Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


watco

Excel 2019-FOUT "Kan het project of de bibliotheek niet vinden"

Aanbevolen berichten

Ik heb een werkende excel 2019 .xslm file met externe koppelingen naar andere excel 2019 files om er gegevens uit te halen via VERT.ZOEKEN

Ik heb de file zaterdagavond nog gebruikt en opgeslagen zonder enig probleem.

Zondagochtend start ik hem op om er verder aan te werken en krijg de melding "Kan het project of de bibliotheek niet vinden".

 

Als ik ALT F11 > extra bekijk dan staat er geen enkele verwijzing.

Ik kan hem niet opslaan en ook niet als xlsx zonder de 2 macrootjes die erin staan. Deze hebben trouwens geen enkel verband met het halen van gegevens uit andere excel files maar zijn gewoon 2 testmacro's om niet werkende internet links te detecteren van foto's op onze server.

 

Wie heeft hiermee ervaring / oplossing ?

 

Ik heb het trouwens ook een maand geleden voor gehad met een andere file en dan heb ik het kunnen oplossen door een oude file van dagen ervoor terug al mijn ondertussen aangebrachte wijzigingen terug toe te voegen, hier heb ik 2 dagen werk aan gehad.

Ik wil dit deze maal proberen te vermijden

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zonder de code te zien is het gokken.

Vink eens deze aan bij extra verwijzingen en kijk of je probleem is opgelost.

Het kan zijn dat Microsof office  xx.x Object Library aanvinken voldoende is.

pchelp.jpg

aangepast door dotchiejack
afbeelding vergeten

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  In de betreffende excel file gebeurt er niks, geen pop up scherm als ik via menu ontwikkelaars > Visual Basic > extra en dan op Verwijzingen klik

   

  Bij andere files krijg ik wel de pop up van uw bovenstaand antwoord.

  Het rare is dat ik nooit niks doe of verander in Visual Basic

  aangepast door watco

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Quote

  Het rare is dat ik nooit niks doe of verander in Visual Basic

  Ik heb het ook al voorgehad en heb er geen verklaring voor.

  Is er een mogelijkheid om een voorbeeld bestand te posten waar het probleem zich voordoet? (zonder gevoelige info)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Ik heb alle links naar andere documenten verwijderd en geprobeerd op te slaan als .xlsx en geen macro's doch file wil niet saven. Is "kapot" melding.

  Ik kan de file ook niet herstellen.

  Ben deze middag en avond dan maar een vorige versie terug in orde aan het brengen met alle wijzigingen. En bij elke stap sla ik op als versie xx.xx.

  Het is verontrustend dat excel 2019 niet stabiel is.

  Als het met deze nieuwe file eerstdaags zonder redenen terug gebeurt, dan stuur ik ze door in "opgekuiste versie". Let wel de file is 200 MBytes . Ik kan hem dan ook niet verkleinen want kan geen wijzigingen opslaan als de "Kan het project of de bibliotheek niet vinden"-fout terug voorkomt bij het openen van de file die de keer ervoor wel goed werd opgeslagen.

  Ik begrijp echt niet wat de oorzaak kan zijn.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  Weet ik wel. Het oorspronkelijke nog steeds onopgeloste probleem staat bovenaan de topic. 

  Zie beginzin "Ik heb een werkende excel 2019 .xslm file met externe koppelingen naar andere excel 2019 files om er gegevens uit te halen via VERT.ZOEKEN"

  Omzetten naar xlsx is poging om de fout "Kan het project of de bibliotheek niet vinden".proberen op te lossen maar tevergeefs

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Alle bestanden zijn geopend. Het rare is de dag ervoor werk je in het hoofdbestand en save je elke verandering zonder problemen.

  De dag erop open je het .xlsm bestand en je krijgt de melding en je kan het bestand ook niet meer opslaan. "Onherstelbaar beschadigd" en als je in de betreffende excel file via menu ontwikkelaars > Visual Basic > extra en dan op Verwijzingen klik dan gebeurt er niks, geen pop up scherm. Dus je kan geen foute verwijzigen zien.

  Ik heb dit een paar maand ook eens voorgehad met een andere excel file.

  Ik heb excel  2019

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Beste forumleden.

  Laat mij om te beginnen mijzelf even voorstellen: mijn naam is Gerard, ben een inmiddels bijna gepensioneerde en nog steeds dagelijks met Excel in de weer vanwege mijn hobby: het verzamelen en analyseren van mathematische gegevens.

