Ga naar inhoud

USB stick per ongeluk geformat. Help!


indemoment

Aanbevolen berichten

Hallo hallo,

 

Ik heb, superslim, de usb stick van mijn vriendin ge-format. Dacht dat ze hem niet meer nodig had. Bleek van wel. En nu heb ik me suf gegoogled en allerlei programma's gevonden die je bestanden terug kunnen vinden. Dat is fijn natuurlijk. Echter, al die programma's geven aan: 'zet de bestanden niet terug op de usb stick'. Dat doe ik dan ook netjes niet. Echter, de inhoud van de usb stick was encrypted. Dit is geen probleem aangezien we gewoon het ww hebben. Alleen waar je normaal de usb stick opende en dan ergens je ww in moest voeren om verder te gaan, is dat nu verdwenen. De boel is encrypted, maar wordt niet in dezelfde folderstructuur etc terug gezet. En daardoor heb ik geen idee hoe en waar ik het kan decrypten. Er stonden allerlei bestanden op (scriptie, presentaties etc.), maar het lijkt alsof alle bestanden nu in 1 bestandje zijn verzameld met een FILE000.TIF bestand ter grootte van 130 MB. Er staan in totaal nu twee mapjes op (volgens het recovery programma): HFS+_0001 en RAW_0001 (en in dat mapje zitten weer een aantal mapjes waar dat .TIF bestandje ook in zit. Ik denk dat het HFS+ gebeuren iets is wat Mac er op heeft gezet toen ik de stick ging formatten (op mijn Mac). Als ik de USB stick normaal open staat er trouwens helemaal niets op.

 

Kortom: help! heeft iemand een idee hoe ik deze usb stick kan herstellen naar voor de format en vervolgens gewoon netjes het ww weer in kan voeren? Zou mijn vriendin (en daarmee mij) heel blij maken....

 

Alvast dank voor de moeite!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 maanden later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.