Ga naar inhoud

Nieuwe SSD of HDD plaatsen in laptop.


BosnischeHeld

Aanbevolen berichten

Hallotjes,

 

Ik vroeg me af of iemand weet hoe ik kan weten welke SSD's/HDD's in mijn laptop passen, want ik wil kijken of ik een nog grotere opslag kan krijgen, bijvoorbeeld 500 GB of 400.

Ik heb een HP Notebook - 15-ba027nd (ENERGY STAR) en als SSD op dit moment een 238GB SAMSUNG MZNTY256HDHP-000H1 (SATA (SSD))

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens op de onderkant want 15-ba027nd  is niet voldoende ofwel naar deze pagina (klik) gaan en laten zoeken.

 

Maar als je MZNTY256HDHP-000H1 hebt  dan kan je 2.5 inch SSD of HDD plaatsen maar ik zou kiezen voor SSD want dat is sneller.

Het kan ook zijn dat je M2 SSD heb + SSD

 

 

 

 

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je huidige SSD is volgens fabrikant Samsung 265 GB groot, maar volgens Windows slechts 238 GB. Dat komt doordat fabrikanten van harde schijven en SSD's een andere rekeneenheid gebruiken dan Windows. Fabrikanten rekenen met gigabytes, terwijl Windows rekent met gibibytes. Zie hier: https://www.unitjuggler.com/convert-memory-from-GB-to-GiB.html?val=256

 

Wat voor soort SSD zit erin? Dit is een uitgebreide review van jouw HP Notebook - 15-ba027nd

https://nl.hardware.info/reviews/7512/hp-15-ba027nd-review-amd-voor-een-prikkie

 

Op pagina 9 van die review staan de specificaties. In de laptop uit de review zat een M.2 SSD. In die van jou dus vermoedelijk ook.

In de laptop uit de review zat een M.2 SSD van SanDisk. In die van jou eentje van Samsung, schreef jij zelf. Als ik zoek naar een afbeelding van de SAMSUNG MZNTY256HDHP-000H1 , dan is dat steeds een M.2 SSD.

Die ziet er zo uit:

 

5c1cfe2a66c5b-SAMSUNG_MZNTY256HDHP-000H1

 

Ook volgens webwinkel Coolblue zit er in jouw laptop een M.2 SSD: https://www.coolblue.nl/product/716725/hp-15-ba027nd.html#product-information

Als er nu zo'n M.2 SSD in zit, dan kun je die niet vervangen door een gewone 2,5 inch SSD of gewone 2,5 inch harde schijf. Het moet dan weer een M.2 SSD zijn. Bovendien moet die dezelfde afmetingen hebben als de M.2 SSD die er nu in zit. (Soms mag hij wat langer zijn dan de oude, maar dan moet daar wel ruimte voor zijn op het moederbord.)

En dat laatste kan een probleem zijn. Wanneer er een gewone 2,5 inch harde schijf of SSD in gezeten had, dan had je die kunnen vervangen door een willekeurige andere met een grotere opslagcapaciteit, want de afmetingen (breedte x lengte) van die gewone 2,5 inch SSD's is altijd hetzelfde.

 

Bij M.2 SSD's ligt dat anders. De breedte is meestal 22 mm, maar de lengte kan variëren. Je moet waarschijnlijk op zoek naar een M.2 SSD met een hogere opslagcapaciteit dan 256 GB, maar de afmetingen van die SSD mogen meestal niet groter zijn dan die van je huidige M.2 SSD, anders past hij niet op het moederbord.

Hier vind je wat informatie over de vormfactor en de grootte van die M.2 SSD kaartjes: https://kb-nl.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/21018/~/m.2-vormfactor-en-m.2-solid-state-drive-informatie

Bij de beschrijvingen van de M.2 kaartjes worden de afmetingen helaas niet altijd vermeld.

Waar moet je allemaal op letten wanneer je een andere M.2 SSD zou gaan kopen voor je laptop? Niet alleen op de afmetingen. Klik op deze link voor meer informatie: https://www.coolblue.nl/advies/waar-op-letten-m2-ssd.html

Ik gok dat de afmetingen (breedte x lengte) van jouw M.2 SSD 22 x 80 mm zijn, maar aan gokken heb je niets; je moet het zeker weten.

