Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

nokiaprox

Lid
 • Aantal items

  658
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over nokiaprox

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

2.448 profielweergaven
 1. nokiaprox

  dvd opnemen

  Er bestaan 2 types beschrijfbare dvd's: dvd+r en dvd-r, elk met zijn eigen bestandsformaat. Het gebruik ervan in stand-alone recorders is merkafhankelijk. De nieuwste dvd-spelers in computers kunnen beide types lezen. Ik herinner mij van heel lang geleden dat windows niet goed overweg kan met één van beide types (ik weet niet meer welk), misschien omdat de gebruikte codec niet helemaal compatibel is. Ik heb er verder geen ervaring mee, maar misschien helpt het om het K-Lite Codec Pack (< klik) te installeren?
 2. nokiaprox

  dvd opnemen

  Dit klopt niet. Commerciële DVD's worden geperst (zoals grammofoonplaten), bij zelfgebrande DVD's worden door een laser putjes gebrand in een dun aluminiumlaagje, dat is de zilver- of goudkleurige bovenkant van het schijfje. De dikkere plastic-onderkant dient slechts als drager voor dat laagje. Dit aluminiumlaagje is zeer gevoelig aan krassen en kan na verloop van tijd loskomen van de drager. Daardoor wordt de DVD onleesbaar. Dat kan dan wél, want bij een DVD zijn de 'putjes' veel kleiner dan bij een CD, dus gevoeliger aan storingen. Ook de manier van bewaren (temperatuur, vochtigheid,...) speelt een grote rol. Maar met deze discussie is TS natuurlijk niet geholpen. Omdat de DVD's het nog perfect doen op de recorder waarmee ze gemaakt werden, zal er hier geen sprake zijn van degeneratie en is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.
 3. nokiaprox

  dvd opnemen

  Om een zelf gebrande DVD (en ook een audio-CD) te kunnen afspelen op een ander apparaat moet hij eerst gesloten (gefinaliseerd) worden. Dit heeft tot gevolg dat er verder niets meer naar die DVD kan geschreven worden. Je doet dat normaal op het toestel waarmee hij gemaakt werd. Is dit voor jouw DVD's het geval ? Steek eens zo'n DVD in die stand-alone recorder en kijk in de menu's of je iets kan vinden als 'schijf sluiten' (of 'afsluiten' of 'finaliseren') en doe dat dan eerst.
 4. Exporteer op je oude laptop de contactpersonen zoals hier beschreven wordt : https://support.microsoft.com/nl-nl/office/contactpersonen-exporteren-uit-outlook-10f09abd-643c-4495-bb80-543714eca73f (de instructie vanaf stap 9 hoef je niet uit te voeren, mag natuurlijk wel). Zet het geëxporteerde .csv-bestand op een usb-stick en steek die in de nieuwe laptop. Importeer de contactpersonen van de stick naar de nieuwe laptop volgens deze instructies : https://support.microsoft.com/nl-nl/office/contactpersonen-importeren-in-outlook-bb796340-b58a-46c1-90c7-b549b8f3c5f8
 5. nokiaprox

