2.245 profielweergaven
  1. Er wordt op meerdere sites melding gemaakt van problemen met deze update: https://www.pc-magazin.de/news/windows-10-kb4532693-update-problem-nutzerdaten-wiederherstellen-3201262.html Volgens https://www.computerworld.com/article/3527271/february-win10-1903-and-1909-cumulative-update-causing-desktops-to-disappear.html zouden vooral gebruikers van Avira getroffen zijn. Volgens https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb4532693-update-bug-hides-user-data-loads-wrong-profile/ is MS op de hoogte van de problemen: De Windows community geeft (zoals meestal) ook geen oplossing: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/why-has-the-latest-windows-update-moved-all-my/2f2070ab-3c6f-4417-8c5f-33980cb728c9 Meerdere keren de PC herstarten zou het probleem kunnen oplossen. Update KB4532693 verwijderen zou het systeem terugdraaien.
  2. Je zal op dat GSM-nummer (het hoeft zelfs niet je eigen GSM te zijn) een SMS krijgen met een verificatiecode. Die code moet je invoeren op de webpagina en dan zou het account moeten ontgrendeld worden. Achteraf ga je best je wachtwoord veranderen. Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13956/microsoft-account-locked En je moet vermijden om op dit forum (en ook elders) gevoelige informatie openbaar te maken. Ik zal aan een moderator vragen om je e-mailadres in de afbeelding onleesbaar te maken.
  3. Blijkbaar is er bij Microsoft iets misgelopen bij het wijzigen van je beveiligingsgegevens. Je zal moeten wachten tot 4 maart om eventueel terug toegang te krijgen tot dit account : Indien je het Hotmailaccount sluit, zou dit problemen kunnen geven bij inloggen op Facebook of Instagram, omdat het e-mailadres dan niet meer bestaat. Waarschijnlijk kàn je het account niet eens verwijderen als je er geen toegang toe hebt.
  4. nokiaprox

   Muziek Labelen

   Ik vrees van niet, daarom heb ik de (omslachtige) methode met Shazam aangegeven. Deze app herkent de muziek gewoon door te 'luisteren', zonder meer.
  5. nokiaprox

