Ga naar inhoud

Geen geluid op de pc


zeerover

Aanbevolen berichten

Hallo

Ik werk nu met windows 10 en nu heb ik problemen met het geluid. Enkele dagen geleden had ik nog klank. Gisteren een grote update van windows 10. Maar vandaag geen geluid meer. Ik weet niet of dit komt door de update van windows 10 daar ik eergisteren geen geluid nodig had. Ik wek met 2 apparte luidsprekers dus niet van het scherm zoals ik altijd deed. Ook wanneer ik de kabel in het scherm steek hoor ik niets. Hoe kan ik dit als leek oplossen. Ik heb ook de test gedaan met een cd in de speler. Dat is ok want de liedjes die op de cd staan komen op het scherm.

Alvast bedankt

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeerover,

'k doe een bescheiden poging, want ik ben ook  geen audio-kenner.

 

a. je hebt toch geen knopje om je audio aan en uit te zetten, dat je per ongeluk omgezet zou hebben?

b. in je taakbalk staat onderaan het geluidssymbool: image.png.794b78210316042c622c838fee86b5fb.png   staat daar toevallig een rood kruisje bij?

c. indien ja: klik er eens rèchts op en kies voor geluidsinstellingen openen. Daar vind je dan een knop Problemen Oplossen. Experimenteer daar dan eens mee?

 

d. klik op je windowsknop (links in je taakbalk) > typ update en kies daar dan voor Instellingen voor Windows Update. In het volgende venster ga je naar Geschiedenis van Updates weergeven. 

    Staan er daar bij die 'mislukt' zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Passer

 

Bedankt voor je mailtje. Ook ik ken daar niks van. Ik heb je raad opgevolgd. De knopjes stonden aan en ook de kabel was in orde. En ook het geluid stond aan op zijn max. Ook de knop van de luidspreker ok.

Heb dan op het symbool geklikt en opdate gedaan de pctyerug opgestart maar doodse stilte. Ook niets abnormaal bij de opdate van windows.

Misschien weet iemand anders van het team een oplossing we zien wel

mvg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan blijf ik het antwoord schuldig...

Misschien nog één mogelijkheid (die ik weet): kies daar dan eens niet voor Stuurapparaat bijwerken, maar voor Stuurapparaat verwijderen.

Sluit dan je pc/laptop helemaal af (dus nièt in slaapstand of zo, maar volledig afsluiten) en start hem opnieuw op.

Windows gaat dan je audio ontdekken, zien dat er geen stuurprogramma voor is en zelf een stuurprogramma gaan installeren.

 

Maar da's het laatste dat ik in mijn potje heb.... :( - als dat niet werkt, zal de cavalerie er bij moeten komen denk ik.

 

succes!  (op hoop van zegen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je in de taakbalk op het geluidsicoontje klikt , zie je bovenaan wat er op de geluidskaart aangesloten is (hoofdtelefoon, luidsprekers ,......)
Wat word daar getoond ?
Als je dan op het geluidsapparaat klikt opent zich normaal een nieuw venster met de eigenschappen van het apparaat . Je kan daar ook het geluid testen >> Tabbladje  Geavanceerd

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen specialist in Windows 10, maar wil wel een poging wagen.

 

Probeer het volgende:

 

Klik met de rechtermuistoets op het luidsprekericoontje in de taakbalk en kies voor 'geluidsinstellingen openen'

Bij UITVOER zou daar moeten staan 'Luidsprekers (Realtek....)'

 

ga verder naar beneden op die pagina naar VERWANTE INSTELLINGEN en klik daar op 'configuratiescherm geluid'

 

In het volgende scherm krijg je een lijstje met de aanwezige afspeelapparaten op je PC.

 

Staat daar 'Luidsprekers' als standaardapparaat (met een groen vinkje) ? - indien niet: klik luidspreker aan en klik op 'als standaard instellen'

 

Klik dan op 'eigenschappen' (rechtsonder), en ga naar het tabblad 'Niveaus' : zet de waarde 'audio output op 50 (of hoger), en zorg ervoor dat naast het luidsprekertje GEEN rood verbodstekentje staat (klik eventueel op het luidsprekertje)

Druk een paar keer op OK om alle vensters te sluiten.


Helpt dit alles niet, kijk dan alvast eens wat microsoft als oplossingen aangeeft op deze pagina:

https://support.microsoft.com/nl-be/help/4026994/windows-10-fix-sound-problems

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Allemaal

 

Ik heb alles uitgevoerd en er staat altijd ok. Ik heb ergens ook gezien dat de realtek High Definition audio niet zou geïnstalleerd zijn. Ik denk dat dit het programma is van de geluidskaart. Op het systeem herstel  staat er maar een wijziging en dit is de update. Maar ik weet niet meer of het voor of na die update het geluid is weg gevallen. Ik denk dat het misschien het beste is dat ik naar de winkel terug ga en vragen wat de oplossing is de pc is maar een 3 tal maanden oud.  Het is toch eigenaardig dat op internet staat dat er veel problemen zijn met die update van Window 10 bij de geluid installatie. Misschien ligt daar toch de oorzaak.

 Maar indien dit zo is heeft het geen zin die update te verwijderen want nadien komt die terug en is het terug het zelfde. Dat is het probleem van de technieker die hem heeft geïnstalleerd.

Toch nog eens bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij een zo recente computer is het misschien verstandig raad te vragen aan de winkelier, in plaats van zelf veel te gaan experimenteren.

Alhoewel software niet onder de waarborg valt, kent hij misschien wel de oorzaak/oplossing voor de merken die hij verkoopt.

Die update van Windows zal er waarschijnlijk wel voor iets tussen zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.