Ga naar inhoud

Chato

Lid
  • Items

    176
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chato

  1. Zoals Patrick ook al meldde: het inschakelen van UPnP (universal plug and play) kan wel eens helpen bij interne netwerk problemen.
  2. Dank je, stegisoft! Zoals je kunt zien op mijn eerder gegeven link naar cpuboss.com werd het alleen maar onduidelijker: Volgens die website is de Pentium beter vanwege de kloksnelheid, maar is de AMD beter vanwege de 2 cores. Dank je voor het brengen van wat duidelijkheid in deze (voor mij) ingewikkelde materie. De aanleiding voor deze 'discussie' is misschien belangrijk, iig vind ik het leuk te vertellen: De computers waar het hier om gaat worden alleen maar, echt alleen maar, gebruikt voor het gamen. Mijn zoon (op de AMD-processor) speelt veel CoD/MW3 en ik (de Pentium) gebruik de PC voor het spelen van TESV Skyrim. Er is dus niet echt sprake van 'meerdere programma's die gelijkertijd gerund worden'. Skyrim (+ mods) is veel zwaarder dan CoD/MW3, daarom wilde ik de PC's omruilen. En dat ga ik nu dus ook doen. Ik was er eigenlijk al bang voor, maar toegeven.... Oh, BTW, zeg maar gewoon 'jij' en 'jouw'. Zo oud ben ik nou ook weer niet.
  3. Hi, Mijn zoon en ik zijn in een interessante discussie verwikkeld. Wiens processor is beter? Zijn PC heeft een AMD Athlon X2 4200+, de mijne een Intel Pentium 4 630. Al is zijn kloksnelheid lager, hij heeft twee processor-kernen. Ik beweer dat hij de snelheid dan ook maal twee moet doen. Zijn snelheid is 2,2 GHz, maar door de twee kernen is dit dus eigenlijk 4,4 GHz. M'n zoon beweert dat dit onzin is en dat de twee kernen niets te maken hebben met de kloksnelheid. Wie heeft gelijk? Google helpt ons niet verder en ook een processor-compare-website (nieuw Scrabble-woord!) is niet echt duidelijk: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-4-630-vs-AMD-Athlon-X2-4200#differences Wie van ons heeft de 'beste processor'? Of is dat niet zo eenvoudig te vergelijken?
  4. Wanneer krijg je die foutmelding? Is dat voordat Windows is opgestart? Of krijg je nog wel het opstartscherm van Windows te zien waarna die foutmelding komt? Oftewel; tot hoever start Windows nog op voordat je die foutmelding te zien krijgt? Het nakijken van alle aansluitingen is natuurlijk ook niet overbodig. Haal de stroom van je computer af (stekker eruit) en druk daarna nog eens op de powerknop zodat ook de ' reststroom' weg is. Ontkoppel de hardware en sluit het weer stevig aan. Heb je nog een geluidskaart over? Sluit deze dan aan. Hoe gaat het dan met het opstarten? Nogmaals, het is hier belangrijk te weten wanneer je die foutmelding krijgt. Komt -ie na je BIOS-opstart (zogenoemde POST) of tijdens het opstarten van Windows?
  5. Oh nee, excuus zijn niet nodig. Er is geen regel gebroken, en wie ben ik om daarover te oordelen. Zo bedoelde ik dat niet, het is slechts mijn mening. Al een paar dagen niets meer van TS gehoord, BTW. Lukt het, Stiekemerdje?
  6. ophcrack is prima, maar zoals voor zoveel PC-problemen geldt: er zijn meerdere manieren dit op te lossen. Mijn manier om het administrator-wachtwoord te wijzigen is met UBCD. (Vooral als het, zoals hier, Windows XP betreft) Voor een stap-voor-stap uitleg kan ik je deze NL-talige uitleg aanraden. Die is geschreven voor Windows XP. Maar ook dan zal je wel moeten opstarten met de CD. En daar ben ik juist wel een fan van. Ze hebben mij veel ellende bespaart en nog veel meer geld opgeleverd.
  7. Ik wacht ook nog steeds op antwoord van janus1609. Onder andere hier: http://www.pc-helpforum.be/f168/tijdslot-60487/
  8. Geen grafische kaart, geen toetsenbord of een schijf. Maar een 'Audio device' . Heb je die al nagekeken? Misschien is aansluiting van je audio-kaart los komen te zitten? Is het een onboard of losse geluidskaart?
