Ga naar inhoud

Dual Boot


baat
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo

Ik zou graag een dual boot maken van twee Win 7 op mijn laptop van het werk

maar om niets te vervuilen op de partitie van het werk zou ik deze graag volledig gescheiden houden, d w z dat ik van de ene Win helemaal niet in de andere geraak en omgekeerd.

Ik mag het mss niet zeggen maar werk nogal veel met minder legale of dubieuze software en wil niet dat dit problemen gaat geven op het netwerk hier op kantoor. We werken hier trouwens met zwervende profielen.

snappen jullie mijn opzet en is dit mogelijk,

alvast bedankt!

groeten,

Baat

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op deze site vind je alles uitgelegd over dual-boot van naaldje tot draadje.

Het is geen common sense om op zulkse manier software te verkrijgen / gebruiken, baat!

Op een dag zul je het je beklagen als je een of ander virus of trojan binnenhaalt die de rest van je systeem ook naar de vaantjes helpt.

Trouwens, "minder legale software" bestaat niet, software is ofwel legaal (lees: betaald), ofwel niet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor het antwoord,

Ik weet dat dit niet de gang van zaken is en dat ik hiermee veel rommel binnenhaal maar ik ben van het principe als een programma enkele 100den euro's kost wil ik eerst weten of dit echt de moeite is.

Het zijn vooral audiovisuele programma's waar ik mee werk en lord knows dat die helemaal niet goedkoop zijn, vandaar ook mijn vraag of ik dit volledig gescheiden kan houden.

Als ik dan op mijn ene win rommel binnenhaal dat een virus zich niet kan verspreiden op mijn andere boot.

Is dit het geval??

Ik wil helemaal op niemand zijn tenen trappen, als een programma de moeite is en eens ik het professioneel gebruik koop ik het zeker en vast.

Link naar reactie
Delen op andere sitesja die trails probeer ik ook eerst maar daar is het ook altijd iets mee, of er is een watermerk in de video aangebracht, of je kan al helemaal niets opslaan of exporteren in het formaat dat nodig is of je kan een beperkt aantal VST's inladen of helemaal niets,...

Ik heb thuis op de pc nog een dual boot draaien met Win 7 en XP, deze staan op twee verschillende schijven, en ik kan uit mijn win 7 aan mijn XP schijf aan...

Hier is toch dan wel communicatie denk ik, als ik eraan kan dan kan een virus dit ook?

Of zit ik ernaast?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Normaalgezien is er geen communicatie tussen 2 gescheiden boot partities.

Dit klopt niet. Je bootmenu staat op een partitie en vandaaruit ga je naar de ene of andere partitie. Dat gebeurt door muisklikken of door commando's in te geven. Dus de software geeft uiteindelijk alles door. Virussen is software...

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...