  Netflix

  Hoe bekijk je Netflix op je laptop ? Als je het doet vanuit een browser (door te surfen naar http://www.netflix.com ), probeer eens de Netfilx-app, zie https://www.microsoft.com/en-us/p/netflix/9wzdncrfj3tj?cid=msft_web_appsforwindowsphone_collection&activetab=pivot:overviewtab . Of omgekeerd, gebruik je die app, probeer dan eens via een browser.
 6. Omdat het niet duidelijk is om welke versie van AVG het gaat : heb je beide uninstallers (AVG Clear en, verder op de pagina, ook AVG Remover) geprobeerd? En heb je die ook als administrator uitgevoerd (rechtsklikken op de .exe-file > Als adminstrator uitvoeren) ?
 7. Probeer de restanten van AVG te verwijderen met AVG Clear (of AVG Remover als het om een oudere versie gaat). Hier lees je er alles over: https://support.avg.com/SupportArticleView?l=nl&urlName=Uninstall-AVG-software-Clear-Remover&supportType=home
 8. Geen probleem, doe maar rustig aan. Ik heb begrepen dat je eerst je PC wil upgraden. Veel succes!
 9. Verstandige keuze Alle rip-programma's werken op dezelfde manier : in een eerste stap wordt een 1-op-1-kopie opgeslagen als .WAV bestand, daarna wordt gecomprimeerd naar het bestandstype dat gekozen werd (.FLAC, .MP3,...). Die grootte lijkt erop te wijzen dat de bestanden ongecomprimeerd opgeslagen werden (vandaar die .WAV die je ziet). Comprimeren tot FLAC zou dit met ongeveer 40 % verkleinen, tot zo'n 450 MB per CD : Ik vermoed dat je ergens een foute keuze gemaakt hebt. Kijk eens in de video op 10:41. Je moet daar Compressed selecteren. En zoals in de Nederlandstalige workshop (zie stap 2 hierboven) : Kies FLAC (around 6 MB/minute) Succes !
 10. Als je audio-CD's wil rippen zonder kwaliteitsverlies moet je gebruik maken van een lossless formaat: WAV en AIFF zijn ongecomprimeerd, het zijn exacte kopies van de oorspronkelijke audio. Het voordeel van WAV is dat praktisch elke mediaplayer daarmee overweg kan. Het grootste nadeel is dat de bestanden enorm groot worden. Veel gebruikt (en volgens sommige het beste) is FLAC Een vergelijking tussen de verschillende formaten kan je hier lezen : https://lifehacker.com/what-s-the-difference-between-all-these-audio-formats-5927052 Je kan Exact Audio Copy gebruiken om de CD's te rippen tot FLAC, het wordt soms zelfs beschreven als de beste gratis FLAC-ripper. Ik ken EAC niet, maar in deze video worden de instellingen getoond, die je moet maken in EAC: Hier kan je in tekstvorm alles nalezen : https://www.techradar.com/how-to/how-to-rip-your-cds-to-flac In deze workshop wordt het in het Nederlands uitgelegd : https://www.pcactive.nl/workshops/3820-workshop-exact-audio-copy-ripprogramma-voor-audiofielen Het rippen zelf duurt een hele tijd, maar je hebt dan ook een kwalitatief hoogstaand resultaat.
 11. Oeps, inderdaad. Foutje van mijn kant . Sorry.
 12. Nochtans meen ik dat te lezen op de foto, en : Dit komt toch overeen met de gegevens die porrelaar gevonden had ? Die drivers die je kan downloaden zijn uitvoerbare bestanden (.exe-files). Gewoon dubbelklikken op die bestandsnaam zou de installatie moeten starten.
 13. Het MSN-nummer van deze laptop is 30016230. Als je dat invult op deze pagina kan je de recentste drivers vinden. Misschien kom je daar verder mee.
 14. Ik kreeg gisteren de May 2020 Update automatisch aangeboden. Uiteraard waren er na de installatie weer problemen: 1. De printer (Epson all-in-one) deed het niet meer. Windows zag de printer wel, maar bij proberen afdrukken vanuit Word stond hij offline en was onbereikbaar. Na gaan zoeken bij de eigenschappen van de printer bleek dat hij geen poort toegewezen kreeg. Dat aangepast en ik kon afdrukken. 2. Erger : de scansoftware was verdwenen, ook al was die volgens het configuratiescherm wel geïnstalleerd. Ook de setup-bestanden van die software kon windows niet meer vinden. De software dan opnieuw gedownload van de Epson-site en geïnstalleerd: opgelost. 3. Opzettelijk (?) schoonheidsfoutje : De Videospeler-standaardapp was Windows Media Player. Die was voor de zoveelste keer gewijzigd in de app 'Movies & TV', die voor geen meter werkt. Ook vandaag bij het dubbelklikken op een .mp4-bestand kreeg ik opnieuw de vraag of ik dat wou openen met 'Movies & TV'... Nee, Microsoft, dat wil ik NIET. Vandaag geen grotere problemen ontdekt, behalve dat mijn draadloze netwerkadapter ingeschakeld werd, hoewel ik bekabeld ben verbonden... Om Passer te citeren :
 15. Graag gedaan, ook in naam van Passer. Nog veel plezier met je externe schijf !
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...