   

  Evenals de starter van deze topic ondervond (en ondervind ik nog steeds) in Excel problemen met de foutmelding ‘Kan project of bibliotheek niet vinden’. Best frustrerend want in dit spreadsheet zitten al een paar jaar werk ofwel talloze uren werk.  Inmiddels heb ik een ‘oplossing’ gevonden aan de hand van tips die ik bij elkaar heb gevoegd. Voor de geïnteresseerden even een kort overzicht van een aantal detail gegevens zodat jullie weten wat mijn vertrekpunt was/is.

   

  De applicatie waar het om gaat is de abonnementsversie van Office 365 waarvan Excel dus een onderdeel van vormt. De door mij gebruikte versie van Windows is Windows 10. Het probleem is bij mij sinds januari 2019 ontstaan na een update van Windows 10.

   

  Naar mijn (zeer!) bescheiden mening gaat het om een aantal aspecten die samenvallen en die als gevolg daarvan de foutmelding geven. Allereerst wordt naar mijn idee in mijn geval de fout veroorzaakt door het foutief wegschrijven / opslaan van het bestand door Windows. Windows schrijft tijdens het werken en uitvoeren van berekeningen tijdelijke bestanden weg. Eén daarvan is een MSForms.exd bestand. Deze zou normaliter, volgens meer deskundigen dan ondergetekende,  bij het afsluiten van Windows verwijderd moeten worden, wat in mijn geval dus niet meer gebeurd.  Het tweede probleem dat volgens mij bij mij wordt veroorzaakt, is een conflict met een .com toepassing. In mijn geval is dat denk ik KuTools. Op zich een heel handig hulpmiddel, maar het vormt telkens een obstakel bij het tussentijds opslaan en beveiligen van het bestand. Als ik deze .com toepassing ‘open’ laat staan, krijg ik regelmatig de foutmelding “Excel reageert niet”. Zet ik de .com toepassing uit, dan verschijnt deze foutmelding in veel geringere mate.

  Tot slot, een verschijnsel waar ik geen verklaring voor heb, maar wat ik gewoon als feit heb geconstateerd. In deze topic werd eerder het (terechte) advies gegeven binnen VBA het item ‘Microsoft Forms 2.0 Object Library’ in te schakelen. Echter: in het gecorrumpeerde bestand zijn de verwijzingen niet meer terug te vinden, dus valt er ook niets (meer) ‘aan te vinken’.

   

  Zie onderstaand screenprints.

   

  Verwijzingen02.JPG.8598efcacc3d6824a4da21b45585ae77.JPG

   

  Verwijzingen03.JPG.48629dfa9404cff74e06ee8340a324e7.JPG

   

   

  In het bestand wat nog wel goed functioneert zie je vervolgens heel iets anders:

   

  Verwijzingen01.JPG.b1631a0897d3cc966d47aa16975d2f35.JPG

   

  Je zou zeggen dat, omdat het om een .dll file gaat, deze voor alle sheets binnen Excel ‘bereikbaar’ zou moeten zijn, maar dat lijkt dus niet het geval. Wellicht zie ik hier iets over het hoofd, maar dat zij dan even zo.

   

  De ‘oplossingen’ die ik heb gevonden (en voor mij is het een oplossing omdat ik gewoon weer met de oorspronkelijke data verder kan) zijn als volgt:

  als eerste heb ik op enig moment (na één van de zoveelste keren dat ik het bestand weer eens had ‘gered’) een ‘rescue’ bestand aangemaakt. . Het ‘rescue’ bestand is een kaal bestand van het oorspronkelijke bestand, dat wil zeggen dat ik alle werkbladen binnen het bestand heb verwijderd.

   

  De ‘oplossingen’ die ik heb gevonden (en voor mij is het een oplossing omdat ik gewoon weer met de oorspronkelijke data verder kan) zijn als volgt:

  als eerste heb ik op enig moment (na één van de zoveelste keren dat ik het bestand weer eens had ‘gered’) een ‘rescue’ bestand aangemaakt. . Het ‘rescue’ bestand is een kaal bestand van het oorspronkelijke bestand, dat wil zeggen dat ik alle werkbladen binnen het bestand heb verwijderd. Wat dan overblijft is een blanco werkblad maar nog wel met alle macro’s en modules. Dat bestand heb ik opgeslagen als ‘rescue.xlms’ en afgesloten.

