Ga naar inhoud

Passer

Moderator
  • Items

    10.049
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Passer

  1. Samengevat: je hebt maar één M2-slot in je systeem, maar je hebt nog wel de mogelijkheid om een ssd 2,5 in te bouwen?

     

    Mogelijkheid 1: je koopt een 2,5 en zet daar dan de cloon op - nadien je systeem rebooten maar als eerste in de bios de nieuwe 2,5 als eerste opstartmedium aangeven. Normaal mag de M2 er gewoon inblijven - wil je zeker spelen dan haal die die er even uit bij deze eerste reboot.

     

    Mogelijkheid 2: je maakt geen cloon, maar wel een systeembackup (die je op je grote ssd laat zetten) - dit kan bv met de freeware EaseUS backp and restore (de freeware ervan heeft de cloonoptie niet, daarom verwees ik je naar Minitool Partition Wizard)

    Is die systeembackuup gemaakt, dan ga je als eerste (ook met EaseUS) een rescue-stick laten aanmaken ( een stick van minstens een 10 gig groot ervoor nemen)

     

    Nu ga jij je systeem volledig afsluiten, je oude M2 door je nieuwe vervangen, opstarten met ingeplugde rescue-stick (de opstartvolgorde in je bios wijzigen zodat er vanaf die stick opgestart wordt) en de systeembackup van je grote ssd naar je nieuwe M2 laten overzetten.

     

    Dan rebooten met - voor alle zekerheid - de grote ssd even afgekoppeld -en eerst ook bij de opstart die nieuwe M2 in je bios als eerste opstartmedium aangeven!

     

    aan jou de keuze

     

    ps: bedenk dat het telkens om een operatie van veel Gig's gaat en dat het dus een tijdje kan duren.

  2. ok, je kiest voor een grotere schijf - goede keuze, denk ik ook.

     

    Je hebt verschillende programma's die freeware zijn.

    Als je geen speciale voorkeur hebt, zou ik zeggen: gebruik Minitool Partion Wizard free - die kan clonen

     

    Principe:

    - je pc volledig afsluiten en je nieuwe schijf erbij plaatsen (heb je geen connectoren genoeg, dan kan je eventueel de nieuwe tijdelijk inplaats van je

       grote SSD plaatsen)

     

    - terug op starten, het programma installeren

    - hoe het moet gebeuren zie je in

    (wel uitkijken dat je het naar die nieuwe ssd laat overzetten!)

     

     

    achteraf je systeem weer volledig uitzetten, je oude ssd uithalen en vervangen door de nieuwe ssd en terug opstarten.

     

    succes!

    2024-03-23_14-38.jpg

  3. In zekere zin heeft Leono gelijk: mijn c is een 70 Gig groot (ik bedoel: 70 Gig gebruikte ruimte) - dus jij zou nog 50 Gig vrij hebben.

     

    Maar:

    a. mijn Mijn Documenten staat nièt op mijn C maar op een andere schijf.  Als jou Mijn documenten (zeg maar) 40 Gig

        groot zouden zijn, dan heb je natuurlijk niet veel plaats meer.

        Je kan die natuurlijk naar je grote SSD gaan verplaatsen, maar let op: dit gaat NIET met copy/past !  (dus niet zomaar kopiëren en plakken

        zoals je met andere bestanden/mappen wèl kan!

    b. ik merk dat je Gebruikersmap ook aardig groot is: 22,5 Gig - bij mij is die maar een 16 Gig. Mogelijk kan die ook 'uitgekuist' worden

    c. in je plaatje mag je die twee bovenste dingen aanklikken (om op te ruimen), maar trek eerst het schuifbalkje rechts even naar beneden,

        en plaats daar ook een screenshot van - we kunnen van hier niet zien wat daar wel of niet aangevinkt staat...

    d. ik weet niet of jij je Hybernate gebruikt (ik heb die uitgeschakeld staan)  - en daarmee kan je ook nog eens 3 Gig gaan bij winnen.

     

    Dit alles in de veronderstelling dat je géén grotere schijf zou kopen, maar zou kiezen voor een opruiming.

    Kies je wel voor een grotere schijf, dan moeten we andere dingen gaan vertellen.

