Ga naar inhoud

Scanners, Access Points enz. verplicht aanloggen in de Cloud


p38cyq
 Delen

Aanbevolen berichten

Sinds enige tijd verplichten sommige grote fabrikanten, waaronder HP en Netgear, - vooraleer van hun functionaliteit (bv. Scannen, Acces Point) gebruik te kunnen maken - een account en bijhorend paswoord in te stellen.

 

Dit doen opent je Firewall voor bedoelde applicaties, waardoor meerdere van je gegevens "in the cloud" kunnen gelezen worden. Degenen onder ons die over een netwerk data-logger beschikken (zoals bv. Wireshark) kunnen dit zeker nagaan.

 

Dit gegeven wekte al een storm van verontwaardiging op in de onderscheiden fora. Maar een oplossing werd, tot op heden, niet gevonden.  

 

Voor zover ik weet kan dit niet gebypassed worden, zelfs niet door het uitschakelen van de uitzonderingen in de firewall.

 

Voorbeeld  Ik beheer enkele netwerken met een HP combo printer/scanner. Plots werkt de scanner functie niet meer, tenzij een account aangemaakt wordt. Geen account? Dan kan er niet meer gescand worden, zelfs niet in een privé-netwerk.

 

Graag advies? Bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.