Ga naar inhoud

grootte e mail


Aanbevolen berichten

goedemorgen

 

ik eb last bij het versturen van e-mails met Mail op mijn iMac. Attachment inclusief welke is de maximale grootte voor Mail van Apple ? aub ? 

Blijkbaar kunnen te grote mails toch verstuurd woirden met mail of air drop ? Maar ik vind niet hoe dit werkt , hulp aub

 

Met dank en vg

Lendal

Link naar reactie
Delen op andere sites


Er is inderdaad een maximale grootte voor e-mails (incl. bijlagen), maar die maximale grootte wordt niet bepaald door de app Mail van Apple, maar door de e-mailproviders van de verzender én de ontvanger van de e-mail.

Stel dat jij in de app Mail je Gmail account hebt opgenomen, dan mag de bijlage maximaal 25 MB groot zijn. Die mail kun je verzenden naar iemand die ook een Gmail adres gebruikt, maar helaas niet naar iemand die een e-mailadres van Telenet.be gebruikt.

Bij Telenet ligt de grens namelijk lager. Daar mag een e-mailbericht niet groter zijn dan 20 MB.

 

Bedenk daarbij het volgende: wanneer je een aantal foto's als bijlage verzendt bij een e-mail, dan moet je eerst bekijken hoeveel MB die foto's bij elkaar zijn, en dan moet je bij die som nog eens 37% optellen, want om de foto's te kunnen verzenden via e-mail worden ze omgezet/gecodeerd.

Stel dat je 3 foto's als bijlage toevoegt, die samen 10 MB groot zijn, dan zal de verzonden mail 137% x 10 MB = 13,7 MB groot zijn.

 

Wat kun je doen wanneer jouw e-mail te zwaar wordt om te kunnen verzenden? Wanneer het om foto's gaat, dan kun je die foto's eerst verkleinen voordat je ze verzendt. Of je verstuurt minder foto's per keer.

 

Wanneer je een Gmail adres hebt en je wilt een bijlage versturen die groter is dan 25 MB, maar kleiner dan 50 MB, dan moet je niet de app Mail gebruiken, maar je browser, waarin je naar webmail van Google gaat. Daar maak je een nieuwe e-mail aan en je voegt de bijlage toe. Als de bijlage groter is dan 25 MB, dan zal die worden opgeslagen in jouw Google Drive. De bijlage zelf wordt dan niet meegestuurd met de e-mail. In de e-mail zal een link zitten naar het bestand op jouw Google Drive.

Lees er hier meer over: https://support.google.com/mail/answer/6584?hl=en&co=GENIE.Platform%3DDesktop#zippy=%2Cattachment-size-limit

 

Daarnaast kun je gebruik maken van services als WeTransfer: https://wetransfer.com/

Je uploadt de grote bijlage naar de server van WeTransfer. Je vult daar de e-mailadressen van de geadresseerde en van jezelf in. Je schrijft er een berichtje bij en je verstuurt het bericht. Ook dan zal de ontvanger een e-mail ontvangen met daarin een link, waarop hij moet klikken om de bijlage te kunnen downloaden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...