Ga naar inhoud

Geen WiFi i


Gast
 Delen

Aanbevolen berichten

Wie kan mij helpen om WiFi te kunnen gebruiken op Notebook PC Medion akoya? Zelfs binnen een meter lukt het mij niet om met de ontvangst van WiFi te kunnen werken. Valt steeds weg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Brenda,

 

De oorzaken van een dergelijk probleem kunnen zeer verscheiden zijn.

Zoals:

Verouderde apparatuur:

Heeft u in het begin nooit problemen gehad met uitval? Uitval kan veroorzaakt worden door verouderde apparatuur.

Software problemen:

Uitval van WIFI kan ook veroorzaakt worden door verouderde software. Dit kan zowel de software van uw router zijn als de software op uw computer.

Drukke kanalen:

Draadloos WIFI wordt uitgezonden over een bepaald kanaal. Veel gebruikte kanalen zijn kanaal nummer 9 en 11. De kans is dan ook groot dat u samen met één of meerdere buren op hetzelfde kanaal zit.

Te grote afstand:

Een laatste reden voor wegvallend WIFI internet kan de afstand zijn. Hoe verder u van de router vandaan zit, des te slechter het signaal. Bij een slechts signaal is de kans op uitval zeer groot.

Stoorzenders wifi:

Elektrische apparaten:

  • Draadloze vaste telefoons (‘DECT’)

  • Bluetooth apparaten

  • Babyfoons

  • Draadloze beveiligingsapparaten

Fysieke obstakels:

Met name objecten van metaal houden veel signaal tegen (vergelijk het met een kooi van Faraday). Maar ook hout en beton zijn bepaald niet bevorderlijk, zeker niet als het gaat om dikkere oppervlaktes zoals muren en deuren. Overbodig om op te merken dat het niet slim is om je router of acces point in de meterkast of een dressoir te zetten… 

Stoorzenders op je frequentie en kanaal:

Je wifi kan ook verstoord worden door stoorzenders op de frequentie of het kanaal. De meeste wifi apparaten werken op de 2,4 GHz frequentie. Maken er te veel andere apparaten gebruik van deze frequentie (zoals DECT-telefoons of andere routers), dan werken de toestellen als stoorzenders voor elkaar. Hetzelfde geldt voor de wifi kanalen. Je router maakt gebruik van een bepaald kanaal. Als er te veel mensen met hun wifi op hetzelfde kanaal of aangrenzende kanalen zitten, verstoren ze elkaar ook.

Malware:

Virus- of malware infecties kunnen je netwerkverbinding versmachten.

*******

Zoals je hebt kunnen lezen is het een probleem dat zeker niet van op afstand altijd in een handomdraai kan opgelost worden. Een belangrijk element om de oorzaak van het probleem te kunnen bepalen is informatie over bepalende factoren zoals bovenstaand vermeld.  Doe een zo goed mogelijke poging om ons daar duidelijkheid over te verschaffen.

Vertel ons ook om welke Medion Akoya het precies gaat.  Bijvoorbeeld: Medion AKOYA P7624 (MD 98921)

Geef ons ook het Art. Nr. of MSN nummer. Het is een nummer van 8 cijfers dat je terugvindt op het label dat achter op de laptop geplakt is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Download en installeer Speccy.

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren.

 

Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit.

 

Speccy.PNG

 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.

Meer info over deze procedure lees je HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat dacht ik ook al dat het om een zeer recente laptop ging.

 

Doe eerst dit eens:

Download inSSIDer .

Wacht op die pagina rustig tot de download start. De download start automatisch na enkele seconden.

Installeer InSSider en start het programma op.
Klik dan op de tab Networks.

Maak met het knipprogramma van dat venster een afbeelding, die kan je dan in je volgend bericht hier in je topic plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Gast sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.