Ga naar inhoud

WordPad


syrietje

Aanbevolen berichten

Hoe het gebeurt is, een raadsel. Maar bijna al mijn documenten die ik voorheen had opgeslagen met Microsoft Word staan dus nu in WordPad !!! Dit geeft mij o.a. grote problemen met mijn printer die dit niet wil afdrukken !!!!  Het hele rare vind ik dan ook nog : als ik de tekst uit dat document (WordPad) kopieer en ik zet deze tekst in een blanco e.mail en als ik die tekst dan markeer en "print" doe, dan drukt de printer dit wel af !!! Ik begrijp er geen snars van.

Hoe krijg ik dus al mijn documenten terug in de gewone vorm zoals ze origineel werden opgeslagen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 minuten geleden, syrietje zei:

Maar bijna al mijn documenten die ik voorheen had opgeslagen met Microsoft Word staan dus nu in WordPad

Wat bedoel je met die zin? Bedoel je dat een .doc of een .docx bestand wordt geopend in Wordpad, wanneer je erop dubbelklikt? Of zijn de .doc en .docx bestanden opeens .rtf bestanden geworden? Dat laatste kan ik me moeilijk voorstellen.

Zorg er eerst voor dat de extensies (de letters achter de punt in de bestandsnaam) altijd zichtbaar zijn. Open daarvoor de Verkenner, klik in de menubalk op Beeld en zet dan een vinkje voor Bestandsnaamextensies:

 

5b4c5b52640b4-Bestandsnaamextensies_tone

 

Je ziet nu van alle bestanden in de Verkenner de extensies.

Is Microsoft Word nog wel geïnstalleerd op je pc en kun jij Word ook nog opstarten? Controleer dat eerst.

 

Wanneer jij Word nog wel gewoon kunt opstarten, dan is blijkbaar de associatie tussen .doc en .docx bestanden met Word verbroken.

Die kun je proberen te herstellen:

Klik in de Verkenner met de rechtermuisknop op een .doc bestand en kies dan Openen met.

Let op: Ook als je Word al bij de keuzes ziet staan, klik je daar niet op, want dan zou het .doc bestand slechts eenmalig geopend worden met Word, en je wilt bereiken dat dat voortaan altijd gebeurt. In plaats daarvan klik je op Kies een andere app.

Het venstertje 'Hoe wilt u dit bestand openen?' zal verschijnen.

Wanner je in dat venster Word ziet staan, dan klik je op Word. Daarna moet je eerst onderaan een vinkje zetten voor 'Altijd deze app gebruiken voor het openen van .doc bestanden'. Daarna pas mag je op OK klikken.

 

Controleer of het .doc bestand geopend wordt door Word. Is dit gelukt? Herhaal dan deze handelingen voor een .docx bestand.

 

Succes en laat ons weten of het gelukt is.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Correctie: ik heb jou een beetje op een dwaalspoor gezet wat betreft het tonen van alle extensies. De instructies die ik gaf, waren  bedoeld voor Windows 10.

Jij gebruikt Windows 7, en dan doe je het als volgt:

 

  • Open de Verkenner
  • Klik links boven op Organiseren en kies dan voor Map-en zoekopties.
  • Klik op het tabblad Weergave en haal dan het vinkje weg dat staat voor Extensies voor bekende bestandstypen verbergen.
  • Klik daarna onderaan in het venster Mapopties eerst op Toepassen en dan op OK om het venster te sluiten.

 

Volg daarna de rest van de instructies uit mijn vorige bericht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Awel, ik ben nog niet veel verder geraakt. Heb wel de instructies gevolgd, en als ik nu een nieuw document maak, en ik sla het op als .doc, hetgeen okay is.

Maar ik kan nog steeds niet afprinten. Dus ik ga gans die installatie ervan verwijderen via het configuratiescherm en dan opnieuw installeren.

Want als ik wil afprinten staat er in het scherm : "printer niet actief" (al de 3 soorten waar ik voor kan kiezen (draadloos, netwerk, ..).

Nochtans, zoals ik in het begin al heb geschreven : als ik de tekst uit een document kopieer, deze tekts dan plaats in een lege e-mail, de tekst markeer en met rechtermuis "afdrukken" aanklik : de printer drukt wél af ! Raar !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp hieruit dat je Microsoft Office gaat verwijderen en daarna opnieuw installeren.

Ik ben benieuwd of dat helpt. Laat het maar weten.

En laat dan ook weten welke versie van Microsoft Office jij gebruikt: 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 of Office 365.