   Muziek Labelen

   De meeste van die programma's werken op basis van ID3-tags of bestandsnamen. Als in het muziekbestand enkele tags aanwezig zijn (vb. Uitvoerder, titel,...) , gaan ze die vergelijken met hun enorme database en daaruit de andere tags (vb. componist, album,...) aanvullen. Als jouw muziekbestanden geen tags bevatten (of herkenbare bestandsnamen hebben), kunnen die programma's ook niets terugvinden. Indien je beschikt over een smartphone, zou je je kunnen behelpen met Shazam (<klik!) . Je moet dan wel elk muziekstukje afzonderlijk afspelen en door Shazam laten analyseren (op je smartphone). Shazam herkent heel wat muziek, maar je zal dan achteraf wel voor elk nummer afzonderlijk de gegevens moeten overbrengen naar je PC, en da's een heel werkje. Mocht je dit willen doen, kan je de herkende muzieknummers een naam geven als uitvoerder - titel.mp3 . Als je die bestanden daarna laat analyseren door één van die programma's is de kans groot dat ook andere gegevens aangevuld worden (op basis van de bestandsnaam). In het voorbeeld van Passer gaat het programma zich baseren op de bestandsnaam (Suzanne.mp3) en de locatie van het album (H:\...\Leonard Cohen). Daaruit vindt het dan de gegevens in het linker veld : Album, Tracknr, Genre,... Jammer genoeg bestaat Shazam voor PC niet (meer).
  6. De eerste stap, een DVD rippen naar een (.mp4-)bestand, kan eenvoudig met de gratis VLC Media Player (< klik). Hoe je het doet kan je hier ( <klik) bekijken. Dat bestand kan je dan bewerken met een video editor zoals ShotCut
  7. Ik merk (te laat) dat ik hier dezelfde link gegeven heb, die Stegisoft hierboven al vermeld heeft. Maar met Chrome als browser zou het vlekkeloos moeten werken. Uit die webpagina: Je hoeft dus op je PC geen extra app te gaan installeren/zoeken/openen. Het moet gewoon vanuit het Chrome-menu kunnen.
  8. Op deze website (< klik !) staat uitgelegd hoe het zou moeten lukken. Misschien heb je daar iets aan. Let op: je moet wel Chrome als browser gebruiken. Firefox biedt geen ondersteuning voor streaming.
  9. Soms is een vastzittende knop de oorzaak van dit probleem (vooral volume – omlaag). Zorg ervoor dat er zeker niets tegen die knop drukt. Als er een hoesje om je telefoon zit, verwijder dat dan. Probeer dan de smartphone geforceerd op te starten in veilige modus, volgens de instructies van Samsung : https://www.samsung.com/be/support/mobile-devices/hoe-kan-ik-mijn-toestel-starten-in-veilige-modus/ (< klik) Als dat lukt, bekijk je de notificaties van je smartphone (door vanaf de bovenste rand naar onder te vegen). Tik op de notificatie 'veilige modus aan' om je toestel opnieuw normaal te starten.
  10. Fijn te lezen dat het probleem verholpen is. Veel plezier nog met jullie laptop! Een moderator van PCH zal dit topic sluiten.
  11. Het zou deze moeten zijn : https://support.hp.com/be-nl/product/hp-17-ca0000-laptop-pc/20395907/model/23334801?sku=4PR20EA De service handleiding in pdf-vorm (Engels) kan je hier vinden (via 'gebruikershandleidingen' > 'Maintenance and Service Guide' ) : http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05985614 Hoe je de HDD verwijdert staat op pag. 44 Vooraleer je begint, zorg je er best voor dat je niet statisch geladen bent. Daartoe raak je even een niet-geverfd deel van een radiator of een waterkraan aan. Het is een heel werkje om de HDD te bereiken: Eerst moet je de optische drive verwijderen (pag. 33-34, enkel puntjes 1 en 2) Dan de bodemplaat : rubbervoetjes en 11 schroefjes (pag. 38-39) Daarna de batterij (pag. 40) Succes !
  12. Mooi dat dit alvast gelukt is. Je zal waarschijnlijk de volledige bodemplaat moeten losschroeven. Verwijder vooraleer je begint zeker de batterij! Zoek eens met Google op " <jouw laptopmodel> disassembly ", misschien vind je wel een handleiding. Of plaats hier de volledige type-aanduiding van jouw laptop, dan kunnen we meezoeken.
  13. Dit is normaal. Het hangt af van de manier waarop de website die je bekijkt de filmpjes online zet. Als je met de volumemixer alles op 100 % ingesteld hebt, zal je met de standaard Windows-instellingen geen winst meer kunnen behalen. Voor jouw type laptop zijn bij HP geen nieuwe drivers te vinden. Je kan één van deze truukjes proberen, zonder waarborg op succes: Klik in de volumemixer op het luidspreker-icoon (1) In het nieuwe venster kies je het tabblad ‘Verbeteringen’ (2) Zet een vinkje bij ‘Equalizer’ (3) Bij ‘Instelling’ onderaan kies je <Door gebruiker gedefinieerd> en klik op de 3 puntjes (4) In het volgende venster zet je alle blauwe balkjes helemaal naar boven (5) Sla alle wijzigingen op Het geluid zou nu harder moeten zijn, maar de mogelijkheid bestaat dat er vervorming optreedt. Nog een andere mogelijkheid: In stap (3) zet je een vinkje bij ‘Equalisatie volume’ (een beetje naar beneden scrollen) In veel gevallen zal ook dit het volume verhogen. Je kan beide procedures ook combineren. Als er op die manier geen geluidswinst kan behaald worden, vrees ik dat de hardware van de laptop tegen zijn limieten zit. De enige mogelijkheid lijkt me dan om externe pc-luidsprekers (met een ingebouwde versterker) aan te sluiten.
  14. Ik ken Macrium reflect niet, maar vond deze uitleg : https://forum.macrium.com/Topic21582.aspx (<klik) Je moet dus kiezen voor "Clone this disk" , als bestemming de SSD kiezen, de partities één voor één naar de bestemming slepen en daarbij de derde partitie (Windows C van 913,9 GB) verkleinen, zodanig dat daarachter nog ongeveer 17,6 GB vrij blijft (het totaal van partities 4 en 5 bij jou). Dit alles wordt getoond in deze video (de uitleg komt nogal stuntelig over, maar ’t is wel tamelijk duidelijk)
  15. Ik zou niet zo maar op eigen houtje gaan beginnen morrelen met die partities. Die verwijderen is ook niet zo heel simpel. Het kan bvb. niet vanuit Windows-verkenner. Vaio heeft blijkbaar een eigen systeem/programma om die herstelpartitie (zij noemen het herstelgebied) te verwijderen, lees hier (<klik). Ik weet niet of dit ook van toepassing is op jouw model. Plaats eens het typenummer van jouw toestel, misschien kunnen we meer info vinden. Om die procedure toe te passen moet je zeker beschikken over herstelmedia. Die zul je evt. eerst zelf moeten maken. En zoals Passer schreef: maak zeker eerst een systeemkopie van je huidig, werkend systeem ! (Zo'n systeemkopie is trouwens nooit een slecht idee, ik maak er maandelijks één) Nadeel : je kan niet meer op een eenvoudige manier naar de fabrieksinstellingen terug, maar dat zal je waarschijnlijk toch niet meer willen. * Voordeel : Je wint er schijfruimte mee * Ik ben al enkele decennia met computers bezig en heb nog nooit een fabrieksherstel uitgevoerd: Je vertrekt dan opnieuw van een oud systeem (de toestand zoals je het jaren geleden kocht) en moet dan een hele hoop updates en programma's opnieuw installeren.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.