Ga naar inhoud

Windows 7: Geen toegang tot anti-virus, anti-malware, anti-spyware, ...


 Delen

Aanbevolen berichten

hey guys,

hopelijk kunnen jullie me helpen want ik ben al een hele dag bezig, helaas zonder resultaat :(

M'n probleem: Deze ochtend toen ik pc opstarte kreeg ik een kader midden op m'n bureaublad met melding dat pc geïnfecteerd was. Automatisch sprong een antivirus2010 aan de gang. Om het probleem op te lossen moest ik daar de full version maar van kopen. Nu wist ik goed genoeg dat die zogezegde antivirus2010 niet van mij was en dat ik dus wel met malware/spyware probleem zit. Hierop heb ik allerlei anti-programma's proberen te draaien maar niet 1 programma lukt het om dit tegen te houden. Het installeren van die programma's gaat goed. Tot op het moment dat ik de scan start. Na enkele seconden scannen sluiten de programma's zonder error of wat dan ook af. Als ik ze opnieuw wil opstarten krijg ik automatisch de volgende error: "Kan geen toegang tot het opgegeven apparaat, pad of bestand krijgen. Mogelijk hebt u geen toegangsmachtigingen voor het item."

Ik ben echter ingelogd als admin en eerst kon ik de programma's perfect runnen. Van zodra ik er dus een scan mee doe, blokkeert iets dat programma en ook de toegang tot dat prog.

Ook Hijack This kon ik niet runnen, kan dus geen log of niks laten zien. Van zodra een programma iets bepaald scant, is het gedaan.

In het begin had ik ook geen toegang tot de google zoekmachine. Dat heb ik wel kunnen oplossen (net zoals die error op m'n bureaublad) met het programma combofix.

Echter weet ik dat alles nog lang niet in orde is want momenteel kan ik geen enkel antivirus- of beveiligingssoftware draaien. Ik ben intussen ten einde raad. Iemand dit nog al aan de hand gehad?

Een format C: zie ik echt niet zitten, staan véél te veel belangrijke gegevens op pc... :(

Iemand hulp? Alvast bedankt!

Mvg,

T1985

Link naar reactie
Delen op andere sites


- Vraag aan een vriend of kennis om het programma hijackthis te downloaden en het installatiebestand op een stickje te plaatsen. (hijackthis.exe)

- Start dan de computer op in Veilige modus (F8 blijven drukken tijdens het opstarten)

- Installeer dan Hijackhtis in Veilige modus. Kopieer de inhoud van het logje naar een tekstbestand en bewaar dat tekstbestand ook op het stickje

- Ga dan naar een computer dat internet heeft, en plaats hieronder het logje.

Om het logje te posten volg je onderstaande procedure:

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Dubbelklik op HijackThis.msi

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

HijackThis zal openen na het installeren.

Klik op "Do a systemscan and save a logfile".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “uitvoeren als administrator". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

bedankt voor het antwoord en ik heb het geprobeerd maar zelfs in veilige modus is dit niet mogelijk. Ik heb hier een 2de pc bij me staan dus die vriend was niet nodig. Lol.

Heb Hijack this gedownload, installed. Ik kies voor "Do a systemscan and save a logfile". Hij begint te scannen en nog geen 2 seconden later wordt hij automatisch afgesloten. Net zoals alle andere beveiligingsprogramma's die ik al geïnstalleerd heb. Gaat allemaal goed tot het moment dat ze iets bepaald "scannen" en vanaf dan worden ze automatisch afgesloten en geblokkeerd. Nu kan ik Hijack this niet meer runnen of ik moet hem eerst opnieuw installeren op een andere locatie. Anders werkt deze dus ook al niet meer :(

Vervelend hè, ikzelf kan op deze manier ook niet vinden waar het probleem zit. Dat is dus m'n hele probleem...

Link naar reactie
Delen op andere sitesMijn excuses heren. Intussen heb ik toch een volledige recovery gedaan en dus alles eraf gesmeten en opnieuw geïnstalleerd. Deze pc moest asap terug in dienst. Uiteraard ben ik de log-files van Combofix ook kwijt.

Toch hartelijk bedankt voor jullie tijd & antwoorden.

Groeten,

T1985

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...