 

Je had ook nog een probleem bij het openen van .doc bestanden. Wanneer jij erop dubbelklikte, dan werden die bestanden niet geopend in Word, maar in Wordpad. Was dat probleem intussen wel opgelost? Worden de .doc bestanden nu wel gewoon geopend in Word?

 

Wanneer je probleem niet is opgelost door het verwijderen en opnieuw installeren van Microsoft Office, dan zou ik graag willen weten welke printer(s) je gebruikt. Graag merk en volledige type-aanduiding, bijvoorbeeld HP Photosmart C5180 All-in-One.

Het probleem lijkt namelijk te zijn dat Word niet goed kan communiceren met de printer.

 

Ik ben voor je aan het zoeken geweest op internet. De melding "printer niet actief" bij afdrukken in Word ben ik intussen al vaak tegengekomen, maar een duidelijke oplossing heb ik nog niet gevonden.

Hier een topic op dit forum waarin iemand hetzelfde probleem had: https://www.pc-helpforum.be/topic/20989-microsoft-office-programmas-printer-niet-actief/.

Zij kon ook niet in Word afdrukken, maar wel vanuit andere programma's. Bovendien kreeg ze dezelfde foutmelding "printer niet actief":

Bij die persoon werd het probleem opgelost door het gebruik van CCleaner.

Hier vind je een handleiding over het gebruik van CCleaner: https://www.pc-helpforum.be/topic/47631-ccleaner-handleiding/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was alleen mijn bedoeling om voor de 5de maal HP er terug af te gooien en nogmaals opnieuw te installeren. Heb ik dus gedaan.

CCleaner gebruik ik al jaren, dus dat helpt ook niet.

Het "niet actief" wordt nog steeds gemeld.

Als ik klik op "zoek printer" : "Active Directory Domain Service is momenteel niet beschikbaar".

Op heel veel documenten die ik nu wil afdrukken wordt gemeld : "Fout tijdens het verzamelen van de opdracht naar het programma". Dit nu bij alle documenten waar .doc en .docx bijstaat.

Ik heb neiging de pc én de printer door het raam te gooien, maar zal het maar niet doen.

Misschien oplossing dat ik naar een gespecialiseerde "pc-dokter" ga ? Want hoe meer ik verander, hoe minder dat hij werkt :-(  !

Het feit dat de printer wel werkt als ik via mail iets afprint, zal wel betekenen dat het niet aan de printer ligt ? Merk : HP DESKJET 2630

En Microsoft Office 2007 (Windows 7) - laptop is ASUS K75V Series.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik met Google zocht naar "Active Directory Domain Service is momenteel niet beschikbaar" kreeg ik weinig hits. En de zoekresultaten die ik kreeg waren waardeloos.

Meer resultaat boekte ik toen ik Engelse zoektermen gebruikte: "active directory domain services is currently unavailable" <-- Klik maar op deze link.

 

Ik zou beginnen met deze oplossing: 742 mensen met hetzelfde probleem waren geholpen met de eenvoudige oplossing van Adam in dit topic: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-networking/clicking-find-printer-shows-error-the-active/52bfd961-ff62-4397-b8cf-a0708f0cb3d2

Dat topic gaat over Windows Vista, maar dat maakt niet uit. In Windows 7 verricht je dezelfde handelingen.

 

Als de oplossing van Adam niet helpt, dan ga je over naar een ander zoekresultaat, bijvoorbeeld deze: https://windows10helps.com/active-directory-domain-services-currently-unavailable-windows-10-fix/

Let op: de instructies zijn voor Windows 10, dus die moet je 'vertalen' naar Windows 7.

 

Zeer uitvoerig is dit topic: https://appuals.com/fix-active-directory-domain-services-currently-unavailable-windows-7-8-10/

Let op! In dat topic wordt het gebruik van Reimage aangeraden. Dat moet je niet doen!. De overige instructies lijken me wel in orde.

Ook in andere topics wordt soms het gebruik van programma's zoals Reimage of DriverEasy aanbevolen. Dat zou ik niet doen. Het zou moeten lukken zonder daarvoor extra programma's te installeren, die soms meer kwaad dan goed doen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef het voorlopig op. Misschien dat ik het allemaal nog wel eens overdoe als ik terug moed ervoor heb. Gisteren bijna gans de dag ermee bezig geweest en geen resultaten. Soms eens een ander bericht bv "is offline" maar het uiteindelijke resultaat blijft hetzelfde : op de gewone manier print hij niet meer.  Ik laat hier wel iets weten als het me ooit lukt ! Alvast hartelijke dank voor uw moeite en tijd !!!

Groetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.