Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
 • Aantal items

  694
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over nokiaprox

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

2.613 profielweergaven
 1. Welkom op het forum Probeer eerst eens volgende stappen, vooraleer te gaan knutselen met drivers. Heb je de instellingen van de microfoon op deze manier gecontroleerd : Klik op de startknop (de Windowsvlag linksonder) en ga naar Instellingen. Dan verder naar Privacy In de linkerkolom Microfoon De schakelaar onder Apps toegang verlenen tot uw microfoon moet op Aan staan. Daaronder zie je een hele reeks apps die je afzonderlijk wel of niet toegang kan verlenen. Zorg dat de schakelaar aan staat bij elke app die je wenst te gebruiken. Helemaal onderaan moet ook nog de schakelaar onder Bureaublad-apps toegang verlenen tot uw microfoon op Aan gezet worden. Idem voor de camera, ook daar onderaan Bureaublad-apps toegang verlenen tot uw camera op Aan zetten. Zorg ervoor dat in het configuratiescherm geluid de microfoon gekozen is als invoerapparaat, anders werkt dit inderdaad niet:
 2. Je kan verhinderen dat Windows blijft proberen die update te installeren door die te 'verbergen'. Ga naar deze pagina (< klik) en download de troubleshooter: Klik op de blauwe link 'Download the troubleshooter ... ' boven de gele balk in het midden van die pagina. Dubbelklik dan op het gedownloade bestand wushowhide.diagcab . Windows zal dan naar updates zoeken en je kan dan kiezen om die problematische update te verbergen, zodat die in de toekomst niet meer aangeboden wordt.
 3. Graag gedaan ! Laat je nog eens weten of Google Translate daar iets in begrijpelijk Nederlands heeft kunnen van maken? Het kan nuttig zijn als iemand iets wil laten vertalen uit een onbekende taal.
 4. Het probleem is opgelost. Ik heb de cache van Chrome leeggemaakt en nu werkt het weer als vanouds
 5. Omdat ik nu niet onmiddellijk kan bedenken wat de oorzaak zou kunnen zijn, heb ik op mijn PC die Youtube-video laten lopen en uitschrijven. Ik plaats de transcriptie hierbij als word-document. maria-rita.docx En nu maar hopen dat Google Translate er een paar leesbare Nederlandse zinnen kan uit distilleren. Je zal de vertaling wel in stukjes moeten doen, Google Translate is beperkt tot 5000 karakters. Succes ermee!
 6. Sinds de recente experimenten met de cookie-instellingen werkt PCH niet meer goed op mijn smartphone (Android 7.1.1). Als ik tik op 'alle activiteit' krijg ik deze foutmelding:
 7. Geen probleem hoor. Let er wel op dat die vensters NIET overlappen en dat de LAATSTE actie die je doet klikken op dat microfoon-icoon is. Dan nergens anders meer klikken en gewoon de video tot het eind laten afspelen. Mocht je toch nog ergens elders klikken, dan stopt het luisteren!
 8. Dat is al een positief punt, Google docs luistert dus. Het is toch niet zo dat Chrome gemaximaliseerd (op volledig scherm) weergegeven wordt ? Dan lukt het inderdaad niet. Is dat wel zo, dan moet je eerst rechtsboven het middelste icoon (verkleinen) aanklikken en dan de venstergrootte aanpassen door de randen te verslepen. Mocht het lukken 2 vensters naast/onder elkaar weer te geven, let er dan wel op dat ze zeker NIET overlappen ! Succes, nokiaprox
 9. Het is weinig waarschijnlijk dat een ander programma dat kan verstoren. Ik vrees dat ik je hier niet verder mee kan helpen, jammer. Op mijn smartphone met Android 7.1.1 zijn deze nieuwe mogelijkheden er niet. Hopelijk komt hier nog iemand anders voorbij die Android 8.0 of hoger heeft.
 10. Ik denk niet dat het probleem in de laptop zit. Het is gewoon een instelling in Windows. Bij mij werkt het op een desktop, en daar hangt zelfs geen microfoon aan Als je op dat microfoon-icoon klikt, verandert dat dan in zoiets ? Indien neen, dan is er nog iets mis en moet er verder gezocht worden (en dan hoef je hier ook niet verder te lezen) Indien ja, dan zou het moeten werken en vermoed ik dat het venster toch niet actief is (of er zou iets fout moeten zijn in de geluidsinstellingen, maar dat betwijfel ik). Probeer daarom eens 2 Chrome-tabbladen naast elkaar weer te geven. Hoe je dat doet zie je in deze video : In het ene tabblad open je dan die video, in het andere een leeg document, met spraakgestuurd typen ingeschakeld. Start dan de video en klik onmiddellijk op het microfoon-icoon in het andere tabblad. Ik deed die test: in het rechter tabblad speelt de video, in het linker wordt de tekst uitgeschreven. Hopelijk lukt het zo. Mvg, nokiaprox
