Ga naar inhoud

karakterset Dreammail niet goed


ahoog
 Delen

Aanbevolen berichten

Al heel lang gebruik ik Dreammail.  Een betere e-mailclient heb ik nog niet gevonden.
Enige nadeel is, dat de karakterset niet klopt. Van vreemde tekens en é, ä  etc. maakt Dreammail een zwart blokje met een vraagteken erin.
Er is ooit een oplossing verschenen voor dit probleem. De website waarop dit stond is echterweg.
Ik weet dat lid Xsilverwing de oplossing daar had gevonden.
Misschien ziet hij mijn post en kan hij.zij reageren.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Welkom op het forum, ahoog!

 

De kans dat lid xsilverwing jouw bericht ziet acht ik zeer klein.

Lid xsilverwing bezocht dit forum van PCH voor het laatst op 1 februari 2015. Dat is ruim 5½ jaar geleden. Hij is dus bepaald geen vaste bezoeker meer van dit forum.

Hij vond destijds een oplossing voor zijn eigen probleem in dit topic: https://www.pc-helpforum.be/topic/41627-vierkantjes-en-andere-tekens-ipv-letters-in-dreammail/

Dat topic had jij ook al gevonden, maar het topic van xsilverwing dateert van januari 2013. Ruim 7½ jaar oud dus.

De oplossing stond toen op deze website: http://goeiedageven.nl/showthread.php/2073-dreammail

En als je daar nu op klikt, dan krijg je inderdaad een 404 error, als teken dat die website niet meer bestaat: "Het forum is niet meer, wat er exact voor in de plaats komt is nog onduidelijk."

Ik heb een poging gedaan om die verdwenen website toch terug te vinden. Van sommige websites wordt namelijk op verschillende tijden een snapshot gemaakt. Zo wordt de inhoud van een website van een bepaalde datum dan opgeslagen. Dat gebeurt door de WayBack Machine. Ik vond inderdaad dat verloren gegane topic terug: https://web.archive.org/web/20111016110433/http://goeiedageven.nl/showthread.php/2073-dreammail

Maar helaas, zoals je ziet, staat daar alleen de vraag en niet het bijbehorend antwoord. Dat antwoord was er blijkbaar nog niet op de datum dat het snapshot werd gemaakt. En meer snapshots waren er niet van dat topic op goeiedageven.nl. Jammer, mislukte poging, maar ik moest het even proberen.

 

Lid xsilverwing plaatste zijn topic in 2013. Het is dus goed mogelijk dat hij al jaren geen gebruik meer maakt van DreamMail, maar intussen gekozen heeft voor een ander e-mailprogramma. Maar je zou hem een PB (privé bericht) kunnen sturen. Ga daarvoor naar het topic van xsilverwing; laat je muis zweven boven zijn avatar (dat is die grote X); dan zal vanzelf een venstertje opkomen, waarin je kunt klikken op Bericht sturen:

5f6bd71d02473-Ashampoo_Snap_2020.09.24_0

Je kunt hem dan persoonlijk je vraag stellen. Hij zal dan via e-mail een notificatie van jouw vraag krijgen.

Misschien weet hij de oplossing nog, maar voor hetzelfde geld heeft hij intussen een ander e-mailadres en krijgt hij geen melding dat jij hem een PB hebt gestuurd.

 

Mocht xsilverwing niet op jouw PB reageren, dan kun je in ieder geval het onderstaande nog door gaan lezen....

DreamMail is van oorsprong een Chinees e-mailprogramma.

Vroeger was er een Fransman die voor de Europese ondersteuning van het programma DreamMail zorgde. Hij had zijn eigen website (www.dreammail.eu) met bijbehorend forum: http://forum.dreammail.eu/

Die website en het forum zijn opgeheven in september 2013, omdat die Fransman geen contact meer kreeg met Zeng Xiquan, de Chinese ontwikkelaar van dit e-mailprogramma. Er zaten toen kwetsbaarheden in het programma die al uitgebuit werden. En omdat die niet opgelost konden worden zonder medewerking van de ontwikkelaar, boden diverse Europese websites het programma DreamMail daarom ook niet meer ter download aan.

Hier kun je dat nalezen: https://www.majorgeeks.com/news/story/dreammail_removed_from_majorgeeks_listings.html

 

Jij schrijft dat je DreamMail al heel lang gebruikt, maar welke versie gebruik jij nu? Als dat nog versie 4 is (bijvoorbeeld versie 4.6.9.2) dan is die niet veilig meer.

De nieuwste versie is momenteel versie 6.2.9.46. Misschien is in die nieuwste versie jouw probleem opgelost, maar ik heb echt geen idee of je die nieuwe versie ook in het Engels of het Nederlands kunt krijgen, want hij wordt naar mijn weten enkel nog verder ontwikkeld in China.

Dit is de website van de maker van DreamMail: http://www.cy-email.com/

Of je downloadt die nieuwste versie via een Engelstalige website, bijvoorbeeld deze: https://www.filehorse.com/download-dreammail/

En daar staat o.a.: "The only obvious UI element that can potentially irritate you is the fact that both Dream Mail installer and client feature Chinese language characters by default. To switch from Chinese to the English language, you will need to go to the language tab in app settings."

Het zal dan alleen even raden zijn hoe die "language tab" er in het Chinees uitziet. Waarschijnlijk zo: 语言  (volgens Google Translate). Of je kijkt nu eerst in je huidige versie van DreamMail waar de taal tab staat.

 

Ik ben benieuw of xsilverwing op jouw PB gaat reageren. Laat je ons ook de oplossing nog weten wanneer je die gekregen hebt van xsilverwing?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie.
Ik heb in de loop der tijd al vele andere e-mailclients geprobeerd. Zelfs de nieuwste versie van Dreammail, maar die haalt het niet bij de oorspronkelijke versie. Heel veel toeters en bellen maar de juiste klank zit er niet bij. Dat geldt helemaal voor de over-opgetuigde kerstboom die Outlook 365 heet. Een draak van een programma.  Kan alles wat je niet wilt en niets wat je wel wilt.  Ook Mozilla bevalt niet. 
Het gemak van Dreammail zit 'm vooral in het omgaan met mailings, mailgroepen en contacthandling adresboek.  Die zijn ongekend. Zo flexibel. 

Ik probeer contact op te nemen met Xsilverwing. 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...