Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
  • Aantal items

   361
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over nokiaprox

  • Titel
   Vaste Bezoeker

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Man
  • Land
   België

  PC Specificaties

  • Besturingssysteem
   Windows 7

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  1.000 profielweergaven
  1. Werkt ook weer correct met IE (oude én nieuwe links)
  2. Raar: een link in een nieuw bericht opent wel correct. Links uit oudere berichten (vóór 20 u ?) leiden naar google .
  3. Dit moet een fout zijn in de forum-software. Mijn standaardbrowser is IE, en als ik klik op 'Ga naar dit bericht' kom ik ook op google.
  4. Harde schijf loopt vol zonder duidelijke oorzaak

   Dat ziet er inderdaad goed uit. Ook de grootte van de Windows-map is nu realistischer. Nog veel computerplezier!
  5. Harde schijf loopt vol zonder duidelijke oorzaak

   Ook als je PC niet gebruikt wordt, blijft op de achtergrond nog van alles actief, zo wordt o.a. bijgehouden wat er met de PC gebeurt. Ik vermoed dat deze logfiles de vrije ruimte gaan inpalmen (hoewel tientallen GB wel heel veel is). Nogmaals: dit zou je kunnen zien met een programma als Treesize. Probeer eens je PC op te ruimen met CCleaner, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Dit zou ook die logs moeten verwijderen (al is dit natuurlijk maar een tijdelijke oplossing): Download CCleaner (als je het nog niet hebt). Installeer het (Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit !!!) en start CCleaner op. Klik in de linkse kolom op “Cleaner”. Klik achtereenvolgens op ‘Analyseren’ en na de analyse op 'Schoonmaken'. Klik vervolgens in de linkse kolom op “Register” en klik op ‘Scan naar problemen”. Als er fouten gevonden worden klik je op ”Herstel geselecteerde problemen” en ”OK”. Dan krijg je de vraag om een back-up te maken. Klik op “JA”. Kies dan “Herstel alle geselecteerde fouten”. Soms is 1 analyse niet voldoende. Deze procedure mag je herhalen tot de analyse geen fouten meer aangeeft. Sluit hierna CCleaner terug af. Wil je dit uitgebreid in beeld bekijken, klik dan hier voor de handleiding. Ik weet niet of jouw manier van herstel op dezelfde manier werkt als Media Creation Tool (hier te downloaden, klik op de blauwe knop 'Hulpprogramma nu downloaden'), maar je hebt dit een week geleden al uitgevoerd en het heeft dus blijkbaar niets opgelost. Het voordeel van Media Creation Tool is, dat meteen ook alle updates binnengehaald worden en je daarna dus een splinternieuwe en up-to-date windows hebt. De uitvoering ervan kan wel lang duren!
  6. Harde schijf loopt vol zonder duidelijke oorzaak

   Het lijkt er toch op dat jouw Windows ergens in de war is: Je geeft aan dat de map WINDOWS ongeveer 100 GB groot is, anderzijds heb je nu blijkbaar 80 GB vrije ruimte. Reken daarbij nog de map Program files,... en je komt aan een 200 GB, terwijl je schijf slechts 148 GB groot is. Je zou best eens met een programma als Treesize (zie de opmerking van passer hierboven) bekijken hoe het met het schijfgebruik zit. Je Windows kan je zo laten controleren: open een opdrachtprompt als administrator en typ dan SFC /scannow (let op de spatie voor /) Gezien je nu toch vrije ruimte op je schijf hebt, is het misschien geen slecht idee een herinstallatie van Windows met behoud van persoonlijke bestanden te overwegen. Daarbij kan je de handleiding van droske volgen:
  7. Harde schijf loopt vol zonder duidelijke oorzaak

