Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Wifi Repeater


  • Log in om te reageren
19 reacties op dit onderwerp

#1 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 05 oktober 2013 - 14:27


Mijn nieuwe repeater krijg ik niet aan de praat.
Als ik hem aanklik bij de draadloze netwerk verbindingen, dan lees ik, dat ik wel internet toegang heb
maar geen internet verbinding, want er is geen geldig IP adres.
Het aanmelden met 192.168.10.1 lukt ook niet , want ik heb geen internet toegang.
Ook de WPS knop helpt mij niet en ook het resetten heeft geen resultaat opgeleverd.
Ik heb de aanmelding geprobeerd bij IE, Google en Firefox maar helaas.
De repeater is van het merk Maxxter(Action) en ik heb draadloos internet van UPC en
gebruik een Netgear adapter voor mijn Desktop.

Heeft iemand een idee
Daar zou ik heel dankbaar voor zijn

#2 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 05 oktober 2013 - 23:06



Kan je model en type eens geven van Maxxter?

#3 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 06 oktober 2013 - 10:35

Kan je model en type eens geven van Maxxter?


De code die op de repeater staat is

P/N:ACT-WNP-RP-002-W

Ik hoop, dat je er wat mee kunt

#4 porrelaar

porrelaar

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 180 berichten

Geplaatst 06 oktober 2013 - 11:45



De uitgebreide installatiehandleiding staat hier: http://maxxter.biz/R...8ec250fb6d0.pdf

Lukt het daar ook niet mee?

#5 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 06 oktober 2013 - 17:46

De uitgebreide installatiehandleiding staat hier: http://maxxter.biz/R...8ec250fb6d0.pdf

Lukt het daar ook niet mee?


Helaas. Ik lees weer Geen verbinding met internet
Overigens wordt de verbinding niet WNP-RP-002 genoemd, maar remoteap-ext.

Ook na resetten blijft hij deze naam gebruiken.

#6 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 07 oktober 2013 - 14:22

De handleiding is erg duidelijk.
Dus een draadloos verbinding maken met de reperator en als sleutel geeft je 12348765
Dan open je uw browser en typ 192.168.10.1
Als login typ je admin en paswoord ook admin.
Kijk nu naar pagina 7 van de handleiding en daar staat duidelijk hoe je moet invullen.
Opgelet: dezelfde SSID naam en netwerksleutel geven als de router.

Opgelet: zodra het ingesteld is ziet je maar slechts 1 draadloos punt.



#7 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 07 oktober 2013 - 15:30

De handleiding is erg duidelijk.
Dus een draadloos verbinding maken met de reperator en als sleutel geeft je 12348765
Dan open je uw browser en typ 192.168.10.1
Als login typ je admin en paswoord ook admin.
Kijk nu naar pagina 7 van de handleiding en daar staat duidelijk hoe je moet invullen.
Opgelet: dezelfde SSID naam en netwerksleutel geven als de router.

Opgelet: zodra het ingesteld is ziet je maar slechts 1 draadloos punt.

Ik heb het allemaal vele keren geprobeerd, maar zodra ik de 192.168.10.1 in tik
Lees ik Deze pagina kan niet worden weergegeven,
Want ik ben niet verbonden met internet.
Ik ga inmiddels ook aan mezelf twijfelen.
Het ziet er zo simpel uit, maar het lukt niet

#8 porrelaar

porrelaar

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 180 berichten

Geplaatst 07 oktober 2013 - 16:04

Ik zie dat je nog geen nieuwe reacties hebt gekregen. Daarom een poging van mij. [Update: intussen wel, namelijk van Stegisoft]
Ben even naar Action gefietst en ze hadden nog zo'n Wifi repeater liggen voor € 12,95. Zou die het bij mij wel doen?
De in het doosje meegeleverde handleiding kon ik echt niet lezen: veel te kleine letters.
Ik voerde de installatie uit op mijn HP Mini netbook, terwijl ik de uitgebreide handleiding (zie mijn vorige post) open had staan op de monitor van mijn desktop pc.
Mijn bevindingen:
Ik zorgde ervoor dat de repeater tijdens de installatie in een stopcontact zat dat zeer dichtbij de router zit. Pas later wanneer de installatie klaar is, mag je de repeater verplaatsen naar een andere plek, verder bij de router vandaan!
Instellen van de repeater met behulp van WPS lukte niet. De kleur van het WPS-lampje op de router (Thomson TG789vn = Experia Box van KPN) veranderde na verloop van tijd van oranje naar rood, en dat was het dan. Hij bleef maar rood knipperen.
Ik heb daarna de router uit gezet en weer aangezet, waarna ik besloot tot het handmatig instellen van de repeater.
Punt voor punt en woord voor woord de duidelijke instructies uitgevoerd van de uitgebreide handleiding.
Op bladzijde 6, punt 6, moet je echt klikken op 'Thuisnetwerk'. Daarna pas zie je een voortgangsbalk met de tekst: "verbinding met het netwerk maken en instellingen toepassen.' Dat duurde bij mij ongeveer 1 minuut.
De netwerklocatie is nu Thuis; Netwerknaam: ACT-WNP-RP-002
Op bladzijde 7, punt 15, koos ik ervoor om het netwerk van de repeater dezelfde naam te geven als van mijn router, maar wel met de toevoeging _ext.
Op bladzijde 8, punt 20, lukte het verbinden met de repeater aanvankelijk niet. Een tweede poging lukte wel.
Toen ik daarna de laptop opnieuw opstartte, werd automatisch verbinding gemaakt met de repeater.
Ik heb toen de verbinding met de repeater verbroken, de repeater uit het stopcontact gehaald en verplaatst naar mijn slaapkamer (boven).
Daarna met mijn netbook naar boven gelopen, nadat ik het programma inSSIDer for Home had opgestart. Ja, ik heb nu boven inderdaad een sterker signaal (-25 vlakbij de Maxxter, in plaats van -50 voor de andere draadloze verbinding). Het viel me ook op dat de Maxxter op 2 kanalen zit (11 en 7) terwijl mijn Experia Box enkel op kanaal 11 zit.

