Ga naar inhoud

berichtbron


gila

Aanbevolen berichten

Beste,

wie kan mij helpen met het vertalen van hotmail berichtbron weergeven. Het gaat hier om 2 verschillende mails. Er staat bv,

bij de een: Received: from snt0-omc3

en bij de ander: Received: from bay0-omc2

wat is het verschil hiervan?

dan is mij de de dag en tijd ook onduidelijk:

Received: from snt0-omc3-s11.snt0.hotmail.com

Sun, 19 Jun 2011 00:46:32 -0700

OriginalArrivalTime: 19 Jun 2011 07:46:32.

hier is de dag hetzelfde

Received: from bay0-omc2-s16.bay0.hotmail.com

Received: from BAY150-W6 ([65.54.190.125]) by bay0-omc2-s16.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);

Sat, 18 Jun 2011 22:41:38 -0700

OriginalArrivalTime: 19 Jun 2011 07:41:37 +0200

en hier niet!

en mijn laatste vraag, waarom veranderd nr. van header telkens bij nieuwe mail?

Received: from bay0-omc2-s16.bay0.hotmail.com ([65.54.190.91])

Received: from bay0-omc2-s10.bay0.hotmail.com ([65.54.190.85])

bij dezelfde afzender?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hotmail werkt met verschillende honderden servers en dan is het normaal dat de nr verandert.

Daar is niks om zorgen te maken.

Dat is verschillende datum ziet heeft te maken dat hotmail veel mails moet verzenden en dan kan het zijn dat sommige mails even opzij gezet wordt omdat de server anders zou stilvallen en daarna wordt het weer opgepakt en verzonden.

Vergelijk het met eindejaarsfeest als er veel sms wordt verstuurd en dan moet men ook veel sms opzij zetten om daarna weer op te pikken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal proberen om het eenvoudig uit te leggen :-) :

Om e-mails te kunnen versturen en ontvangen moeten er altijd twee mailservers aanwezig zijn: één voor de ontvanger en één voor de verzender. Iedereen heeft als het ware een brievenbus op een mailserver. In die brievenbus worden al je mails die je verstuurd en ontvangt opgeslagen.

Stel dat jij een mail wil verzenden:

het beginpunt is het e-mailprogramma op je computer als je een adres hebt bij je internetprovider of de webbrowser als je werkt met webmail, zoals hotmail.

Na het opstellen van je mail druk je op de knop verzenden waardoor de mail naar de servers (van je internetprovider of van de webmailprovider) wordt gestuurd.

Als je mails op de servers zijn terechtgekomen moeten ze natuurlijk nog naar de server van de ontvanger worden gestuurd. Nu kan het gebeuren dat er iets fout is op de server van de ontvanger en dan kan deze natuurlijk geen mails ontvangen. De verzendendeserver(in dit voorbeeld de server die jij gebruikt om mails te verzenden -->hotmail dus) gaat deze fouten opvangen en berichten die niet kunnen afgeleverd worden in een wachtrij plaatsen. Op een later tijdstip wordt er dan nog eens geprobeerd om de mail naar de ontvangende server te verzenden. Dit kan een verklaring zijn voor het verschil in tijdstip dat jij hebt opgemerkt. Blijft de server van de ontvanger onbereikbaar dan wordt het bericht na verloop van tijd gewoon verwijderd en is je mail op weg naar de digitale jachtvelden.

Zijn er geen problemen en wordt de mail afgeleverd op de ontvangende server dan wordt deze in de brievenbus van de ontvanger op die server geplaatst. De mail blijft daar staan tot de ontvanger zijn e-mailprogramma of webmail opent en de mail ook verwijderd van de server.

Ik zei in het begin dat er minstens twee mailservers moeten aanwezig zijn om mails te verzenden en ontvangen. Hier gaat het dan om de mailservers van de providers of webmaildiensten zelf. Tussen hun mailservers staan geen andere servers. De providers gebruiken dus geen tussenliggende servers. In de meeste gevallen ziet het er dus als volgt uit:

jou pc --> mailserver van hotmail --> mailserver van KPN/tele2/.... ---> pc van de ontvanger.

Het is natuurlijk wel mogelijk dat iemand thuis een eigen mailserver heeft staan, maar dan blijft hetzelfde principe gelden. Ook wanneer iemand er voor gekozen heeft om zijn mails te forwarden kunnen er meer servers tussen staan natuurlijk.

Hopelijk maakt dat het iets duidelijker ? ;-)

Aanvulling op bericht 8: zoals Asus schrijft zijn dat inderdaad de servers van hotmail.

Open maar eens command prompt -->start -->zoeken --> cmd

en typ nslookup 65.54.190.91

Je krijgt dan hetzelfde resultaat (bay0-omc2-s16.bay0.hotmail.com )

De ip-adressen van verzender en ontvanger zijn soms ook in de mailheader te vinden, bij hotmail althans. Google maakt het iets

moeilijker.

aangepast door Jürgen
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.