   Probeer Windows update te stoppen via msconfig: Typ in het zoekvak (vergrootglas linksonder) : systeem en klik bovenaan in de resultaten op systeemconfiguratie (bureaublad-app). Ga naar het tabblad services en haal het vinkje weg voor Windows Update. Herstart je PC en controleer of de update-service is gestopt. Dit lijkt inderdaad niet normaal.
  8. Harde schijf loopt vol zonder duidelijke oorzaak

   probeer het volgende eens ... Start een cmd-prompt "Als administrator uitvoeren" Typ hier achtereenvolgens regel per regel, telkens gevolgd door 'enter' : net stop wuauserv rmdir /s /q %windir%\softwaredistribution net start wuauserv exit Hiermee wordt de service automatische update gestopt, alle gedownloade data wordt verwijderd en de service wordt opnieuw gestart. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat er in de map Softwaredistribution een fout zit. Let wel: de map wordt weer opnieuw aangemaakt door het proces "Windows Update" en zal ook weer opnieuw gevuld worden. Eventueel geweigerde updates zullen opnieuw aangeboden worden!
  9. Harde schijf loopt vol zonder duidelijke oorzaak

   Je zou kunnen proberen ruimte vrij te maken met 'schijfopruiming'. Hier (<klik) vind je een uitgebreide uitleg. Lees lager op die pagina ook de opmerking onder de hoofding "C:\Windows\SoftwareDistribution" over mislukte updates.
  10. Farbar-logje na Amazon Assistant

   Prima. Bedankt abbs, ik ben weer vlug en uitstekend geholpen. Dan mag hier een slotje op, zeker? Fijne feestdagen en een voorspoedig 2018! nokiaprox.
  11. Farbar-logje na Amazon Assistant

   Mooi tijdverdrijf! Maar... ondertussen staat alles weer ingeschakeld, ik heb reeds een paar keer heropgestart en de foutmelding blijft achterwege... Het foutje heeft dus blijkbaar zichzelf opgelost. Is er nog iets dat ik kan ondernemen?
  12. Farbar-logje na Amazon Assistant

   Hallo, Geen foutmelding bij herstarten met uitgeschakelde opstart-items. Groeten!
  13. Farbar-logje na Amazon Assistant

   De laptop schijnt iets vlotter te werken. Alleen heb ik nog een eigenaardigheid ontdekt: Een koude start duurt ongeveer 4 min. (dit is misschien aanvaardbaar voor een laptop zonder SSD), maar als ik kies voor 'Opnieuw opstarten' duurt het hele proces meer dan 7 min. en dan komt halverwege deze foutmelding: Ik heb het even nagevraagd en deze melding schijnt reeds een paar maand af en toe op te duiken (dat had ze mij nog niet verteld!). Bij klikken op 'Opnieuw' gebeurt er niets (zichtbaars), bij klikken op 'Activeren...' wordt het startmenu geopend. In beide gevallen verdwijnt dit venster dan. Enig idee waar dit vandaan komt en hoe dit te vermijden? Groeten!
  14. Farbar-logje na Amazon Assistant

   Dag abbs, Fix uitgevoerd, hierbij het resultaat: Fixlog.txt
  15. Beste specialisten, Iemand vroeg mij haar laptop (nog geen jaar oud) te controleren. Symptomen waren: systeem was heel traag en Internet Explorer kon niet meer gestart worden. Malwarebytes heeft 35 bedreigingen in quarantine gezet, en Adwcleaner vond ook nog eens 40 ongewenste gasten. Ik merkte dat Amazon Assitant op het systeem stond. Dit heb ik manueel kunnen verwijderen en toen deed IE het terug, maar werkte enorm langzaam. Intussen zijn heel wat Windows-updates geïnstalleerd. Nu staat de Fall Creators Update erop, maar IE lijkt nog altijd traag. Zou iemand de Farbar-logjes eens kunnen nakijken op eventuele andere 'ongewenste gasten'? Ik weet niet of het zinvol is, maar ik voeg ook de Mbam- en Adwcleaner-logjes bij. Alvast heel erg bedankt. MBAM.txt AdwCleaner[S0].txt AdwCleaner[C0].txt FRST.txt Addition.txt
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×