 11. Je microfoon inschakelen in Windows 10 doe je zo : Klik op de startknop (de Windowsvlag linksonder) en ga naar Instellingen. Dan verder naar Privacy In de linkerkolom Microfoon De schakelaar onder Apps toegang verlenen tot uw microfoon moet op Aan staan. Daaronder zie je een hele reeks apps die je afzonderlijk wel of niet toegang kan verlenen. Als Google Chrome daartussen staat, zorg je ervoor dat de schakelaar ernaast op Aan staat. Bij mij staat Google Chrome echter niet tussen die apps, omdat ik een snelkoppeling naar Chrome op mijn bureaublad heb staan. Ik moet dan nog naar beneden scrollen en ook nog de schakelaar onder Bureaublad-apps toegang verlenen tot uw microfoon op Aan zetten. Vanuit die facebook-link lukt het bij mij perfect (nu ja, ik ken geen Portugees, dus de geschreven tekst kan ik niet beoordelen). Er is wel één eigenaardigheid : Het document in Google docs moet de focus hebben, dwz dat het moet zichtbaar zijn als bovenste venster, zo niet schakelt de microfoon terug uit. Je moet dus eerst het geluidsbestand (of de facebookvideo) starten, dan snel overschakelen naar het document en de microfoon aanklikken. Het resultaat van de eerste zin : E trazer mais ainda presença para esse momento a presença mais ativa possível e aproveitando essa sensação bem presente a gente poder Honrar esse momento integrar nesses tempos que a gente tá vivendo Met Google Translate : En nog meer aanwezigheid op dat moment brengen, de meest actieve aanwezigheid mogelijk maken en profiteren van dit zeer aanwezige gevoel, we kunnen dit moment eren om te integreren in deze tijden waarin we leven Hopelijk kan je er wat mee.
 12. Een gratis automatisch transcriptie-programma zal je moeilijk kunnen vinden en zeker niet eentje dat ook nog vertaalt. Er bestaat wel een gratis oplossing, op voorwaarde dat je Google Chrome gebruikt en je een Google-account hebt. Het wordt (heel vlug) uitgelegd in deze video : Wat jij dan zou moeten doen : Zorg er eerst voor dat de opname klaarstaat om af te spelen in je media-player Open in Google docs (in de chrome browser !) een nieuw document Klik in het menu Extra op Spraakgestuurd typen. Je krijgt dan een icoontje van een microfoon. Bovenaan dat icoontje klik je op het neerwaarts pijltje (naast Nederlands) en kies Português (Brazil) Klik op het microfoon-icoon (evt. moet je toelating geven om de microfoon te gebruiken) - het icoon wordt rood - en speel de audio-opname af. Alles wat gezegd wordt, zal nu uitgetypt worden. Uiteraard hangt het resultaat af van de spreekstijl in de opname, en het programma kan ook geen leestekens, zinnen, ... herkennen. Om de transcriptie te beëindigen klik je nogmaals op het microfoon-icoon. Die uitgetikte Portugese tekst kan je nu invoeren in Google translate. Ik zou zeggen, probeer het eens met de eerste 5 minuten en kijk of je er in het resulterend Nederlands een paar deftige zinnen kan van maken... Als test heb ik het eens gedaan (in het Nederlands) met een stukje tekst uit het VRT-journaal, gelezen door Martine Tanghe. Dit was het resultaat van de automatische transcriptie : Het is vrij waarschijnlijk ik citeer letterlijk dat Russische oppositieleider Alexei navalny vergiftigd is dat zegt een woordvoerder van de Duitse regering navalny is de grootste criticus van president Poetin vorige donderdag werd hij met tekenen van vergiftiging opgenomen in het ziekenhuis zijn ons vrijdagavond werd hij met een Duits privévliegtuig overgebracht voorbehandeling in Berlijn en Siberische ziekenhuis verklaarde toen dat het geen sporen van gif kon vinden maar volgens de woordvoerder van de Duitse regering zou er wel degelijk sprake zijn van vergiftiging Ter controle, de oorspronkelijke tekst : Het is vrij waarschijnlijk - ik citeer, letterlijk - dat de Russische oppositieleider Alexei Navalny vergiftigd is. Dat zegt een woordvoerder van de Duitse regering. Navalny is de grootste criticus van president Poetin. Vorige donderdag werd hij met tekenen van vergiftiging opgenomen in een ziekenhuis in Omsk. Vrijdagavond werd hij met een Duits privévliegtuig overgebracht voor behandeling in Berlijn. Het Siberische ziekenhuis verklaarde toen dat het geen sporen van gif kon vinden maar volgens een woordvoerder van de Duitse regering zou er wel degelijk sprake zijn van vergiftiging. Het resultaat is dus vrij behoorlijk. Maar wat Google translate er zou van maken is toch nog af te wachten! Proberen maar, het kost niets. Alleen een beetje tijd...
 13. Die instellingen lijken mij in orde, alles staat ingeschakeld. Misschien heb je iets aan deze pagina ( < klik) Controleer ook eens of je de meest recente versie van de Facebook-app gebruikt. Onderaan dat artikel staat een link naar Google Play.
 14. Toch wel. Stel mijn e-mailadres is xyz@skynet.be. Dan krijg ik nog altijd de mails die naar dat adres verstuurd worden. Het is best mogelijk dat iemand anders een e-mailadres aangemaakt heeft xyz@proximus.be. Zou je nu in mijn adres skynet vervangen door proximus, dan krijgt die tweede persoon de mail en niet ik. Bij proximus is het wel niet meer mogelijk een nieuw e-mailadres (eigenlijk een alias) aan te maken eindigend op skynet.be, maar de oude adressen blijven behouden. Telenet denkt daar blijkbaar anders over en heeft @pandora.be vervangen door @telenet.be met het gevolg: het voorbeeld dat ik hierboven aanhaal. (zie bv. deze post : https://www.netweters.be/t5/E-mail/pandora-be-en-telenet-be/td-p/42461 ) Er zijn trouwens veel mensen met dezelfde naam, dus om onderscheid te maken moeten ze er bij telenet dikwijls een cijfertje bijzetten, bv xyz2@telenet.be . En dat werkt dan ook verwarring in de hand. (En terzijde, voor het geval dat proximus hetzelfde van plan zou zijn heb ik naast mijn adres xyz@skynet.be ook al het adres xyz@proximus geregistreerd )
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...