Ga naar inhoud

1 of 2 x klikken


bernard

Aanbevolen berichten

Wanneer moet je een keer klikken en wanneer twee keer? Wat zijn de standaardinstellingen?

Standaard is het zo:

Wanneer je een map met bestanden in de Verkenner geopend hebt, dan dubbelklik je om een van die bestanden te openen. Eén keer klikken op een bestand zorgt ervoor dat dat bestand geselecteerd wordt; het krijgt dan een blauwe achtergrond.

Hetzelfde geldt voor bestanden en snelkoppelingen die op je bureaublad staan: 1 x klikken is selecteren; 2 x klikken is openen.

 

Bij programma's die in het startmenu staan of in de taakbalk (de onderste balk van je scherm) gaat het anders. Op die pictogrammen hoef je altijd maar 1 x te klikken om dat programma of dat bestand te openen.

 

Wanneer jij een map met foto's geopend hebt in de Verkenner, dan moet je tot nu toe dubbelklikken op een van die foto's om de foto te openen. Je kunt ervoor kiezen dat de foto al na 1 x klikken geopend wordt.

En zo regel je dat:

Open de Verkenner.

Klik bovenaan op het pictogram met de 3 puntjes

Klik in het menu dat verschijnt, op Opties:

 

6245a531c30e1-2022-03-31_14_42_21-Knipse

 

Het vensters Mapopties zal openen.

Klik -indien nodig- op het tabblad Algemeen.

Je ziet in de afbeelding hieronder de standaardinstellingen, maar jij kunt kiezen voor 'Openen bij eenmaal klikken (selecteren bij aanwijzen)'.

 

6245a6737a42d-2022-03-31_14_43_40-Mapopt

 

Daarna klik je onderaan eerst op Toepassen en dan op OK.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.