  9. @qbie, dat is inderdaad ook een mogelijkheid, en het is vergelijkbaar met een (Open)VPN. Beide mogelijkheden zijn even goed. Ik wacht nog even de reactie van TS Stiekemerdje af. @berry, dit probleem aan pokerstars voorleggen kan ook een oplossing zijn, maar mensen wegsturen van PCH om ergens anders hun vraag te stellen, is wel het laatste wat ik zal doen.
  10. Met OpenVPN kun je al je netwerkverkeer via een proxy laten lopen.Dit programma zorgt ervoor dat je een tweede (virtuele) netwerkkaart krijgt. Je oorspronkelijke netwerkkaart zet je uit, je logt in op OpenVPN en dan gaat al je verkeer via een proxy.AFAIK kun je daar niet instellen via welke proxy je wil. Dus je kunt niet aangeven dat je via Belgi"e naar een Spaanse website wil, zoals met nntime.com.Maar misschien kom je er verder mee.Meer informatie: OpenVPN - Open Source VPN
  11. Het gebruik maken van een proxy is niet verboden, en een gratis proxy waarbij je ook de locatie van de proxy kunt instellen vind je op anonymizer.nntime.com. Deze wordt o.a. veel gebruikt om buitenlandse wetgeving, die niet in je eigen land geldig is, te omzeilen. Mocht je problemen hebben met het invullen van gegevens op de Spaanse website, kan ik je misschien ook helpen. Ik ben Spanjaard en denk dat mijn vertaling beter is dan die van Google.translate. Kom je daar verder mee?
  12. Ik kan aan de afbeelding niets verkeerds zien. Dat ziet er goed uit zelfs. Heb je nu de hele website al offline opgeslagen? Kijk anders ook eens bij deze stap-voor-stap uitleg
  13. Wat is het probleem dan? Waar gaat het fout? Of wat begrijp je niet? Met je laptop heb je toch wel een internetverbinding om de website te downloaden? Of lukt dat niet
  14. Kom je niet verder met de tip van Asus? En inderdaad, als je alleen maar HTTrack download kun je niet de website offline zien. Die moet je dan natuurlijk nog wel downloaden. Die website downloaden dus.
  15. Hi Pomepan, Dit topic is nu ruim twee maanden oud, ik geef het maar eens een 'schopje'. Ik ben geen hardware-deskundige dus jouw specs zeggen mij niet zoveel, maar ik speel, net als jij, ook Skyrim. Fantastische game, maar hij staat nou niet echt bekend als 'stabiel' (zoals alle games uit de TES-serie). Gebruik je veel mods? Deze kunnen voor onstabiliteit zorgen. Zo ja, kijk eens met BOSS (BOSS at Skyrim Nexus - Skyrim mods and community) of er conflicten tussen mods zijn die deze 'crash' kunnen veroorzaken..
  16. SMPlayer is inderdaad een goede media-speler. Mocht je na het installeren van SMPlayer nog steeds problemen hebben met VLC (of om het even welke media-player), en je vindt het geen probleem om ook niet-open software op je computer te hebben, installeer dan het Medibuntu-pakket. (Multimedia, Entertainment & Distractions In Ubuntu) Deze zit niet standaard in je Ubuntu en is ook niet zomaar beschikbaar omdat het ook niet-open software bevat. Maar dan heb je wel alle drivers, codecs, mutlimedia-dependancies, etc. Meer informatie vindt je hier. Een handleiding voor het toevoegen aan je repositories (= een duur woord voor alle servers van Ubuntu waar je Ubuntu-software kunt downloaden) vind je hier En voor Medibuntu 'all-in-one'pakketten kijk je hier Mocht je er niet (helemaal) uit komen, laat het dan even weten.
  17. Met die opdracht worden al je programma's geupgrade naar de laatste versie. Niet de distributie.
  18. Mag ik daaruit afleiden dat na de update/upgrade het probleem is verholpen?
  19. Hoe bedoel je "mee over gezet"? Alle bestanden van Windows gekopieerd naar Ubuntu? Dat kan geen kwaad, Windows-executables werken niet in Linux. Windows drivers kunnen dus ook geen invloed uitoefenen op je systeem. Download alle benodigde(Linux-) drivers en update gelijk de rest van je systeem met # aptitude safe-upgrade nadat je je pakketinfo heb geupdate. Is dan het probleem opgelost? - - - Updated - - - En welke desktop omgeving (Desktop Environment) gebruik je?