   

  Vervolgens start ik het rescue bestand opnieuw op, waarna ik via ‘Bestand, Opties, Vertrouwenscentrum, Instellingen voor het Vertrouwenscentrum, Macro instellingen, de macro’s geheel uitgeschakeld, alsook het item ‘Toegang tot het objectmodel van het VBA project vertrouwen’.  Dan sluit ik het bestand weer in z'n geheel af.

   

  In de vervolgstap verwijder ik het bestand MSForms.exd. (Daarvoor kun je via Verkenner naar de directory gaan waar je systeemfiles zijn opgeslagen (In mijn geval ‘System and Software Drive (C:). Vanuit die directory laat je Windows  naar *.exd bestanden zoeken. Je zult dan naar alle waarschijnlijkheid het bestand *.exd vinden. Dat verwijder je, waarna je Verkenner sluit.

  Dan kopieer ik het gecorrumpeerde bestand naar een andere map, meestal in mijn geval het bureaublad. Daar geef ik bestand een volkomen nieuwe naam, noem het voor mijn part ‘Next trial’

   

  Dan start ik opnieuw het ‘rescue’ bestand. Binnen dit Excel bestand open ik het bestand het hernoemde bestand ‘Next trial’. Om te beginnen krijg je, mogelijk, de melding dat je de ‘inhoud’ moet inschakelen. Dat klopt, want hiervoor was namelijk in het Vertrouwenscentrum het één en ander uitgeschakeld. Schakel ‘Inhoud’ in. Mocht je niet langs deze weg de inhoud kunnen inschakelen, schakel dan via het Vertrouwenscentrum en Macro instellingen alles weer in. Je hebt dan wel kans dat je je Excel bestand even moet opslaan en opnieuw moet opstarten.

   

  Als het goed is, kun je nu weer gebruik maken van je macro’s en koppelingen en zijn je data behouden gebleven.

   

  Velen zullen waarschijnlijk zeggen dat het een omslachtige methode is. Helaas ken ik geen ‘verkorte versie’. Zoal die er mocht zijn, dan maak ik daar graag kennis mee.

   

   

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.685
   • Meeste online
    1.765

   Nieuwste lid
   Boele Lok
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door albertus
    Oficce  outlook 2003 SP2
    Ik was bezig in ontvangen/verzenden en kreeg de foutmelding "fout bij het uitvoeren van de bewerking" zonder enige toevoeging
    Wel was net windows10 ge-update!
     
    Er schijnt al een oplossing voor dit probleem te zijn, maar waar vind ik die?
     
    (Albertus, 'k paste even je titel aan zodat die duidelijker is en plaatste je meer-informatie even in deze post nu ik toch bezig was.
    Mijn eerste vraag aan je is beantwoord, ik wis deze dan even, evenals je tweede post (ivm het niet-kunnen-plaatsen van een antwoord, gezien dit ondertussen ook opgelost is - Zo wordt het duidelijker voor lezers en er zal ongetwijfeld wel iemand op af komen - Passer)
   • Door Jinte
    Goedemiddag allen,
     
    Ik heb een huidige versie van windows 10, de 32 bit versie. Maar daarstraks stuitte ik op het feit dat mijn laptop 64 bit aankan.
    Dus nu is mijn plan de 64 bit versie installeren, aangezien ik dan bepaalde softwares wel kan runnen.
     
    Dit zijn de specs van mijn pc: (extra RAM geheugen is onderweg, morgen zou normaal gezien nog 4 GB extra moeten aankomen)
    (AFBEELDING 1)
     
    Als ik via de Tool van Microsoft een ISO file aanmaak van een 64-bit versie van windows en deze dan uitvoer op mijn pc krijg ik volgende melding:
    Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw pc Kan iemand me helpen?
    Alvast bedankt

   • Door KilianVA
    Windows 10 heeft een probleem bij mij gebracht.
     
    Als ik op mijn Windows knop duw komt er Kritieke Fout te voorschijn.
    Ik heb geen enkel idee hoe dit komt of hoe ik dit moet oplossen.
    Ik Heb ook al allerlei dingen geprobeerd maar het blijft er op komen.
     
    Alvast Bedankt KilianVa

     
     
   • Door 12jumbo
    Systeemherstel werkt niet meer?
     
    Fout (0x81000203)
     
    Hoe los je dit op?
     
    Alvast bedankt
     
    Guido,
   • Door Teun v Egmond
    klasse niet geregistreert outlook 2007
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...