Ga naar inhoud

Microsoft


Cariplo
 Delen

Aanbevolen berichten

Dat je nergens binnen kan heeft totaal niks te maken met leeftijd.

De nieuwe wet heeft alleen betrekking wat er voor jou wordt bewaard.

Je hebt dan recht om aanpassing te te doen door zelf te doen ofwel moet je een mail sturen naar klantenbestand uitgever van bepaald site zoals webshop enz.

 

Gewoon rechtermuisknop op oneDrive en dan online weergeven en aanmelden en daarna moet je e-mailadres of telefoonnummer opgeven en dan paswoord ingeven.

Dan zal je normaal gezien binnen moeten.

Daar kan je ook meteen zien of je volledig in orde bent met uw licentie.

Indien je nog moet betalen dan kan je daar beter niet verlengen want dat kost daar 99 euro terwijl dat elders veel goedkoper is.

 

 

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Cariplo zei:

ben ik vergeten mijn leeftijd in te vullen, nu met de nieuwe wet kan ik nergens meer in, zoals Outlook en One Drive.

Dat klopt. Dat heeft alles te maken met de nieuwe wet waarin de privacyregels worden aangescherpt en/of beter beschreven moeten worden.

Microsoft verwacht van gebruikers die nooit een geboortedatum hebben ingevuld, nu een bewijs van hun leeftijd. Anders volgt onverbiddelijk een blokkade van hun diensten. Het klinkt als phishing, maar het is harde realiteit.

Lees er hier meer over: https://www.seniorweb.nl/nieuws/leeftijdscheck-gebruikers-outlook-com-is-echt?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=nieuws&utm_campaign=nieuwsbrief19-2018

 

Je leest in dat artikel ook wat je moet doen om weer toegang te krijgen tot Outlook.com en OneDrive.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt. Dat heeft alles te maken met de nieuwe wet waarin de privacyregels worden aangescherpt en/of beter beschreven moeten worden. 

Dat zegt de nieuwe wet helemaal niet.

Leeftijd moet men enkel vragen als het relevant is anders is dat verboden.

 

Maar je kan altijd binnen anders is het onmogelijk om leeftijd in te geven.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 minuten geleden, stegisoft zei:

Dat zegt de nieuwe wet helemaal niet.

Ken jij de volledige inhoud van de AVG, stegisoft? Ik niet. Wel weet ik dat kinderen, die jonger dan 16 jaar zijn, extra bescherming krijgen. Zij moeten toestemming van hun ouders krijgen voor een Microsoft account. Zonder toestemming van de ouders krijgen zij geen Microsoft account.

Uit de AVG:

 

Quote

 

Toestemming bij kinderen

De AVG geeft kinderen jonger dan 16 jaar extra bescherming. Want kinderen kunnen de risico’s van een gegevensverwerking niet of minder goed inschatten. Daarom moeten zij toestemming hebben van de persoon die de ouderlijke verantwoordelijkheid draagt.

 

Bron: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/mag-u-persoonsgegevens-verwerken#wanneer-mag-u-zich-baseren-op-de-grondslag-toestemming-6331

 

Cariplo heeft vergeten om zijn (haar?) geboortedatum in te vullen. Dat betekent voor Microsoft dat hij jonger dan 16 jaar zou kunnen zijn. Hij zal moeten aantonen dat hij ouder dan 16 is.

Diverse mensen hebben al enige tijd waarschuwingen van Microsoft gekregen.

Op 9 mei 2018 schreef SeniorWeb:

Quote

Sommige gebruikers van Outlook.com zien momenteel de melding 'Je hebt toestemming van een ouder nodig'. De melding is eenvoudig te negeren door te klikken op Overslaan. De melding is echter serieus. Wie geen actie onderneemt heeft binnenkort geen toegang meer tot zijn account.

 

Dat laatste lijkt nu gebeurd te zijn bij Cariplo. Hij heeft geen toegang meer tot zijn Microsoft account en kan zijn leeftijd daarin niet aangeven.

Nogmaals: lees het artikel van SeniorWeb. Daarin staat wat je moet doen om weer toegang te krijgen tot je Microsoft account.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...