  20. Je kunt de website in zijn geheel opslaan op je harde schijf of een ander opslagmedium zodat het offline (zonder internet) beschikbaar is. Daar zijn meerdere programma 's voor, ikzelf gebruik hiervoor HTTrack: HTTrack Website Copier - Free Software Offline Browser (GNU GPL)
  21. Bij een trage linux-computer moet je het zoeken in de gebruikte Desktop Omgeving. Niet het besturingssysteem, die staat hier los van. Welke DE (Desktop Omgeving) gebruik jij? En heb je al een update uitgevoerd? Kan ook nog wel eens helpen. Nadat je je pakket-informatie hebt ge-update, voer dan eens een upgrade uit aptitude safe-upgrade Hiermee worden alle programma's, applicaties en drivers ge-upgrade naar de laatste versie.
  22. Bandicam! Die gaat het worden! Wat het meest opviel aan dit progje is dat het geen enkele invloed heeft op de besturing vd camera. Je merkt niet eens dat er nog een ander programma actief is. Een echte lichtgewicht dus. En dat zocht ik. Bandicam kent weinig tot geen beeldkwaliteitsverlies, voelt lichter aan dan fraps en is gebruiksvriendelijker dan PlayClaw. Alle drie zitten in dezelfde prijsklasse, rond de dertig euro. Ik heb deze screenrecorder alleen maar even getest tijdens zo'n 30-40 seconden opname, toen wist ik het al: Bandicam heeft mijn voorkeur en heeft deze 'contest' dus gewonnen. Bedankt voor de tip!
  23. Krut is idd niet geschikt voor het opnemen van games, niels123. Het is Perfect (met een hoofdletter P) voor opnames van gebeurtenissen op je bureaublad, maar het kan niet overweg met full-screen applicaties. Krut neemt helaas alleen het bureaublad op, ook als er een fullscreen app op de voorgrond draait. Toch bedankt voor het meedenken, iEscape! Bedankt voor de tip, niels123! XFire is een goed alternatief voor fraps. Fraps mag dan wel de marktleider zijn, maar XFire heeft features die fraps niet heeft (en vice versa). Een goede competitor, maar helaas kreeg ik problemen als ik de videokaart op volle kracht laat draaien. Alleen op lagere resoluties en pas na het uitschakelen van CPU-vretende activiteiten als Anti-Aliassing liep -ie lekker soepel. Ik moest erg veel beeld-kwaliteit inleveren. Mooi progje, met veel toeters en bellen features, dat dan weer wel. Ook geprobeerd: Taksi Desktop Video Recorder CTD (Crash to Desktop) onmiddelijk na het indrukken van de opname-toets. Cam XPress Ik ben echt wel bereid te betalen voor een programma als het echt goed is, maar deze trial-versie heeft de beperking dat je dit programma niet kan instellen op de hoogst mogelijke kwaliteit. Ik kan het dus niet testen voordat ik betaal. Nou ja zeg... PlayClaw Wow! Eindelijk een screenrecorder die het geen probleem vindt dat ik niet echt een 'high-end' computer heb. Loopt soepel, voelt lichtgewicht. Weinig kwaliteitsverlies. De trial-versie heeft een ZEER opvallend logo / watermark in beeld, maar PlayClaw wil ik toch eens wat verder testen. Gregior Een vastloper. Direct na het indrukken van de record-hotkey. Niet alleen de game of screenrecorder, maar de hele computer. Growler Guncan Loopt echt soepel, je merkt bijna niet dat dit progje actief is! Maar helaas moet ik veel beeld-kwaliteit inleveren. Anti-Alliasing werkt niet. Blijft over: Fraps en PlayClaw. Ik ga nu deze twee vergelijken. Prijs - kwaliteit. Mijn bevindingen/ervaringen zijn alleen van toepassing op mijn situatie (oude computer, fullscreen game-recording). Crashes, slechte resultaten en dergelijke zeggen dus niets over het screenrecord-programma, maar meer over de combinatie van het gebruikte programma met een relatief oude computer in deze omstandigheden. En het blijft natuurlijk slechts mijn persoonlijke bevindingen, mijn mening. Voor urls naar deze progjes: "Google is your friend" ergo: Ik ga fraps en PlayClaw naast elkaar verder uittesten. Ik zal de prijs en kwaliteit -verhouding testen. Als mijn video-review eenmaal af is zal ik graag en met trots het resultaat laten zien. Iedereen bedankt voor het meedenken!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.