Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
  • Aantal items

   458
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over nokiaprox

  • Titel
   Vaste Bezoeker

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Man
  • Land
   België

  PC Specificaties

  • Besturingssysteem
   Windows 7

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  1.269 profielweergaven
  1. Da's al heel mooi gewerkt. Dagelijks één of anderhalf uurtje bezig met het archief en het komt in orde! En dan achteraf alles eens volledig bekijken om te zien of er geen foutjes inzitten
  2. Opslagproblemen

   Dit is inderdaad een bug in de nieuwste Windows 10 update, die bij veel gebruikers voorkomt. Dat station F: is een herstelpartitie, die ten onrechte een schijfletter kreeg toegewezen. Deze letter is meestal NIET met de gangbare procedure (via schijfbeheer) te verwijderen. Microsoft geeft als oplossing een uitgebreid (en ingewikkeld) stappenplan via het commando diskpart. (zie de links van porrelaar) Meestal kan die letter eenvoudiger verwijderd worden met deze stappen: 1. Open een opdrachtprompt als administrator (cmd.exe rechtsklikken, als administrator uitvoeren) 2. Typ het commando Mountvol F: /D (F is de schijfletter die verwijderd moet worden) 3. Sluit het venster door exit te typen Het station F: zou nu moeten verdwenen zijn uit verkenner en ook de bijna-vol melding zou moeten achterwege blijven.
  3. Dat heb je heel goed begrepen. Bij video komt het erop neer dat bij traag bewegende beelden de bitrate lager wordt, bij snel veranderende beelden hoger. Maar het is inderdaad het belangrijkst dat je die instellingen nu vlot in de praktijk kan omzetten.
  4. De bitrate is in dit geval niet constant. Een stukje theorie: Er zijn bij een codec verschillende methodes om het compromis kwaliteit/bestandsgrootte in te stellen. Meest bekend zijn Constant Bitrate (CBR - hier is de bitrate wél constant) en Variable Bitrate (VBR), maar VSDC gebruikt Average Bitrate (ABR) = een vorm van VBR. Lees hierover de tweede paragraaf op https://en.wikipedia.org/wiki/Average_bitrate . Aangezien je in VSDC de bitrate enkel kan instellen bij Average Bitrate, en die bitrate simpel (nou ja) te bepalen is met MediaInfo, is het het eenvoudigst om die methode toe te passen. Voor de liefhebbers: Om het allemaal nog ingewikkelder te maken is de standaard kwaliteits-instelling voor H.264 : Constant rate factor (zie https://slhck.info/video/2017/02/24/crf-guide.html ). Dit kàn ook in VSDC, maar dan moet je de 'kwaliteit' instellen (tussen 0 en 51) en dat wordt helemààl een moeilijke oefening. Je zou dan per filmpje verschillende conversies moeten doen en op zicht beoordelen welke de beste is.
  5. Om het voor jezelf niet te verwarrend te maken zou je best altijd op dezelfde manier te werk gaan. Trouwens, als je de verzadiging en kleuren wil aanpassen, móet je wel het hoofdprogramma gebruiken. Met videoconverter kan je niets aanpassen, enkel converteren. Dus gebruik altijd het hoofdprogramma. Het valt me op dat MediaInfo niet altijd dezelfde parameters weergeeft: soms staat er naast bitrate ook maximale bitrate en àls ze er beide staan, wordt bij bitrate meestal enkele tientallen Mb aangegeven (behalve dan nu in je laatste plaatje ). Gebruik een waarde iets groter dan de Maximale bitrate. (Dus best die paar bestandjes waar je 3.000 gebruikte eens overdoen met 10.000) Die eigenaardigheid in MediaInfo zou kunnen te maken hebben met de codec die oorspronkelijk gebruikt werd ??? Op de website van MediaInfo wordt trouwens gewaarschuwd: Het is een open-source programma, dat dus nog kan bijgeschaafd worden.
  6. Je eerste plaatje: Die 70,1 Mbps zal (zoals in VSDC) de RAW-waarde zijn, zoals gisteren geschreven: rekening houdend met het aantal pixels (Breedte x Hoogte), het aantal fps, het aantal bits per pixel,... voor een niet-gecomprimeerde video. In jouw plaatje is de Maximale bitrate 9 549, gebruik dus 10 000 bij de omzetting. Als je Via tools -> videoconverter gaat, opent het programma met een standaardinstelling, zoals in jouw plaatje. Videoconverter is een apart programma, gestart vanuit het hoofdprogramma, met zijn eigen instellingen. Als je videoconverter wil gebruiken, zal je dus ook hierin een nieuw standaardprofiel moeten aanmaken (hetzelfde als in het hoofdprogramma), nl: (Zie ook mijn reactie van 29 april)
  7. Dan wens ik je veel plezier met het 'bandwerk'
  8. Dat is dus een zeer mooi resultaat, en die paar euro zeker waard als je er veel moet converteren! En de grootte is nu ook binnen het aanvaardbare. Het harde werk (en vooral telkens het lange wachten) heeft dus geloond. En nog over die hoge waarden van de bitrate in VSDC: die wordt bepaald door de combinatie van het aantal pixels (Breedte x Hoogte), het aantal fps, het aantal bits per pixel,... Dus een heel complex gebeuren. Het is een RAW waarde, dus voor een ongecomprimeerde video.
  9. Dat profiel ziet er heel goed uit . Als je videokaart dat ondersteunt, tenminste. Maar dat vermoed ik wel. Ja hoor, gezien: omdat die quality veel te hoog stond. Ik verwacht nu een bestand van 4 à 5 MB. Zo hoort het eigenlijk ook hé
  10. Welcome back! En met een up-to-date systeem . Waar die hoge bitrate van VSDC in de Input-file vandaan komt weet ik ook niet, maar dat was al altijd het geval. Bij codec staat ook altijd raw video, misschien houdt het daarmee verband? Kijk maar op één van je vorige plaatjes: Dat lijkt me niets om je zorgen over te maken. Je bent bij dat settings-scherm gekomen door bij exporteren te kiezen voor Web ipv MP3/MP4. Dat is geen bezwaar, maar dan moet je bij Encoder mode kiezen voor Average bitrate ipv Constant quantizer (via het neerwaartse pijltje). Dan kan je bitrate instellen, en niet quality. Die quality heeft een verband met de bitrate, maar welk weet ik niet. 86 is in elk geval te hoog. Ik herinner mij ergens gelezen te hebben dat een waarde van rond 20 meestal voldoet. Ik weet niet meer waar ik het zag en het ging wel over een ander programma, maar het zal wel ongeveer kloppen. En ik vermoed trouwens dat, als je bij je settings vertrekt van 'NVidia Highest Quality' onder Hardware accelerated, je gebruik maakt van hardware-versnelling en het converteren dus vlugger zal gaan (en net dààrvoor betaal je toch ). En vergeet ook niet Width (1920), Height (1080) en Framerate (25) juist in te stellen .
  11. Men vertrekt daar van bepaalde presets, afhankelijk waarvoor je het resultaat wil gebruiken. In het eerste geval: publicatie op het web (youtube of zo), in het tweede geval afspelen op een MP4 speler (of dus ook een computer, TV,..) In het eerste geval staat bij Encoder mode : Constant quantizer en dan krijg je de instelling Quality. In de tweede afbeelding staat Average bitrate, dan heb je de keuze Bitrate. Je kan dit wijzigen door het keuzemenu uit te klappen (neerwaarts pijltje) Als je in beide gevallen dezelfde keuzes maakt, zal het resultaat ook hetzelfde zijn.
  12. Bestanden weg na ransom-aanval