Wat bij jou absoluut niet klopt, is dat bij jou de Maxxter gezien wordt als remoteap-ext. Dat hoort oorspronkelijk echt ACT-WNP-RP-002 te zijn. Pas later kun je die naam wijzigen, zoals ik ook heb gedaan. Misschien is jouw exemplaar al gebruikt geweest en teruggebracht naar de winkel?

Als het je ondanks de uitgebreide handleiding niet lukt om de Maxxter aan de praat te krijgen, dan zou ik hem terugbrengen naar de winkel. Je kunt bij Action immers ruilen binnen 8 dagen met de aankoopbon. En als dat twee dagen later is, zullen ze ook best coulant zijn.

Nog een paar plaatjes:
1. Wanneer je nog helemaal niets hebt ingesteld, maar net bent begonnen met de handmatige installatie (bladzijde 3, punt 1 tot en met 3), dan hoor je zoiets te zien:
Geplaatste Afbeelding
Zie jij in dat lijstje niet ACT-WNP-RP-002, maar een andere naam, zoals remoteap-ext, dan betekent dat dat jij waarschijnlijk een gebruikt exemplaar in handen hebt. Omruilen bij de winkel!
En let op: het is niet de bedoeling dat jij 192.168.10.1 intypt in de adresbalk van de browser, maar voluit: http://192.168.10.1

En op onderstaand plaatje ben ik dan verbonden via de extender, die ik bijna dezelfde naam heb gegeven als mijn Experia Box:
Geplaatste Afbeelding

#9 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 08 oktober 2013 - 10:07

Het gekke is, dat bij de eerste test er wel ACT-WNP verscheen, maar daarna was die naam verdwenen en kwam er ook nog een naam met virtual bij.

Maar nu houd ik de naam remote ondanks een reset en de plaatsing vlak bij de router.

Ik geef het maar op.

In ieder geval hartelijk dank voor jullie moeite

Bewerkt door iEscape, 08 oktober 2013 - 20:41.
Overbodig quoted (hele bericht #8) verwijderd


#10 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 08 oktober 2013 - 18:05



Je moet niet te vlug opgeven.
Duw gedurende 15 seconde tot de lamp flikkeren op WPS knop.
Dan wordt alles terug naar fabriekinstelling gezet.

Nota: het is wel mogelijk dat het toestel stuk is.

