Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
  • Aantal items

   534
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over nokiaprox

  • Titel
   Vaste Bezoeker

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Man
  • Land
   België

  PC Specificaties

  • Besturingssysteem
   Windows 7

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  1.674 profielweergaven
  1. Dit is een misverstand. Je moet niet de licentie hebben van de enterprise-editie maar wel van de editie waarnaar je wil downgraden (dus windows 7 Professional of Windows 7 Home Premium). Dit als antwoord op je vraag Die licentie (die oude 'gewone' sleutel) zou je dus nog moeten aanschaffen. Ik weet niet of het zinvol is die kosten te doen voor een systeem dat binnenkort niet meer ondersteund wordt, enkel in de hoop dat je nog gratis kan updaten naar Windows 10. Bovendien is het niet echt zeker dat die PC vlot zal draaien op W10.
  2. Het zou mogelijk zijn om de enterprise editie te downgraden naar professional (of home premium), maar dan moet je beschikken over een installatiemedium voor de nieuwe versie (win7 pro of home - 32/64 bit) én een geldige licentie voor die nieuwe versie. Zie : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/downgrading-from-windows7-enterprise-to-windows7/ea3efad9-2602-409a-a02a-75bdcee8bc86 De links op deze pagina werken niet meer. De downgrader waarvan sprake kan je downloaden van https://www.deviantart.com/mp7000/art/Windows-7-Enterprise-Downgrade-159805048 (rechts staat een downloadknop voor het zip bestand) Installatiebestanden voor Win7 vind je hier : https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows7 Lees de handleiding in de eerste link eens goed door (begint net boven de afbeeldingen) en bekijk of je het erop wil wagen. Zorg zeker voor een goede back-up voor je er aan begint!
  3. Correctie : Het loont dus om in België te wonen. En fijne Paasdagen aan iedereen! (Ik moest dit vandaag nog posten, anders werden het... 'vijgen na Pasen' )
  4. Mooi, dan kan je nu rustig genieten van een welverdiend paaseitje. Enne, die ventilator laat je toch maar draaien @porrelaar Soms heeft het ook voordelen om in België te wonen
  5. Als die fan effectief enkel voor die HDD dient, kan je die volgens mij losmaken. Probeer het eens en hou (met Speccy) gedurende een tijdje de temperaturen in de gaten ? Bedoel je dat die SSD gewoon los in de kast ligt? Dan kan je misschien eens uitkijken naar een montagekit ( zoiets ). En dan kan je waarschijnlijk die fan laten zoals hij nu is.
  6. Dat plastieken ding dient voor de installatie van de SSD in een laptop, waar een HDD met een dikte van 9,5 mm inzat. Omdat de SSD slechts 7 mm dik is, kleef je dat ding op de SSD, zodat je een totale dikte krijgt van 9,5 mm, en de SSD dus goed vast zit op de plaats van de HDD in de laptop. Officiëel heet dat bij Crucial : 7mm to 9.5mm spacer (in 't Nederlands: 7mm naar 9,5mm adapter). In een PC heb je 't niet nodig. Succes met de overgang naar W10 !
  7. @porrelaar Bedankt voor de uitgebreide test. Ik heb in de laptop met MX500 geen HDD waarmee ik kan vergelijken... Het klopt inderdaad dat die getalletjes op zich niet veel zeggen. Ik wou enkel tonen dat die dingen heel snel zijn en ook dat de specificaties van de fabrikant overeenkomen met wat bereikt wordt in 'normale' PC's. (Dat moest er eigenlijk bij in mijn vorige post, maar ik heb waarschijnlijk te vroeg op 'Reactie toevoegen' gedrukt.) Blijkbaar is er een nieuwe versie van CrystalDiskMark, met andere testomstandigheden. Het belangrijkste is het eerste lijntje: sequential read/write. Dit zijn de waarden die de fabrikant opgeeft. Voor de BX200 reeks is dat 540/490 MB/s (https://eu.crucial.com/eur/en/storage-ssd-bx200) . Jij haalt 545 en 480, dat is dus prima. Voor de MX500 geeft de fabrikant 560/510 (https://eu.crucial.com/eur/en/storage-ssd-mx500?cm_re=eu-top-nav-_-eu-flyout-ssd-_-eu-ssd-learn-mx500 ) . CrystalDiskMark geeft hier 548/506 , dus ook OK. Als je gaat vergelijken met de veel geprezen Samsung Evo, blijkt dat die aan elkaar gewaagd zijn : https://be.hardware.info/vergelijkingstabel/producten/423392-421313-406603 WD heeft men daar blijkbaar niet getest. Daar ligt de theoretische schrijfsnelheid iets hoger (maar in de praktijk zal je dat niet merken), maar de waarborgtermijn is slechts 3 jaar tegen 5 jaar voor Crucial en Samsung.
  8. Er zou ook een productetiket op de laptop hangen (gehangen hebben) : https://www.dell.com/support/article/be/nl/bebsdt1/sln298441/het-productmodel-van-uw-dell-computer-vinden?lang=nl#Section_1 Zie methode 1 waar hij moet gaan zoeken.
  9. Net aan gedacht: Als je op https://eu.crucial.com/eur/en/storage-info het merk en type van de laptop ingeeft, vertellen ze je precies welke Crucial-SSD's compatibel zijn met het toestel. Misschien even doen als bijkomende zekerheid?
  10. Ik heb in 3 PC's een Crucial SSD zitten en ben daar best tevreden over. (Dit is een MX500 van 1 TB) Let wel: deze snelheden kan je niet halen met een SATA II - aansluiting ! (maar misschien voelt iemand zich geroepen om ook eens een test te doen met een ander merk?)
  11. Dat is eigenaardig, ik kan die video afspelen met zowel Internet Explorer, Firefox en Chrome (in Windows 7) - maar ik woon in België, misschien heeft het daarmee te maken. Voor de volledigheid, dit is de URL: https://youtu.be/571xyCGrTPI
  12. En wat dacht je van deze ? De fragmentjes die ik bekeken heb, lopen wel synchroon
  13. Dit is een prima idee (eindelijk). Dan hoef je niet meer om de zes maand nieuwe functies te leren kennen die je niet nodig hebt en allerlei instellingen terug aan te passen die door die updates om zeep geholpen werden.
  14. Die rood/witte tulp-aansluitingen zijn INgangen voor de TV. Er is op die TV geen analoge (rood/witte) audio-UITgang, alleen een digitale: Coax. OUT (10 in de handleiding). Over de Magnum DSS-2100 kan ik niet zoveel vinden, alleen deze foto van de aansluitingen: Als dit overeenkomt met de aansluitingen op jouw toestel, verbind dan de Coax. OUT van de TV (10) met de ingang COAXIAL van de Magnum (m.b.v. een kabel met aan weerszijden een tulpstekker)
  15. Graag gedaan. Als je hier verder geen vragen meer over hebt, meld dat dan nog even, dan kan een moderator dit topic sluiten.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.