Ga naar inhoud

Hoog processorgebruik maar geen zware processen


Tom Konings

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen!

 

Mijn pc wordt de laatste tijd steeds trager, en dat ligt volgens mij voornamelijk aan de processor. Wat gek is is dat als ik taakbeheer open hij iets van 70% processor usage aangeeft, terwijl ik zelf op zo ongeveer 30% uitkom als ik de verschillende processen zelf optel... Dit veroorzaakt vervolgens hele lage fps (op world of tanks, dat speel ik het meest).
Dit is vrij snel achteruitgegaan : vorig jaar heb ik een nieuwe videokaart gekocht, alles op max graphics met 60fps, nu staat alles op minimaal met 30fps... Mijn processor is een AMD FX 4100 quad core processor, 3,6GHz. Deze pc is al wel 6 jaar oud, zou het daaraan liggen?

Alvast bedankt,

 

Tom

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een gegeven dat een pc bij gemiddeld gebruik na een jaar of drie in gaat leveren op oa snelheid. Zijn alle drivers up-to-date en heb je de pc al eens een schoonmaakbeurt gegeven met CCleaner? Ook stof in de pc zelf kan in sommige gevallen voor vertraging gaan zorgen. Daarnaast is Anti-virussoftware soms ook een processorslurper. Het loont soms om even te kijken of een ander AV je systeem minder belast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al mijn drivers zijn nu up-to-date, de pc is schoner dan ooit en Ccleaner doe ik al vrij vaak :P Als antivirus gebruik ik de gratis versie van AVG, zou dat erg belastend kunnen zijn? Het probleem lijkt namelijk nog steeds niet opgelost...en wat ik heel raar blijf vinden is dat als ik alle processen bij elkaar optel in taakbeheer ik op veel minder processor usage uitkom dan dat hij aangeeft.. :/
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 28/1/2018 om 20:46, Tom6960 zei:

Als antivirus gebruik ik de gratis versie van AVG, zou dat erg belastend kunnen zijn?

Elk antivirus programma geeft een belasting van de processor maar AVG is daar heel matig in.

 

Over welke windows versie spreken we hier?

 

Druk gelijktijdig de toetsen Ctrl-Alt en Delete in en kies nu "Taakbeheer starten".

Selecteer de Tab Processen en klik vervolgens onderaan op "Processen van alle gebruikers weergeven". (niet voor windows 10)

Klik nu op de hoofding van de kolom "processor" tot de processen die cpu verbruiken bovenaan staan. Zo zie je welk proces het meeste van je cpu kracht vraagt.

Maak nu van je Taakbeheer een afbeelding en voeg dit toe als bijlage in je volgende bericht zodat wij kunnen zien welk Proces/Processen zorgt voor de hoge CPU belasting.

Een afbeelding kan je maken met het knipprogramma.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb windows 10. Die optie om alle processen te zien zie ik niet, maar hier toch alvast een screenshot: (dit porcessor gebruik werdt genomen met chrome aan maar niet bijzonder druk bezig, world of tank aan op loading screen en ts3 aan maar niet bezig, ik heb geen weet van andere zware processen...)

 

help.PNG

aangepast door Tom Konings
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 26/1/2018 om 20:54, Tom6960 zei:

Wat gek is is dat als ik taakbeheer open hij iets van 70% processor usage aangeeft, terwijl ik zelf op zo ongeveer 30% uitkom als ik de verschillende processen zelf optel...

Als ik de optelling maak voor deze afbeelding, klopt het toch hoor.

 

De boosdoener blijkt dus het proces systeem te zijn.

Waarom die zoveel CPU gebruikt, kunnen we niet zien, maar bij mij gebruikt die amper cpu.

 

Kijk eens wat de cpu belasting is als je World of tanks niet hebt opgestart.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.