Ga naar inhoud

informatie ssd schijf


lowie12

Aanbevolen berichten

Volgens mij is er nog niets aan de hand. Het betekent dat van de totale levensduur van je SSD nu 2% is afgeknabbeld. Dit is normale slijtage van een SSD. Slijtage ontstaat door schrijven naar de SSD. Een SSD heeft maar een beperkt aantal schrijfacties per cel. Volgens CrystalDiskInfo is er tot nu toe 7912 GB aan data weggeschreven naar die SSD. Veel daarvan zijn tijdelijke bestanden. Dat kun je alleen maar voorkomen door de SSD niet te gebruiken. En daar heb je hem niet voor.

Maar ik weet eerlijk gezegd niet tot hoe laag de gezondheidsstatus mag zakken bij een SSD, voordat het echt zorgwekkend wordt. Voorlopig is dat bij jouw SSD nog niet het geval.

Zorg er in ieder geval voor dat de SSD niet te vol staat. Houd bij voorkeur altijd 20% van de opslagruimte vrij. In jouw geval dus circa 50 GB. Waarom? Om te snelle slijtage van cellen te voorkomen worden steeds andere cellen gebruikt om data naar weg te schrijven. Dan moeten er wel genoeg vrije cellen zijn.

aangepast door porrelaar
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als die pc ook nog is uitgerust met een traditionele harde schijf dan is het sterk aanbevolen om die schijf als data schijf te gebruiken en de locatie van de persoonlijke mappen van je account naar die schijf te verplaatsen. Dat vermindert de schrijfactiviteit op je ssd aanzienlijk.

Die instelling vraagt wel een correcte uitvoering zo niet heb je een probleem. Het gebeurt ook best vlak na een nieuwe installatie van Windows en nog vooraleer je je data terug zet en je gebruikerssoftware installeert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.