Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
  • Aantal items

   521
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over nokiaprox

  • Titel
   Vaste Bezoeker

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Man
  • Land
   België

  PC Specificaties

  • Besturingssysteem
   Windows 7

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  1.590 profielweergaven
  1. Die rood/witte tulp-aansluitingen zijn INgangen voor de TV. Er is op die TV geen analoge (rood/witte) audio-UITgang, alleen een digitale: Coax. OUT (10 in de handleiding). Over de Magnum DSS-2100 kan ik niet zoveel vinden, alleen deze foto van de aansluitingen: Als dit overeenkomt met de aansluitingen op jouw toestel, verbind dan de Coax. OUT van de TV (10) met de ingang COAXIAL van de Magnum (m.b.v. een kabel met aan weerszijden een tulpstekker)
  2. Graag gedaan. Als je hier verder geen vragen meer over hebt, meld dat dan nog even, dan kan een moderator dit topic sluiten.
  3. Het voorgaande was slechts een eerste stap. De tweede: Selecteer de bestanden die niet verborgen moeten blijven, klik met de rechter muistoets en klik op eigenschappen. In het volgende venster haal je het vinkje weg bij verborgen. Klik OK. Nadien ga je terug naar de eigenschappen van Windows verkenner (zoals in mijn eerste antwoord) en vink daar verborgen bestanden en mappen niet weergeven aan. (Dit voor de veiligheid, om te vermijden dat per ongeluk Windows systeembestanden - die normaal niet zichtbaar zijn - verwijderd zouden worden).
  4. Heb je al geprobeerd verborgen bestanden zichtbaar te maken ? Ga in Windows verkenner bovenaan naar het menu Extra en kies Mapopties. Ga naar het tabblad Weergave en scroll naar beneden tot Verborgen bestanden en mappen. Vink de optie "Verborgen bestanden en mappen weergeven" aan, zoals hier: Klik op OK. Kan je nu de bestanden terugvinden in de map ProBook 5330m ?
  5. Fantastisch dat jullie de computer terug in orde gekregen hebben. Je zal gemerkt hebben dat die Windows-installatie eigenlijk niet zo ingewikkeld is, het vergt enkel veel tijd. Verder veel plezier met je up-to-date-PC !
  6. Die foutmelding zou kunnen komen omdat je systeem zodanig in de knoop zit dat Windows zelf niet kan achterhalen welke versie geïnstalleerd was. (Bij het maken van de USB-stick kies je voor de Home versie, dat is het meest aannemelijk.) Je weet dus hoe je in de BIOS komt, dat is al heel wat ! Over het laatste plaatje: Inderdaad. In die balk onder Boot Priority (die bedoel je toch?) staat nu slechts 1 schijf. Als je de opstartbare USB-stick aan je PC aansluit, en dan bij het opstarten naar de BIOS gaat (datzelfde scherm dus ), zou daarnaast ook die USB moeten getoond worden. Sleep die naar de eerste plaats (voor die HDD) en herstart de PC. Die zou nu moeten starten van de USB-stick en Windows gaan installeren (na een paar vragen of keuzes die je moet maken) Veel succes !
  7. Indy, Nu we weten welke schijf er in je PC zit, kunnen we beginnen de herinstallatie van Windows 10 voor te bereiden: Je zei dat je ook een laptop hebt. In afwachting van het stofvrij maken van je desktop, zou je een opstartbare USB-stick kunnen aanmaken op die laptop. Dit gaat volgens de uitleg op de pagina die Passer gegeven heeft (deze <klik). Clarkie heeft daar een handleiding voor gemaakt: https://www.pc-helpforum.be/topic/59284-windows-10-gratis-en-legaal-downloaden/?tab=comments#comment-467706 Daar kan je aan de hand van een paar screenshots volgen hoe alles in zijn werk gaat. Zoals Passer al zei moet je wel een USB-stick van 6 à 8 GB hebben. Let erop dat er geen bestanden op staan die je nog wil bewaren, want die stick wordt volledig gewist. Je ziet daar ook dat je in het begin enkele vragen moet beantwoorden. Om zeker de juiste keuzes te maken, gaan we je defecte desktop nog eens nader bekijken: Geef het commando wmic os get osarchitecture . Dit moet vertellen of het over een 32- of 64-bits systeem gaat (onthoud het resultaat). Geef hierna het commando wmic os get caption | findstr /v caption (let op de spaties!). Dit vertelt welke versie op je PC stond: home of pro. Meer heb je niet nodig om die USB-stick te laten maken. Dus in feite komt het erop neer dat je op die Microsoft-pagina klikt op de blauwe knop 'Hulpprogramma nu downloaden' en daarna dat gedownloade programma opstart. Na die paar antwoorden loopt alles vanzelf. Nadat de stick succesvol gemaakt werd, verwijder je hem op de veilige manier uit je laptop. Met die stick moet je dan je desktop opstarten, maar daarvoor moet je in de BIOS zijn en daar kan hopelijk je vader bij helpen. Indien je tot zover nog aan iets twijfelt of als het niet duidelijk is, vraag je het maar.
  8. En voor alle duidelijkheid: Gaat het hier om een desktop of een laptop ?
  9. We zouden graag nog iets bekijken. Kan je eens volgend commando ingeven: wmic diskdrive get model Wat is daarvan het resultaat ?
  10. Ben je zeker van die SSd in je systeem ? Diskpart ziet slechts 1 schijf van 1 TB. Als ik dit zo zie, lijkt mij een compleet nieuwe installatie hier de beste oplossing. Wacht nog even de reactie van Passer af.
  11. Ik probeer te achterhalen welke schijven er in je PC zitten en waar Windows staat m.b.v. diskpart. Geef in diskpart geen andere commando's dan die hieronder! Geef het commando diskpart . Geef Windows toelating als het daarom vraagt. Typ list disk gevolgd door enter en noteer het resultaat (of maak een foto) Typ list volume en noteer het resultaat (of foto) Typ exit om diskpart af te sluiten Als je een volledige herinstallatie doet (wat waarschijnlijk in jouw geval het eenvoudigste is), moet je wel beseffen dat je dan AL je persoonlijke bestanden verliest (foto's, tekstdocumenten, e-mails,..), waarvan je geen back-up hebt.
  12. Heb je de PC hierna VOLLEDIG herstart? ga naar: startknop - afsluitmenu - optie 'opnieuw opstarten' Lukt het nog niet, geef dan eens het commando sfc /scannow
  13. Sinds W10 v.1803 werkt RegBack niet meer. Microsoft wil (of kan) daarvoor geen verklaring geven. Probeer daarom het volgende: In de opdrachtprompt geef je het commando bootrec.exe /fixmbr (let op de spatie voor /) Helpt dit niet, probeer dan bootrec.exe /fixboot
  14. Graag gedaan en veel leesplezier in de kranten.
  15. Graag gedaan, jammer dat de BIOS-update niet geholpen heeft. Voor een schijfcontrole zijn hier op het forum specialisten aanwezig die weten hoe je zoiets het best aanpakt. Ik probeer iemand te vinden die je daarbij kan begeleiden.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.