   Waarschijnlijk was er een geplande scan aan het lopen op het moment dat je dit probeerde in te schakelen. Nadat die scan beëindigd is, zou je die bescherming wel moeten kunnen aanzetten.
  13. Updates komen steeds terug na verwijdering

   Hier staat de oplossing om updates tegen te houden : https://support.microsoft.com/nl-be/help/3073930/how-to-temporarily-prevent-a-driver-update-from-reinstalling-in-window Scoll naar beneden en klik net boven de gele balk op de blauwe link " Download nu het pakket met probleemoplossers ‘Updates verbergen of weergeven’ ".
  14. Beeld (zowel bureaublad, als in game etc) past niet in monitor

   Via deze pagina kan je de handleiding van Samsung downloaden: http://www.samsung.com/nl/support/model/LS24EMDKU/EN Op p. 41 staat hoe je de beeldinstellingen kan wijzigen via het schermmenu <Extra> -> <Beeld> en de pijltjestoetsen. Hopelijk vind je daar de oplossing. edit: en porrelaar was mij voor
  15. Update 1803

   Ik wil hier geen discussie starten, maar ik ben het hier volledig mee eens. Windows 7 is voor mij de beste versie ooit. Trouwens voor W10 betaal je nu ook al: met een groot stuk van je privacy. En bij mij werkt W10 véél trager dan W7.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×