     

    Nu is het weer aan jou :)

     

  4. ja, 'k snap het, het is een duur programma ook.

     

    Maar is het de bedoeling een pdf-bewerker te hebben?

    Zo ja: hoe ver moet die gaan: dingen verwijderen, dingen (tekst, plaatjes) bij in een pdf plaatsen? - want er zijn ook freewarebewerkers

    voor de gewone dingen.

     

    op dit ogenblik is er bv een dagaanbieding van een eenvoudige versie:  https://sharewareonsale.com/s/free-mg-pdf-split-merge-100-discount

     

    Hier nog een van gisteren - als je nog snel genoeg bent kan je de gratis dagaanbieding misschien nog binnenhalen:

    https://thesoftware.shop/ascomp-secure-pdf-professional-review-discount-coupon/#buy-now

     

     

  5. Al loopt de vergelijking mank : waarom zou ik fruit kopen als het in de supermarkt gewoon mee te nemen is? ?

     

    verder: - Vragen naar of hulp bij het gebruik en/of het linken naar warez, serienummers (serials), cracks en illegale downloads voor alle producten die vallen onder het copyright (muziek, films, games, covers, teksten, software, ...) is verboden. De gebruiker is persoonlijk verantwoordelijk voor het illegaal verspreiden of het crimineel gebruik ervan en elke andere actie die ingaat tegen de Belgische en/of Nederlandse wetgeving.  (uit: https://www.pc-helpforum.be/topic/43625-forumregels/)

     

    PS zelf werk ik ook met Acrobat X - NL versie - maar wel gekocht...

  6. Plaatje.jpg.cb9c86f3f4989d6abed308b72b034496.jpg

     

    linkslklikken op 1

    linksklikken op 2  (bij jou staat natuurlijk nog geen foto)

    linksklikken op 3 (accountinstellingen wijzigen)

    klikken op 4

    klikken op 5

     

    succes

     

  7. Brief aan papa. (schitterend!)

    Een vader komt in de slaapkamer van zijn dochter. en ziet een brief op het bed liggen. Na enige aarzeling besluit hij de brief te lezen.

    Liefste Papa, Ga even zitten als je dit leest... Het is met pijn in mijn hart dat ik je vertel dat ik er zo plotseling op uit ben getrokken met mijn nieuwe toffe vriend. lk ben passioneel verliefd, en het is best een vriendelijke jongen. ondanks zijn piercings, tattoos en zijn grote moto. Dat is nog niet alles: lk ben zwanger, en Achmed zegt dat we heel gelukkig worden in de kamer van zijn tijdelijke onderduikadres, bij de broer van zijn vaders tante.

    Hij wil veel kinderen, en zoals je weet is dat ook mijn grootste droom. En die sluier is echt handig hoor. tegen de zon en tegen de vliegjes... lk leerde ook reeds dat marihuana niet verslavend is. en we hebben besloten het zelf te gaan kweken. voor ons en onze vrienden. Achmed is al actief als tussenhandelaar in cocaïne en XTC en hebben dus ook ons eigen productiebedrijfje.

    We zijn echt goed bezig hoor! Het geld hebben we hard nodig. want we zijn nog jong, en we gebruiken zelf ook een klein beetje coke en XTC. en dat spul is hartstikke duur hoor... Haast niet te betalen!

    Je zegt altijd dat je van de liefde alleen niet kunt leven. maar omdat Achmed geregeld een paar zeer goede vrienden uitnodigt, kan ik toch ook wat meebetalen. lk vraag je verder te bidden dat de wetenschap snel iets mag vinden tegen aids, zodat mijn Achmed toch nog kan genezen...

     

    En papa. wees vooral niet ongerust. ik ben toch al 14 en kan al heel goed voor mezelf zorgen. Over een paar jaar zal ik je komen opzoeken zodat je al je kleinkinderen kunt bewonderen, Je liefhebbende dochter

    Sesile

    ******

     

    PS: Papa. ben je er nog, En ben je niet te erg geschrokken? Gekke papa. dit briefje is natuurlijk een grapje!

    lk ben spelen bij Hannelore en wil alleen maar bewijzen dat er veel ergere dingen zijn dan een slecht rapport. ...

    (Het mijne ligt op het nachtkastje..)

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.