Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.luuk

geluidskaart

  Aanbevolen berichten

  Beste forumleden,

  Ik ben van huis uit een pure hifiliefhebber en speel de laatste de laatste tijd heel veel af via wineamp of een andere vaste onlinezender.

  Mijn pc met Asus P8h77-vle moederbord is voorzien van een realtek driver (laatste versie) (W10).

  DE pc staat gewoon bekabeld aangesloten op een Marantz pm 8003 en Monitor audio Bronze 6 vloerstaanders via 3.5jack naar 2 keer tulp.

  Als hifi-liefhebber ben je altijd op zoek naar het summum van geluid en ik vroeg me af of het toevoegen van een geluidskaart dit nog kan verbeteren.

  Ik weet dat er externe en interne geluidskaarten zijn (ik prefereer een interne)

  Mijn vraag is dan ook of dit een verbetering gaat opleveren.

  Het geluid wordt gewoon weer gegeven in stereo en dat blijft zo (dus geen 5.1 of 7.1 geluid)

  Wat is jullie advies voor nog verbetering hier in?

  Zo ja welke geluidskaarten zijn echt goed en aan welke prijsklasse moet ik gaan denken?

  Met een vriendelijke groet,

   

   luuk

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Een recente dedicated geluidskaart zal zeker en vast een kwaliteitsverbetering met zich meebrengen. Ik ben jammer genoeg audio-expert, maar je hi-fi opstelling zal absoluut kunnen profiteren van een verbeterde geluidskaart. 

   

  De ASUS Xonar DGX is een geluidskaart die het een stuk beter dan ingebouwde audio en is bovendien niet erg duur. Normaal gezien heb je ook nog ruimte genoeg op je moederbord om deze kaart te installeren.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • Bedankt voor je advies superjona, is het zeker dat deze kaart in mijn moederbord past; dan ga ik de kaart zeker aanschaffen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Ik ben geen hardware-specialist, maar deze geluidskaart lijkt mij meer voor gamers, die luisteren met een hoofdtelefoon (er zijn 3 hoofdtelefoonaansluitingen, maar geen lijnuitgang).

  Bij TS gaat het erom een zo natuurgetrouw mogelijk geluid te bekomen. Daarom zou ik eerder zoeken naar een geluidskaart met een lijnuitgang, om oversturing (en dus vervorming) van de versterker te vermijden.

  (Er is wel een optische digitale uitgang, maar de Marantz lijkt niet over een optische ingang te beschikken)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuwe account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×