Ga naar inhoud

geluidskaart


luuk

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Ik ben van huis uit een pure hifiliefhebber en speel de laatste de laatste tijd heel veel af via wineamp of een andere vaste onlinezender.

Mijn pc met Asus P8h77-vle moederbord is voorzien van een realtek driver (laatste versie) (W10).

DE pc staat gewoon bekabeld aangesloten op een Marantz pm 8003 en Monitor audio Bronze 6 vloerstaanders via 3.5jack naar 2 keer tulp.

Als hifi-liefhebber ben je altijd op zoek naar het summum van geluid en ik vroeg me af of het toevoegen van een geluidskaart dit nog kan verbeteren.

Ik weet dat er externe en interne geluidskaarten zijn (ik prefereer een interne)

Mijn vraag is dan ook of dit een verbetering gaat opleveren.

Het geluid wordt gewoon weer gegeven in stereo en dat blijft zo (dus geen 5.1 of 7.1 geluid)

Wat is jullie advies voor nog verbetering hier in?

Zo ja welke geluidskaarten zijn echt goed en aan welke prijsklasse moet ik gaan denken?

Met een vriendelijke groet,

 

 luuk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een recente dedicated geluidskaart zal zeker en vast een kwaliteitsverbetering met zich meebrengen. Ik ben jammer genoeg audio-expert, maar je hi-fi opstelling zal absoluut kunnen profiteren van een verbeterde geluidskaart. 

 

De ASUS Xonar DGX is een geluidskaart die het een stuk beter dan ingebouwde audio en is bovendien niet erg duur. Normaal gezien heb je ook nog ruimte genoeg op je moederbord om deze kaart te installeren.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen hardware-specialist, maar deze geluidskaart lijkt mij meer voor gamers, die luisteren met een hoofdtelefoon (er zijn 3 hoofdtelefoonaansluitingen, maar geen lijnuitgang).

Bij TS gaat het erom een zo natuurgetrouw mogelijk geluid te bekomen. Daarom zou ik eerder zoeken naar een geluidskaart met een lijnuitgang, om oversturing (en dus vervorming) van de versterker te vermijden.

(Er is wel een optische digitale uitgang, maar de Marantz lijkt niet over een optische ingang te beschikken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.