Ga naar inhoud

Windows Defender is uitgeschakeld


 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik kreeg zonet een security shield warning die zei dat ik een paar virussen had. Aangezien ik een dummie ben heb ik aanvaard dat dat programma de bedreiging wegneemt. Ondertussen weet ik dat dat niet nodig was, maar heb ik wel steeds een melding van 'Security Shield Firewall Alert' die oppopt elke 2 minuten en als ik op cancel druk een rood en nog irritantere popur met 'are you sure to continue unprotected?' ...

Als ik dan bij configuratiescherm bij mijn beveiliging kijk, staat alles aangevinkt, behalve windows defender is uitgeschakeld. Ik krijg die ook niet meer aangeschakeld.

Iemand een suggestie?

Merci!

Sara

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sara, kan je voor alle zekerheid onderstaande stappen uitvoeren zodat een specialist op pc helpforum het logje kan nazien op eventuele aanwezigheid van virussen:

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.