Ga naar inhoud

Help w10 en oudere laptop


Cil
 Delen

Aanbevolen berichten

Goedemiddag allemaal.
Ik dacht slim te zijn. Ik heb hier een wat oudere Del, Laptop "Latitude" waarop voorheen w8 zat en een tijd terug iemand daar w 10 overheen heeft gezet. Nu wilde ik deze laptop aan onze kleinzoon doen, en dacht als ik hem reset dat hij een schone laptop zou hebben. OEPS dat is dus niet helemaal goed gegaan.
Ik krijg bij opstarten steeds de melding met Stopcode "Bad system config info. als ik hem dan opnieuw opstart en via geavanceerd doe kom ik steeds weer op hetzelfde uit. Is er een mogelijkheid, dat ik alsnog een windows versie erop kan zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites


gewoon nog eens proberen w10 er nieuw op te zetten.

dus dvd/stick erin en daarmee opstarten, en als gevraagd wordt 'oude installatie bijwerken of w10 nieuw installeren kies je die laatste optie.

zorg wel dat er dan géén externe apparatuur aan de laptop is gekoppeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 1 maand later...

Je kunt Windows tegenwoordig gewoon installeren vanaf een usb-stick. Daarvoor hebt wel een installatiebestand van Windows 10 nodig. Microsoft stelt een programma ter beschikking dat je helpt bij het downloaden van Windows én het maken van een usb-stick. Download hier het Windows 10-hulpprogramma.

Tip: Vergeet niet om een back-up van je persoonlijke bestanden te maken voor je Windows 10 opnieuw installeert.

Wanneer je de software hebt gedownload en gestart, verschijnt er een keuzemenu waarin je kiest voor Installatiemedium (…) voor een andere pc maken. Wanneer je klikt op Volgende adviseert het programma welke versie van Windows er moet worden gedownload. Het is verstandig om hier niets aan te wijzigen.

Kies in de volgende stap voor USB-flashstation en kies het station van de usb-stick. Het programma downloadt nu de juiste versie van Windows en maakt de usb-stick zo dat het systeem die kan zien als een opstartschijf.

?width=640&crop=center

Windows 10-installatie starten

Om de installatieprocedure van Windows 10 te kunnen starten, steek je eerst de usb-stick in de pc. Wanneer je de pc nu opnieuw start, is het zaak om dat te doen vanaf de usb-stick waarop het installatiebestand staat. Je start dus niet op vanaf het C-station waarop Windows staat.

Hoe dat precies gaat, verschilt per computer. De ene pc herkent het opstartmedium automatisch en vraagt tijdens het opstarten of je dat wilt gebruiken. Bij andere computers moet je zelf op een toets drukken tijdens het opstarten. Welke toets, dat staat vermeld op het eerste opstartscherm. Krijg je helemaal geen vragen en start de computer Windows op, ga dan naar de volgende stap.

Opstarten vanaf usb-stick

De manier waarop de computer opstart gaat tegenwoordig eigenlijk bijna altijd goed. Is dat bij jou niet het geval, dan moet de computer worden gedwongen om vanaf de usb-stick op te starten. Vroeger deden we dat door in het bios van de computer de opstartvolgorde aan te passen. Tegenwoordig kan het gelukkig ook gewoon vanuit Windows.

Klik op de startknop en vervolgens op Instellingen. Onder het tabblad Systeemherstel vind je het kopje Geavanceerde opstartopties. Wanneer je op deze knop klikt, wordt Windows afgesloten en kun je aangeven vanaf welk station er moet worden opgestart. Wanneer je hebt gekozen voor de usb-stick start de computer opnieuw op, vanaf het juiste station.

?width=640&crop=center

Installatieprocedure afronden

Wanneer de installatie is gestart, krijg je een menu te zien waarin je de taal en het toetsenbord kunt selecteren. Staat dit goed, klik dan op Volgende en daarna op Windows installeren. Als er om een productcode wordt gevraagd, vul deze dan in als je die hebt. Heb je die code niet, klik dan op Ik heb geen productcode. Kies vervolgens de versie van Windows die je wilt installeren en klik op Volgende. Je moet hierbij wel kiezen voor dezelfde versie die al was geïnstalleerd.

Je kunt nu kiezen voor Upgrade of Aangepast. Wij kiezen in dit geval voor Aangepast. Kies nu het station waarop je Windows wilt installeren (het station met tekst Primair onder het kopje Type). Klik op Formatteren. Let op: je gaat nu alles van de harde schijf verwijderen. Dit is onomkeerbaar! Klik op Volgende. De installatie voltooit zichzelf nu helemaal volledig.

Wanneer dit proces klaar is, is het alsof je je computer net uit de winkel hebt opgehaald!

Bron: Windows 10 installeren vanaf usb-stick doe je zo | How To | Computer!Totaal (computertotaal.nl)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...