#11 Aroen

Aroen

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 4 berichten

Geplaatst 09 oktober 2013 - 10:54

Ik kwam op deze topic na zoeken op `action repeater maxxter` in google, omdat ik voor die 12,95 zeker 4 uren zoet ben geweest.
En da`s best lang voor een nerd zoals ik. Eerste Repeater terug gebracht (daar gaat je goedkope aankoop). Voorraad was op.
Volgende dag terug want dan zouden er nieuwe zijn. Waren op, bleven op... (nu werd de repeater toch al wel wat duur, 2 maal action winkel is voor mij 5 liter brandstof) Toevallig een action gepasseerd elders enkele dagen later en die hadden er genoeg staan.
Deze nerd beleefde met de nieuwe tweede een herhaling van de eerste; het ding wilde wel gezien worden maar geen internet verbinding.
En na het volgen van de handleiding plotseling melden dat het (zijn eigen) wachtwoord fout is.
Alles kwam voorbij; eerst zijn eigen naam daarna de naam van het modem met een _ext (=extender) erachter. Daarna kreeg je dat met een reset er niet meer uit maar na heel lang ingeduwd houden i.c.m. stroom uit/ aan toch weer fabrieks instellingen.
Ik wordt dan altijd een beetje recalcitrant zo van `wil je niet? Dat zullen we nog wel...`
Na veel proberen lukte het me toch met het ding op het net te komen en dit was na iets veranderd te hebben onder het `knopje` advanced.
Wat ik veranderde? Geen idee, want nu kom ik er niet meer in via de browser.....
Wel even een tip: gebruik ook eens de lan verbinding van het ding. Kabeltje tussen je modem en het ding zetten (overigens ziet mijn modem het ding niet,
ook al doet het ding het nu wel ) Hiermee heb je een betere controle (nu ja, controle..)
Duidelijk is dat deze (chinese/taiwanese/koreaanse)dingen misschien wel goed zijn hardware matig, maar de software wordt veel te snel en onzorgvuldig
geschreven. Waarschijnlijk school opdrachten voor ambitieuze studenten (of arme ) De dingen worden te snel de markt op gegooid.
Goedkoop is leuk, maar je moet het dan ook leuk vinden er uren aan te moeten spenderen om het werkzaam te krijgen.
Mij is het dus gelukt. Je hebt er niets aan, maar gooi het ding niet weg, geef het aan iemand die nerd is en die je niet mag...

Mocht ik overigens wel weer bij het ding naar binnen mogen, want ik ga wel aan zijn deurtje blijven kloppen,
zal ik mijn stappen proberen te herhalen en het hier melden.
groet&blijf kalm

#12 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 09 oktober 2013 - 18:47

Je moet niet te vlug opgeven.
Duw gedurende 15 seconde tot de lamp flikkeren op WPS knop.
Dan wordt alles terug naar fabriekinstelling gezet.

Nota: het is wel mogelijk dat het toestel stuk is.


Ik ga hem proberen te ruilen, want hij blijft de verkeerde naam geven en ik krijg geen internet toegang

#13 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 09 oktober 2013 - 23:35

Laat maar horen wat de winkel zegt.

#14 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 10 oktober 2013 - 10:16

Laat maar horen wat de winkel zegt.


Ik heb de repeater ingeleverd.

Een nieuwe was er niet meer.

Action heeft aardig personeel, maar zij zijn zeker niet vakkundig, dus daar hoef je niets van te verwachten.

Dus mijn probleem is dan wel niet opgelost, maar wel verdwenen .

Nogmaals Hartelijk Dank

#15 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 11 oktober 2013 - 02:55

Mag je een ander repeater kopen?

#16 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 11 oktober 2013 - 08:46

Mag je een ander repeater kopen?


Dat is weer makkelijk bij winkels als Action.

Je krijgt gewoon je geld terug

#17 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 12 oktober 2013 - 01:48

Koop zo'n een reparator en dat is heel gemakkelijk te installeren en werkt zeer goed.

#18 Balinees

Balinees

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 12 oktober 2013 - 08:22

Koop zo'n een reparator en dat is heel gemakkelijk te installeren en werkt zeer goed.


Bedankt voor je advies en hulp, maar wat je aanbeveelt is wel een hele dure

#19 ArjoldHeemskerk

ArjoldHeemskerk

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 1 berichten

Geplaatst 12 oktober 2013 - 15:12

Mijn nieuwe repeater krijg ik niet aan de praat.
Als ik hem aanklik bij de draadloze netwerk verbindingen, dan lees ik, dat ik wel internet toegang heb
maar geen internet verbinding, want er is geen geldig IP adres.
Het aanmelden met 192.168.10.1 lukt ook niet , want ik heb geen internet toegang.
Ook de WPS knop helpt mij niet en ook het resetten heeft geen resultaat opgeleverd.
Ik heb de aanmelding geprobeerd bij IE, Google en Firefox maar helaas.
De repeater is van het merk Maxxter(Action) en ik heb draadloos internet van UPC en
gebruik een Netgear adapter voor mijn Desktop.

Heeft iemand een idee
Daar zou ik heel dankbaar voor zijn



Ik had precies hetzelfde probleem.
Gewoon weer helemaal opnieuw beginnen.
nauwkeurig de handleiding die porrelaar gepost heeft opgevolgd (dankje)
Vanaf mijn laptop welteverstaan.
Het enige wat ik anders heb gedaan is de repeater na een reset verbonden met mijn laptop met een LAN-kabel.
Op die manier had ik gewoon verbinding met internet via het bestaande netwerk, maar ook met de repeater.
Toen is het zonder problemen gelukt om in het menu te komen.

#20 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 12 oktober 2013 - 19:39

Bedankt voor je advies en hulp, maar wat je aanbeveelt is wel een hele dure

Maar is wel een heel goede hoor en kan heel ver een ander draadloos punt vinden.
Maar er zijn uiteraard ook goedkoper soorten




1 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 1 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!