 

Het is dus allemaal nog niet zo makkelijk wanneer er een M.2 SSD in jouw laptop zit. Wil je op zeker gaan, dan ga je naar de winkel waar jij die laptop hebt gekocht en dan vraag je of zij er een M.2 SSD met grotere opslagcapaciteit in kunnen en willen zetten. Dat voorkomt dat jij er een gaat kopen die niet in je laptop past.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Bedankt voor al die informatie! Ik zal eens volgende week wel even ernaar vragen in de winkel waar ik de laptop heb gekocht.

 

En een laatste vraag: Bij de computerspecificaties van https://nl.hardware.info/reviews/7512/hp-15-ba027nd-review-amd-voor-een-prikkie staat dat ik mijn processor kan overklokken tot 2.5 GHz, maar als ik AMD OverDrive download en het open, komt er dit:

Afbeeldingsresultaat voor amd overdrive error

 

Ik denk niet dat hij 'm niet kan vinden, want AMD updates installeren, waarbij die dan naar mijn AMD onderdelen zoekt, vindt tie dan wel. Maar ik weet het niet echt zeker.

Enig vermoede wat de oorzaak kan zijn?

 

(quote verwijderd: zie volgend bericht :) )

aangepast door Passer
Link naar reactie
Delen op andere sites

@BosnischeHeld A.u.b. niet op de Quote knop klikken, als je wilt reageren. Die quotes van volledige berichten nemen onnodig ruimte in en voegen niets toe. Je kunt gewoon direct beginnen te typen in het vak onderaan waarin staat 'Reageer op dit topic'.

Wanneer kun je wél de Quote knop gebruiken: als je reageert in een erg lang topic en de post waarop jij reageert, staat een flink stuk hoger of op een vorige pagina.

 

Wat je ook kunt doen is een gedeelte uit de tekst van een vorige poster selecteren met de muis. Dan verschijnt onder die selectie een blokje met de tekst "Selectie quoten", waarop je kunt klikken. Dat heb ik zojuist gedaan, en dan verschijnt de onderstaande quote als resultaat:

18 minuten geleden, BosnischeHeld zei:

En een laatste vraag: Bij de computerspecificaties van https://nl.hardware.info/reviews/7512/hp-15-ba027nd-review-amd-voor-een-prikkie staat dat ik mijn processor kan overklokken tot 2.5 GHz,

Dat staat helemaal nergens op die website. Wat staat daar wel? Het onderstaande:

 

5c1d136eb9a35-max_turbo.png

 

Dat heeft helemaal niets met overklokken te maken. Die max turbo van 2,5 GHz wordt vanzelf ingeschakeld wanneer dat nodig is, dus wanneer jij zware taken uit laat voeren door je laptop. Dat gaat al volautomatisch; daar hoef jij zelf niets voor te doen. En je hoeft er zeker geen programma voor te installeren. Gooi AMD OverDrive er maar gauw vanaf.

 

Een laptop zou ik sowieso nooit gaan overklokken. Als een processor harder moet werken, dan gaat hij ook meer warmte produceren. Dat betekent dat er ook meer warmte afgevoerd moet worden.

In een desktop pc ga je dan de standaard meegeleverde processorkoeler vervangen door een betere. Daarnaast kun je nog extra kastventilators plaatsen om de boel koel te houden. Dat kan allemaal niet in een laptop. Ergo: een laptop nooit overklokken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@stegisoft Jij bent van mening dat er verschillende modellen zijn van de HP 15-ba027nd. Ik kan echter slechts 1 model vinden. Maar misschien kun jij beter zoeken dan ik.

Jij gaf eerder de link naar deze website van HP: https://support.hp.com/nl-nl/products

Toen ik op die website van HP 15-ba027nd invulde in het zoekvak, werd er ook slechts 1 model gevonden. Zie volgend knipsel:

 

5c1d71da33bae-slechts_1_soort_van_hp.png

 

Als er meer modellen zouden zijn geweest, dan zouden die daar toch getoond worden, waarna ik een verdere keuze zou kunnen maken?

Kun jij dan a.u.b.  links geven naar websites waar verschillende modellen van de HP 15-ba027nd staan?

 

Hier de specificaties die HP zelf geeft van de HP 15-ba027nd: https://support.hp.com/nl-nl/document/c05222250

Achter Hard Drive lees ik daar: 256 GB M.2 SSD

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.