Ga naar inhoud

Epson ET-2750 Spuitkanalen en printkop reinigen


FrankVG
 Delen

Aanbevolen berichten

Na een aantal normale reinigingsbeurten was mijn afdruk nog steeds niet in orde. Epson vermeld in een instructievideo dat je in dat geval best een grondige reiniging kan laten uitvoeren. Dat doe je door vanuit de  OFF-stand de toetsen ON/OFF en het VRAAGTEKEN samen in te drukken. Het toestel geeft dan een melding dat deze reiniging ongeveer 10 minuten zal duren en dat de inktanks minimum voor 1/3 moeten gevuld

zijn. Na 10 minuten reinigen en de melding 12u te wachten vooralleer het toestel terug te starten opnieuw geprobeerd en de afdrukken waren terug helemaal OK.

Er is inderdaad tijdens het reinigen ongeveer 1/5 van elke inktank opgebruikt. Dit komt overeen met ongeveer 67ml inkt. Wat ik mij nu af vraag: Waar is deze verbruikte inkt gebleven want er wordt tijdens deze operatie niets afgedrukt? 

Link naar reactie
Delen op andere sites


De inkt die gebruikt is bij het reinigingsproces zal opgenomen worden in de inktkussentjes (ink pads).

Dat is te lezen in de handleiding van je printer. Als je op de volgende link klikt, hoor je direct bij de juiste pagina (111) van de handleiding uit te komen: https://www.gebruikershandleiding.com/Epson-EcoTank-ET-2750/preview-handleiding-833886.html?page=0111

Daar staat o.a.

"Deze functie heeft gevolgen voor de levensduur van de inktkussentjes. Als u deze functie gebruikt, raken de
inktkussentjes eerder vol. Als de inktkussens het eind van hun levensduur hebben bereikt, neemt u contact op met
Epson-ondersteuning om vervangende kussentjes aan te vragen."

 

Nu heeft elke inkjetprinter een inktkussen om de inkt op te vangen die gebruikt wordt bij het reinigen, maar jouw printer heeft maar liefst 8 inktkussens die naast elkaar in een 'waste ink tank' zitten:

62b198ad7f7a6-Ashampoo_Snap_2022.06.21_1

Als die inktkussentjes vol zitten met inkt, dan zul je waarschijnlijk foutmelding E11 krijgen en dan wil de printer niet meer afdrukken. Epson stelt dat je dan niet zelf moet gaan sleutelen, maar de printer naar de Epson dealer moet brengen. Er zal dan een nieuwe waste ink tank in gezet worden en de 'waste ink counter' zal dan op nul gezet worden. Dat laatste is belangrijk, anders zal de printer nog steeds dienst weigeren. Deze service van Epson is natuurlijk niet gratis.

 

Nu zijn er altijd slimmeriken die een goedkopere manier bedenken. Bekijk onderstaande video waarin getoond wordt hoe de waste ink tank uit de printer wordt gehaald; hoe de 8 inktkussens worden schoongemaakt (let goed op de volgorde van de inktkussens, zodat je ze weer in dezelfde volgorde terug kunt zetten in de 'waste ink tank'!) en hoe de 'waste ink counter' daarna weer op 0 wordt gezet met behulp van software. Die software is niet gratis, maar wel veel goedkoper dan een reparatie door Epson zelf.

 

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sitesGast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...